Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
ERSİN TATAR'DAN FALYALI CİNAYETİ AÇIKLAMASI
ERSİN TATAR'DAN FALYALI CİNAYETİ AÇIKLAMASI
KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, pusu kurularak öldürülen Halil Falyalı ve şoförü Murat Demirtaş’ın dün akşam hayatını kaybettiği silahlı saldırıyla ilgili suskunluğunu bozdu. “Bu cinayet hepimizi derinden sarstı, yaraladı.
9 Şubat 2022, 10:48
 
 
Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, konuk olduğu canlı yayında suikastle öldürülen Halil Falyalı cinayeti ile ilgili suskunluğunu bozdu.
 
KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, pusu kurularak öldürülen Halil Falyalı ve şoförü Murat Demirtaş’ın dün akşam hayatını kaybettiği silahlı saldırıyla ilgili suskunluğunu bozdu.
 
image
 
“Bu cinayet hepimizi derinden sarstı, yaraladı. Olayın Kıbrıs Türk halkını ne kadar üzdüğünü biliyorum…” .
 
Cumhurbaşkanı Tatar, güvenlik teşkilatının bu konunun en iyi şekilde araştırılması için çalıştığını vurgulayarak, “Bizim de halkımızın da beklentisi sorumluların bulunmasıdır” şeklinde konuştu.
 
image
 
Ulusal Birlik Partisi eski başkanı Ersin Tatar ve parti kurmayları Halil Falyalı'nın bir davetinde. 
 
En büyük temennisinin sorumluların bir an önce bulunması olduğunu ifade eden Tatar, olay nedeniyle herkesin yaralandığını belirtti.
 
Yaşanan olayla ilişkin üzüntüsünü belirten ve dün akşamdan itibaren Hem Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı hem KKTC Güvenlik Kuvvetleri Komutanı hem de KKTC Polis Genel Müdürü ile irtibat halinde olduğunu kaydeden Tatar, Falyalı cinayetinin faillerinin bir an önce bulunması ve olayın aydınlatılması temennisinde bulundu.
 
image
 
Böylesi bir cinayetin tüm ülkeyi derinden sarstığını ifade eden Ersin Tatar, açıklamalarda bulundu.
 
Ailece görüştüğü yakın dostu Halil Falyalı’nın ülkeye ciddi yatırımlar yapan, iyiliksever bir iş insanı olduğunu söyleyen Tatar, Falyalı’ya ve şoförü Demirtaş’a rahmet, ailelerine başsağlığı diledi.
 
Tatar, “Olayın infial yarattığını, Kıbrıs Türk halkını ne kadar üzdüğünü biliyorum. Sosyal medyada, çeşitli farklı yayın organlarında birtakım ciddi eleştiriler olabilir. Ben teşkilatlarımızın yapacağı araştırma ve çalışmaların netice vereceğine inanıyorum”  dedi.
 
Tatar şu ana kadar bir kişinin tutuklandığını belirtti ve tutuklu kişinin olayda kullanılan aracın sahibi ya da aracı kiralayan kişi olduğu yönünde bilgi aldığını aktardı.
 
Dün akşam saatlerinden itibaren hem Güvenlik Kuvvetleri, hem Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri komutanları hem de Polis Genel Müdürü ile telefonda görüştüğünü belirten Cumhurbaşkanı Tatar, Polis Genel Müdürü ile temaslarını sürdürdüğünü,gelişmelere göre  görüşmeleri daha sıklaştıracağını kaydetti.
          image
 
Bu kalleş cinayeti güvenlik güçlerimizin aydınlatacağına inanıyorum
 
Olayın faillerinin ülkeyi deniz yoluyla terk ettiğine dair iddiaların doğru olmadığını savunan Tatar, “Edindiğim bilgiye göre hem KKTC görev sahasında hem de TC görev sahasında deniz kapsamlı bir şekilde tarandı.
 
Ayrıca dün akşam denizin dalgalı olması nedeniyle böyle bir durumun mümkün olmayacağı bilgisi de verildi” şeklinde konuştu.

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR