Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
KKTC İHRACATI TİM İLE HAREKETLENECEK
KKTC İHRACATI TİM İLE HAREKETLENECEK
Türkiye İhracatçılar Meclisi başlattığı “KOBİ İhracat Seferberliği KKTC Eğitim Programı” ile küresel ticaret alanlarındaki tecrübelerini Kıbrıslı ihracatçılara aktardı. KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, “TİM’in dünyadaki bağlantıları, tecrübeleri ve deneyimlerinden KKTC ihracatçılarının faydalandırılması ve bizlerin buradan dünyanın çeşitli yerlerine sizlerin desteğiyle ihracat yapabilmemiz bizim için büyük bir şanstır” dedi.
17 Kasım 2020, 14:07
 
TİM Başkanı İsmail Gülle “İhracatın saha neferleri olarak bizler, yalnızca ülkemiz ihracatçılarının değil, Kuzey Kıbrıslı firmaların ve girişimcilerin de, İhracat ve inovasyon odaklı çalışmalarla, yanlarında olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.
 
61 ihracatçı birliği, 27 sektörü ve 95 bin ihracatçısıyla Türkiye’de ihracatın tek çatı kuruluşu olan Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyet’inde ihracatın geliştirilmesine yönelik çalışmalarına devam ediyor.
 
Bu yılın başında ilk Yurt Dışı Temsilcilik Ofisi’ni Lefkoşa’da hizmete açan TiM şimdi de “Kobi İhracat Seferberliği KKTC Eğitim Programı” başlattı. Program ile TİM, küresel ticaret alanlarındaki tecrübelerin Kuzey Kıbrıslı ihracatçılara aktardı.Online ortamda düzenlenen eğitim programın kapanış törenine KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar,TİM Başkanı İsmail Gülle ve Kıbrıs Türk Sanayi Odası Başkanı Candan Avunduk katıldı.
 
image
 
“İsmail Bey’in dünyadaki bağlantıları KKTC ihracatçısı için büyük şanstır”
 
TİM Başkanı İsmail Gülle’nin dünyadaki bağlantılarının KKTC ihracatçısı için şans olduğuna vurgu yapan KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar,“Ülkemiz küçük bir ekonomi ve özellikle turizme, yüksek öğrenime dayalı bir durumda olduğu için daha da fazla etkilenmiş olması gerekirken aldığımız tedbirler ve yaptığımız çalışmalarla ve devletimizin desteğiyle bu süreç aşılmaya çalışılmaktadır. Bu Kıbrıs Türk’ünün birlik ve beraberliğinin en son şartlarda bile ayakta durabileceğinin bir göstergesidir. Kıbrıs Türk’ü çok önemli yine çok önemli sınavdan geçmiştir. Türkiye’nin desteği, Türkiye İhracatçılar Meclisi gibi çok önemli kurumların ve bizlere olan ilgi ve alakaları çok önemlidir. İsmail Gülle Bey’in dünyadaki bağlantıları, tecrübeleri ve deneyimlerinden KKTC ihracatçılarının faydalandırılması ve bizlerin buradan dünyanın çeşitli yerlerine sizlerin desteğiyle ihracat yapabilmemiz bizim için büyük bir şanstır.
 
Küçük bir ülke olduğumuz için dünyanın her yerinde bir bağlantımız olmayabilir. Sizlerin aracılığıyla ürünlerimizi pazarlayabilir, sesimizi duyurabilir, yeni kapılar açabiliriz.Sizlere özellikle altını vurgulayarak teşekkür etmek isterim Sayın Gülle Sizin şahsınıza bütün tabii ki meclis üyelerinize ve ihracatçılarınıza çok teşekkür etmek istiyorum. Biz yaptığınız çalışmaları çok önemsediğimizi ifade etmek istiyoruz.” diye konuştu.
 
TiM Başkanı İsmail Gülle, “Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, derin gönül bağlarına sahip olduğumuz bir coğrafya olmasının yanında, ülkemiz iş dünyası için önemli bir ticaret ortağı. KKTC, 43 milyon dolarla, ihracatının yarıdan fazlasını ülkemize gerçekleştiriyor” dedi.
 
Kıbrıs Türk Sanayi ve Ticaret Dünyası ile ilişkilerin daha da derinleştirmesi; üretimde, sanayide ve sınır ötesi ticarette sürdürülebilir yarınlara beraber yürünmesini amaçlıyoruz” diyen Gülle şöyle devam etti: “Bugün de bu işbirliğinin bir parçası olan, TİM KOBİ İhracat Seferberliği online eğitim programımızın, KKTC TİM KOBİ İhracat Seferberliği Online Eğitim Programını, hedef kitleye yönelik olarak tasarladık: İlki halihazırda kendi işletmesi olan ve ihracat faaliyetleri yapan ya da yapmak isteyen şirket temsilcileri, İkincisi girişimciler, üçüncüsü ise ihracatla ilgili kamu politikası yapıcıları ve bürokratlar.
 
Daha önce Türkiye’de birçok farklı şehirde fiziki olarak gerçekleştirdiğimiz bu eğitim programlarından bugüne kadar olumlu geri dönüşler almıştık. Dün ilkini online gerçekleştirdiğimiz eğitim programımıza 100’ü aşkın kişi katılım sağladı.
 image
 
TİM’in sosyal mecraları vasıtasıyla 3 bini aşkın kişiye ulaştık.
 
Yurt dışında gerçekleştirdiğimiz ilk İhracat Seferberliği Eğitimi olan bu programla, birçok katılımcı firmanın ve girişimcinin ihracata ilk adımını atacağına yürekten inanıyorum. İhracatın saha neferleri olarak bizler, yalnızca ülkemiz ihracatçılarının değil, Kuzey Kıbrıslı firmaların ve girişimcilerin de, İhracat ve inovasyon odaklı çalışmalarla, yanlarında olmaya devam edeceğiz. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Yapılan yeni yatırımlar ve Doğu Akdeniz’deki önemli gelişmeler ile; çok daha iddialı ve umut veren günlere yelken açıyor. Şartlar ne olursa olsun, Türk İş dünyasının temsilcileri olan bizlerin atacağı adımlar, yeni yatırımların önünü açacak; sürdürülebilir bir ortak gelecek için ilk adımları oluşturacaktır.”
 
KKTC’ye ihracat 1 milyar Dolar
 
2019 yılında KKTC’ye ihracatımızın, 1 milyar dolara yakın gerçekleştiğini hatırlatan Gülle şöyle devam etti: “TİM tarafından hazırlanan, RCA Analiz Raporumuza göre ise, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin birçok üründe uluslararası pazarlarda rekabet avantajına sahip olduğunu görüyoruz. KKTC’nin eğitim, ulaştırma ve bilgi teknolojileri gibi birçok sektörde iş insanlarına sunduğu fırsatlar,raporumuzda yer alıyor. İhracat ailesi olarak, Kazan-kazan ilkesi çerçevesinde karşılıklı işbirliğinin, her iki ülkeye de katacaklarının farkındayız. Kıbrıs Türkü kardeşlerimizle yakinen çalışmak için, adımlar atıyoruz.
 
Bu kapsamda, 10 Ocakta Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti iş dünyasıyla birlikte önemli bir proje ve iş birliği olan, KKTC TİM Ofisinin açılışını gerçekleştirdik.
 
İlk yurtdışı ofisimiz olan KKTC TİM ofisi ile bölgesel ticaretin geliştirilmesi adına, hayati bir çalışmaya imza attık. Ofisimiz ile yalnızca bölgesel ticaretin geliştirilmesini değil, ihracat ekosisteminin yaygınlaştırılmasını, inovasyon, girişimcilik ve küresel ticaret alanlarındaki tecrübelerin aktarılmasını ve birlikte eğitim çalışmaları yürütmeyi de hedefliyoruz” dedi.
 
Kıbrıs Türk Sanayi Odası Başkanı Candan Avunduk, “Türkiye Cumhuriyeti’ninihracatının sürdürülebilir yapıda ve sürekli artarak rekorlar kırmasının TİM’inçok büyük katkısı olduğunu görmekteyiz. Yeni ihracat pazarlar bulunması, farklı farklı ürünlerin artan oranlarda ihraç edilmesi bizi derinden etkilemiştir. Her yıl üretici firma ihracata teşvik edilmiştir.” şeklinde konuştu.

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR