Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
KAPALI MARAŞ ERDOĞAN İÇİN HAZIRLANDI
KAPALI MARAŞ ERDOĞAN İÇİN HAZIRLANDI
15 Kasım Cumhuriyet Bayramı'nda Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılacağı törenler sonrası Maraş'ta yapılacak olan piknik öncesi çalışmalar sürüyor. Kullanıma açık bölgede peyzaj çalışmaları yapılıyor.
14 Kasım 2020, 17:12
 
KKTC 15 Kasım Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına katılmak için yarın sabah KKTC'ye gidecek olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için adada güvenlik son safhada.
 
Erdoğan'ın geçtiğimiz günlerde ziyarete açılan Kapalı Maraş'ta AB ve BM öncelikli olarak Yunanistan Fransa ve Kıbrıs Rum Kesimi'i de kapsayacak mesajlar vermesi bekleniyor.
 
46 yıl kapalı kalan Maraş'ın yürüyüş ziyaretine bölümünde Türkiye'den TOKİ ve Konya Büyükşehir Belediyesi desteğiyle ekipler hummalı bir çalışma sürdürüyor. 
 
KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'ın göreve seçilmesinin ardından Ankara'ya yaptığı ilk resmi ziyarette Cumhurbaşkanı Erdoğan "Maraş'ta piknik yapalım" demişti. Hayalet şehir görünümlü Maraş'ta bu sözün ardından hızlı bir çalışma başlatıldı. 
 
Önce Türkiye Cumhuriyeti Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum KKTC'yi ziyaret ederek Maraş'ta incelemelerde bulundu. Yapılan incelemeler sırasında Maraş'ın 'piknik hazırlığının' TOKİ ve Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacağı duyurulmuştu. 
 
Yaklaşık bir aydır iş makinaları 46 yıllık Kapalı Maraş'ın yollarına zift döküp asfalt kaplamalarını bitirdi.
 
Kapalı Maraş’ta yeni projeler kapsamında  Maraş’ın hemen girişinde bisiklet kiralama noktası için çalışmalar yapılırken, “Kıbrıs Millet Bahçesi” içinse Ordu Evi’nin yaklaşık 1 kilometre ilerisinde yeşil alan oluşturma, büfeler ve oturma masalarının yerleştirilmesi için gerekli çalışmalar son safhada.
 
Mağusa Dr. Fazıl Küçük Stadyumu yakınında, sivil halkın kontrollü geçişi için, Demokrasi Caddesi’ne açılan sürgü kapının devamındaki dikenli teller söküldü. Sahil şeridine kafe yapıldı. Kaldırımlar temizlendi, ağaçlar budandı, çemberler ve kaldırımlar çiçeklendirildi.
 
Dikenli tellerin gizlediği, otlarla bürünen 1974’ten önce yapılan kavşak yapılan temizlik çalışmaları sonucu gün yüzüne çıktı.  
 
CUMHURBAŞKANLARI BİSİKLETLE TUR ATACAK İDDİASI !
 
Pazar günü yapılacak olan ziyaret öncesi kontrollü geçişin hemen yakınına, 200 adet kiralık bisiklet konulacak. Dileyenler Maraş'ta bisiklet turu atabilmesi için şartlar oluşturuldu. Ancak gelen bilgiler arasında piknik günü Cumhurbaştanı Tatar ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bisiklet turu atacağı da yer alıyor.
 
image
HAŞERE TEMİZLİĞİ YAPILDI
 
Uzun yıllardır, haşere, fare ve yılanlara ev sahipliği yapan ve otlarla bürünmüş evlerden kaldırıma taşan otlar temizlendi. Çökme tehlikesi ve açık kuyuların bulunduğu evlere girişi engellemek için şeritler çekildi.   
 
SAHİLDE PİKNİK İÇİN KAFE 
 
Bir TIR dolusu ağaç, kaktüs ve bitkiler açılım yapılan Kenedy ve Demokrasi Caddeleri üzerine dikildi.  Şehrin çemberleri çiçek ve ağaçlarla donatıldı. Dikilen ağaçların arasında, barışı simgeleyen zeytin ağaçlarına da yer verildi. Denize sıfır lüks otellerin bulunduğu, 3 bin 400 metre uzunluğundaki sahile, piknik için prefabrik bir cafe konuşlandırıldı.

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR