Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
KUZEY KIBRIS'DA PROTESTO YÜRÜYÜŞÜ
KUZEY KIBRIS'DA PROTESTO YÜRÜYÜŞÜ
KKTC Demokrasi ve İrade Platformu’nun yürüyüşte, “Herkes İçin Demokrasi”, “Herkes İçin Özgürlük”, “Biat Değil Özgürlük” gibi dövizler taşındı, “Müdahale Değil İrade, “Kıbrıs’ta Son Söz Kıbrıslılarındır” pankartları açıldı.
11 Kasım 2020, 13:39
 
Lefkoşa’da bu akşam düzenlenen yürüyüşte demokrasi, irade, toplumsal barış ve birliktelik talepleri dile getirildi. Binlerce Kıbrıslının gerçekleştirdiği bu protesto yürüyüşü Kuzey Kıbrıs Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından gerçekleşti.
 
Eski Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'nın da katıldığı yüryüşte dikkat çeken sloganlar ve pankartların KKTC de halk arasında da bir kırılma yaratacak gibi.
 
image 
 
Demokrasi ve İrade Platformu’nun yürüyüşte, “Herkes İçin Demokrasi”, “Herkes İçin Özgürlük”, “Biat Değil Özgürlük” gibi dövizler taşındı, “Müdahale Değil İrade '', “Kıbrıs’ta Son Söz Kıbrıslılarındır” pankartları açıldı.
 
Kıbrıslıların kendi içişleri hakkında kendilerinin özgür ve demokratik bir şekilde karar verecekleri bir düzen istiyoruz
 
Yoğun katılımlı muhalefet partilerinin destek verdiği  protesto yürüyüşü Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'dan boşalan, iktidarda olan Ulusal Birlik Partisi kongresi'nin yarım kalıp '' başkan adaylarına çekilin denildiği iddiaları ''  demokrasiye müdahale tartışmaları ile aynı günlere denk gelmesi dikkat çekti.
 
image
 
Kalabalığın istekleri '' KKTC kamu kaynaklarını kendi yakınları ve siyasi çıkarları doğrultusunda heba eden, halkın kutuplaşmasından siyasi fayda bekleyen, Kıbrıs Türk Halkı'nın kimliğine, kültürüne, devletine ,ülkesine dair bağlarını hiçe sayan ve demokrasinin hırpalanmasından gocunmayan tavrından derhal kurtulmalıdır '' şeklinde özetlenebilir.
 
CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit, Lefkoşa Belediye Başkanı Mehmet Harmancı, milletvekilleriyle birlikte yürüdüler.
 
image
 
Platform adına açıklamayı Gülşen Erçin ve Orhan Erönen yaptı. 
 
Açıklamada, “Kıbrıs Türk toplumunun iradesinin görmezden gelindiği, onurunun yerle bir edildiği, demokrasisine belirgin şekilde müdahale edildiği” savunuldu, nereden gelirse gelsin Kıbrıs Türk halkının hiçbir müdahaleyi hoş görmediği, kabul etmediği ifade edildi.
 
“Bu ülke farklı görüşte insanların birbirine hoşgörüyle baktığı, vicdanların ve akılların susturulamadığı bir ülke oldu, bundan sonra da böyle olmaya devam edecektir” denilen açıklamada,  “Öz kaynaklarımıza her ne pahasına olursa olsun sahip çıkacağız. Her şeye rağmen üretmeye, ürettikçe var olmaya devam edeceğiz” ifadelerine yer verildi.
 
image
 
“TÜRKİYE CUMHURİYETİ'NE KARDEŞLİK DUYGUSU BESLİYORUZ
 
Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ve hemen sonrasında yaşananların Kıbrıs Türk siyasi tarihine demokrasi ayıbı, kara leke olarak geçtiğinin belirtildiği açıklamada “Biz Türkiye Cumhuriyeti'ne düşman değiliz, Türkiye halklarına düşmanlık değil, kardeşlik duyguları besliyoruz. Sesimiz ve vicdanımız dünyanın neresinde olursa olsun iradesine müdahale edilen, korkutulan ve sindirilen tüm halkların yanındayız” denildi, Kıbrıs'ın Ankara’dan yönetilemeyeceği söylendi.
 
Biz varız ve buradayız. Biz çağdaş, laik, kendi ayakları üzerinde durabilen ve durma yeterliliğine sahip bir toplumuz.
 
Toplumsal barış ve ilkesel birliktelik bu topraklarda bizler için demokrasimiz kadar önemlidir. Bu topraklarda kadın ve erkeğin eşit olduğu, tüm farklılıklara ve çevreye saygı duyulduğu, barış kültürünün hakim olduğu bir anlayışı var edeceğiz! Bunlar var oldukça biz de var olacağız!
 
Kıbrıslı Türklerin uluslararası hukuk içerisinde yer alacakları daha yaşanası ve onurlu bir gelecek için mücadele etmeye devam edeceğiz. Bizleri uluslararası hukukun dışına itecek her şeyi şimdiden reddediyoruz!
 
Bu ülkenin korkuya gömülmesine müsaade etmeyeceğiz, gölgelerin, karanlıklarda dolaşmasına izin vermeyeceğiz.
 
Anayasanın geçici onuncu maddesinin daha özgürlükçü, daha eşitlikçi, daha katılımcı bir anayasa ile değiştirilmesi gerektiğinin de savulduğu açıklamada, başkanlık sistemi adı altında ülkenin başına kayyum atanmasına, çok sesliliğin ve demokratik süreçlerin yok edilmesine asla izin verilmeyeceği belirtildi. Şeffaf Gazete.com
 

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR