Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
11 ADAYLI KKTC CUMHURBAŞKANI SEÇİMİ !
11 ADAYLI KKTC CUMHURBAŞKANI SEÇİMİ !
KKTC’de 26 Nisan'da yapılması gereken Cumhurbaşkanlığı seçimi, KKTC Cumhuriyet Meclisi tarafından yeni tip koronavirüs  tedbirleri nedeniyle 11 Ekim’e ertelenmişti.
17 Eylül 2020, 10:01

 

KKTC’de 26 Nisan'da yapılması gereken Cumhurbaşkanlığı seçimi, KKTC Cumhuriyet Meclisi tarafından yeni tip koronavirüs  tedbirleri nedeniyle 11 Ekim’e ertelenmişti.

Salgın öncesi seçim süreci başlamasına rağmen KKTC'de 10 Mart'ta ilk Kovid-19 vakasının görülmesi ve seçimin ertelenmesiyle propaganda süreci de durmuştu.

KKTC Yüksek Seçim Kurulu tarafından 11 Ekim 2020 de gerçekleşecek KKTC Cumhurbaşkanlığı Seçimi için kesinleşen 11 adaylı seçimin propaganda startı verildi 

11 Ekim’de yarışacak 7’si bağımsız 4’ü partilerden 11 adayın isimleri, Resmi Gazete’de de yayımlanmıştı.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde 11 adaylı cumhurbaşkanlığı seçimi !

 

11 Ekim seçime katılacak 11 KKTC Cumhurbaşkanı adayı  

Mustafa Akıncı Mevcut Cumhurbaşkanı (Bağımsız)

Ersin Tatar Mevcut Başbakan, (Ulusal Birlik Partisi) 

Kudret Özersay Mevcut Dışişleri Bakanı (Bağımsız) 

Tufan Erhürman (Cumhuriyetçi Türk Partisi)
 
Serdar Denktaş (Bağımsız)
 
Erhan Arıklı (Yeniden Doğuş Partisi)
 
Fuat Türköz Çiner (Milliyetçi Demokrasi Partisi)
 
Arif Salih Kırdağ (Bağımsız)
 
Ahmet Boran (Bağımsız)

Mustafa Ulaş (Bağımsız)

Alphan Uz (Bağımsız)

 
Adaylar, seçime sayılı günler kala saha çalışmalarını yoğunlaştırdı.
 
 
Seçim sürecinde Kıbrıs Sorunu üzerine farklı görüş ve vizyonlar öne çıkarken, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ; Türkiye'nin garantörlüğünü sürdürdüğü,BM parametrelerinin öngördüğü iki kesimli, iki toplumlu federal bir çözüm "federasyon" AB ülkesi olma modelinin adadaki Kıbrıs Türk toplumu için çözümde en doğru seçenek olduğunu savunuyor.
 
Türkiye'nin açık destek verdiği Başbakan Ersin Tatar kapalı Maraş açılımı ve Doğu Akdeniz'deki Türkiye'nin proaktif siyasetini ön plana alarak propagandasını tamamen '' Türkiye'nin desteğini en fazla ben alırım ''  odaklı olarak sürdürüyor.
 
Dışişleri Bakanı Kudret Özersay Ersin Tatar ile aynı hükümette olmanın sıkıntısını yaşamakta.KKTC Dışişleri bakanı olarak başladığı UBP ve HP hükümeti kurulurken iddialara göre Ersin Tatar aday olmayacaktı ve Kapalı Maraş ve Doğu Akdeniz’deki sondaj ve hükümete ekonomik destekler ile Cumhurbaşkanlığı için desteklenecekt. Bir önceki dörtlü hükümetten ayrılıp UBP ile kurulan hükümete aslında geleceğin Cumhurbaşkanı adayı olarak getirildiğini düşünse de Kuzey Kıbrıs'ın kaygan siyasi zemininde deyim yerindeyse yüz üstü yere çakıldı.Süreçte çok prestij kaybetti ve Türkiye içteki bu gelişmeleri görerek ersin Tatar'ı öne çıkardı.Kudret Özersay propaganda sürecini yinede Doğu Akdeniz gerginliği ve Kapalı Maraş'ın açılması üzerinden yürütüyor. 
 
Tufan Erhürman ve Serdar Denktaş gibi ilk iki için iddialı adayların kampanyalarında vurguladığı konular dikkat çekiyor.
 
YSK, propaganda sürecinde kapalı ve açık alanlarda yapılacak toplantılar için kişi sınırlaması getirerek katılımcıların sosyal mesafeye uymasının ve maske takmasının zorunlu olduğunu açıkladı.
 
YSK, seçim günü de sandık görevlileri ve seçmenler için Kovid-19 ile ilgili kurallar belirleyerek tedbirler alırken, toplum sağlığı açısından bunlara uyulmasının zorunlu olduğunu da duyurdu.

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR