Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
KKTC CUMHURBAŞKANI ''GÜCÜM HALKTANDIR ''
KKTC CUMHURBAŞKANI ''GÜCÜM HALKTANDIR ''
KKTC Cumhurbaşkanının temsiliyet gücü ve demokratik meşruiyeti Kıbrıs Türk toplumundan kaynaklanır ve tartışmaya açık değildir.
16 Temmuz 2020, 14:34
 
Dün Kıbrıs Nicos Christodoulides , Türkiye'nin Kıbrıslı Rumlar ve Kıbrıslı Türkler arasında görüşmelerde bulunduğunu ancak Mustafa Akıncı dışında görüştüğünü söyledi.
 
Rum Dışişleri bakanının AB yetkilisine dayandırdığı bilgide Mevlüt Çavuşoğlu Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı yerine bir süredir parlatmaya çalıştığı Dışişleri bakanı Kudret Özersay'ı diyalog masasına taşımaya çalışıyor diyor.
 
Bu durumda Türkiye KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile bağları kopardı mı ?
 
KKTC CUMHURBAŞKANI MUSTAFA AKINCI AÇIKLAMA YAPTI
 
Türkiye Cumhuriyeti’nin Avrupa Birliği ile yaptığı temaslarda, hidrokarbon konusunda Kıbrıs Rum Yönetimi’nin Kıbrıslı Türk Liderin yerine KKTC Dışişleri Bakanı’nı muhatap almasını önerdiği, basına yansıyan ve bize de bilgileri ulaşan konu hakkında değerlendirmem şöyledir:
  
Kıbrıs Türk halkının seçtiği, BM’nin ve diğer uluslararası aktörlerin Kıbrıslı Türklerin lideri olarak uzun yıllardır tanıyıp muhatap aldığı KKTC Cumhurbaşkanının temsiliyet gücü ve demokratik meşruiyeti Kıbrıs Türk toplumundan kaynaklanır ve tartışmaya açık değildir.
 
Kıbrıs sorununun yıllardır kabul edilmiş parametreleri, iki toplumu ilgilendiren her konuda görüşmelerin iki toplum lideri arasında yapılmasını öngörmektedir. Farklı konularda çalışmaları devam eden iki toplumlu teknik komitelerin iki liderliğe bağlı olarak oluşturulmasının bir nedeni de budur. İki taraf arasında bakanlıklar düzeyinde bir araya gelişler, içinde bulunduğumuz koşullarda mümkün görünmemektedir. Bu nedenledir ki, pandemi döneminde de olsa iki sağlık bakanı da bir araya gelememiştir. Dışişleri bakanlarının eşit düzeyde bir araya gelmesi de bu koşullarda olası değildir.
 
KKTC Cumhurbaşkanının toplumsal ve uluslararası konumunu ve yetkilerini, halkı tarafından doğrudan yetkilendirilmemiş bir kişiyle ikame etmeye çalışmak beyhude bir çaba olmaktan öte bir anlam ifade etmemektedir. 
 
Mustafa AKINCI
KKTC Cumhurbaşkanı

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR