Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
KKTC HÜKÜMETİNDE NEŞET KOÇKAR DEPREMİ !
KKTC HÜKÜMETİNDE NEŞET KOÇKAR DEPREMİ !
KKTC Turizm Bakanı Ünal Üstel’ muhalefete ‘Bu ülkede yatırıma karşıysanız söyleyin’ sözleri adada büyük tartışma yarattı.Bakan Üstel, bu insanların tamamen kuralları çerçevesinde gelip gittiklerini söyledi.Gelenlerin ‘pandemi hastanesinde’ kaldıklarını söyleyen Üstel, soru üzerine ‘Merit Royal’da kaldıklarını açıkladı.‘
15 Haziran 2020, 14:31

 

KKTC'de patlak veren skandal sonrası basın açıklaması yapan Turizm Bakanı Ünal Üstel ve KKTC Müteahhitler Birliği Başkanı Cafer Gürcafer skandal olay için ANEX Tour gibi bir firmanın sahibinin adaya ne şartta gelirse gelsin bunun büyük bir nimet olduğunu vurguladılar.
 
Turizm ve Çevre Bakanı Ünal Üstel, önceki gün özel uçakla Ercan’a gelen ve karantinaya girmeyen, dün de ayrılan Neşet Koçkar ve beraberindeki 4 bayan ve 4 erkek ile Girne'de bir gece kalıp geri döndüler.
 
image
 
Karantinaya girmeden adaya giriş çıkış yapan ANEX Tour Neşet Koçkar ve yanındaki sekiz kişi adada adeta hükümeti sarsan skandala dönüştü.
 
Turizm bakanı Üstel  basın toplantısı düzenleyerek kamuoyunu bilgilendirdi.
Basın toplantısında Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği Başkanı Cafer Gürcafer ve Bakanlık yetkilileri de hazır bulundu.

Turizm Bakanı Ünal Üstel’ muhalefete  ‘Bu ülkede yatırıma karşıysanız söyleyin’ sözleri adada büyük tartışma yarattı.Bakan Üstel, bu insanların tamamen kuralları çerçevesinde gelip gittiklerini söyledi.Gelenlerin ‘pandemi hastanesinde’ kaldıklarını söyleyen Üstel, soru üzerine ‘Merit Royal’da kaldıklarını açıkladı.‘Bir günlük karantina süresi mi var, test yapıldı mı, hangi kurallar çerçevesinde geldiler’ sorularını yanıtsız bırakan  Üstel ile ilgili ihaleye fesat karıştırmayla ilgili suç duyurusu yapılması bekleniyor.

image

KKTC'de patlak veren skandalın sebebi ise  Ocak ayında KKTC Lapta Belediyesi’nin çıktığı ihaleye çıkıp 2.olan Neşet Koçkar'ın şirketi için farklı iddialar ortaya atılsada daha önce katılıp alamadığı ihale için çok önemli bir görüşme için adaya geldiği iddia edildi

İktidardaki iki parti UBP ve Halkın Partisi'ni de karşı karşıya getiren olay hükümetin büyük yara almasına sebep oldu 

KKTC MECLİSİNDE TOPLANAN PARTİLER MECLİS TÜM GÜN NEŞET KOÇKAR VE ARKADAŞLARININ ADAYA GELİŞ NEDENİ VE ŞEKLİNİ KONUŞTU.

Neşet Koçkar sahibi olduğu şirket ocak ayındaki ihalede rakibinin çok altına teklif verdiği halde ,Marina,Otel-Casino projesi olan ihalenin tam da elinden gitmediğini inanırcasına adaya çıkartma yaptığı da söylenebilinir.

Adaya gelişleri ve karantinaya girmeden 2 gün kalıp gitmelerinin gerekçesi tam ortaya koyulamıyor.

Bakan Üstel, ülkeye özel uçakla gelenlerin Neşet Koçkar ve şirketin ekibi olduğunu belirterek ihalede 1.olan şirketin KKTC Cumhurbaşkanlığı seçim yasakları ve pandemi nedeniyle ihaleden çekilme kararı verdiğini ortaya attı.

Bakan Üstel, 26 Haziran’da birinci şirketin süresi dolacağından, 2. Şirkete teminatını uzatmak için davet yapıldığını söyledi.İlgili şirketin de Müteahhitler Birliği üzerinden gelme talebi olduğunu söyleyen Bakan Ünal Üstel, şirket yetkililerinin teknik ekibi ile gelip yerinde görmek istediğini ileri sürdü.

Üstel muhalefete ‘Bu ülkede yatırıma karşıysanız söyleyin’ derken aslında kendi bakanlığına bağlı olmayan bir proje için neden bu kadar çabaladığını ve müteahitler birliği başkanı ilşe neden ortak toplantı yaptığının detayına girmese de, bu toplantı için suç duyurusu yapılacağı ,bu toplantının ihaleye fesat karıştırmak olduğunu söyleyen hukukçular olduğu bilgilerine ulaşıldı..

Gelenlerin ‘pandemi hastanesinde’ kaldıklarını söyleyen Üstel, soru üzerine ‘Girne Merit Royal’da kaldıklarını açıkladı.

‘Bir günlük karantina süresi mi var, test yapıldı mı, hangi kurallar çerçevesinde geldiler’ sorularını yanıtsız bırakan Turizm Bakanı Üstel, “Dinlemiyorsunuz, basın açıklaması yaptım, okuyun” diyerek kürsüden indi.

Milletvekilleri Turizm Bakanı’nı Meclis Kürsüsü’nü terk etmesine tepki gösterdi, ‘soruları olduğuna dikkat çekti.Bu sırada Meclis Başkanı Teberrüken Uluçay ile Muhalefet Milletvekilleri arasında tartışmalar da yaşandı.

Karantina sürecini disiplin içinde atlatan Kuzey Kıbrıs halkı Koronavirüs önlemlerine harfiyen uyuarken hükümetin skandal kararı siyasi kriz doğurdu.

Kuzey Kıbrıs'a PCR ve zorunlu karantina şartı ile kendi vatandaşına dahi uygulanan kurallar adada yatırım yapmak isteyen ANEX Tour sahibine ayrıcalık yapılmasına isyan etti. 9 kişilik grup karantina ve testsiz adaya gelip 2 gün kalıp dönünce Kuzey Kıbrıs'ta deyim yerindeyse kıyamet koptu.

image

KKTC ana muhalefet partisi CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, Hükümet’in siyasi bir rezalet yarattığını vurguladı.“Bu ne demektir? Ulaştırma Bakanı diğer bakanların gerekli adımları atmasını istiyor. Sizin bakanınız size bir çağrı yapıyor. 4 bakan her biri başka başka şeyler söylüyor.

VIP’ten girmiş, ya itfaiye kapısından

Erhürman,Bu ülkede itfaiye kapısı girişi resmi giriştir? Yasak yoldan girdiyse yaptığınız işlem nedir? Sorun Bakanlar Kurulu izni var mı? Niye bu defa kurul kararı ile izin verilmedi. Bakan açıkladı, kurul yanıltıldı diyor.Lapta Belediye Başkanı bana o sizin davet dediğiniz şeyin metnini yolladı. 18 Mayıs’ta ilgili şirkete yazı yolladığı görülüyor. Lapta belediye başkanı teminatla ilgili ihale bilgi verdi.Konumuz yatırımın önemli olup olmadığı değildir, memleketi yönetme şeklinizdir. Bir ülke bu şekilde yönetilemez. 1 Temmuz ile ilgi aldığınız kararlar konusunda güvenimiz sıfırdır. Size güvenmiyoruz, net bitti.Bu hükümete zerre güvenimiz yoktur. Ne yapacaksanız yapın. Hem ekonomi, hem sağlık konusundaki skandallara son verin. Bu iş bitmemiştir. İnsanlar işsiz kalmayı, maaşsız kalmayı işverenler kapılarını kapamayı göze aldı, siz ne yaptınız? Dün yaşattığınız rezaletle bütün güveni allem gallem ettiniz. Bunları yapasınız diye 3 ay evinde kaldı, işsiz kaldı.

image

Toplumcu Demokrasi Partisi Genel Başkanı Cemal Özyiğit, Hükümet’in‘Topluma bu kadarı da olmaz dedirttiğine’ işaret etti, toplumun bunu hak etmediğinin altını çizdi. Hükümet’in adanın güneyine geçilmesini dahi karantimaya bağlayarak izin vermediğini ve bir ‘utanç’ yarattığını ifade etti.1 Temmuz’da ülkeye gelişlerle ilgili kriterler belirlenmiş, öncesinde gelenler için ‘karantina’ uygulaması kararının alındığına dikkat çeken Özyiğit, “Ansızın ülkemize 9 kişilik bir ekip geldi…

''Lapta Marinası için ekip geldi diyorlar ''

Durumun fark edilmesi üzerine Hükümet mensuplarının topu bir birine atmaya başladığına da işaret eden Özyiğit, Lapta Belediyesi Başkanı’nın konudan haberi olmadığına vurgu yaptı.Her kafadan bir ses çıktığını savunan Özyiğit, “Bakanlar Kuruluna kim ne dedi, Bakanlar Kurulu nasıl yanıltıldı” diye sordu.Dış işleri Bakanlığı’nın ‘itfaiye girişinden girdiler’ açıklamasını da eleştiren Cemal Özyiğit, bu gelen kişilerin ‘kayıtlı gelip gelmediğini, bu güne kadar daha kaç kişinin bu şekilde gelerek toplum sağlığını riske atıldığını’ sordu. Özyiğit, “UBP-HP Hükümeti bu uygulama ile toplumun sağlığını riske atmıştır, bu bir skandaldır, sorumlusu da Hükümet’tir, Bu Hükümet’in istifasını talep ediyoruz, istifa edin” dedi.image

Halkın Partisi (HP), koalisyondaki ortağı Ulusal Birlik Partisi’nden Turizm ve Çevre Bakanı Ünal Üstel hakkında “soruşturma” isteyecek.Eski Part Başkanı Kudret Özersay’ın da katılımı ile toplanan HP Parti Meclisi’nde “koalisyona güvensizlik” konuşuldu, ancak, hükümetten çekilme ya da “Üstel’in istifasını talep etme” kararı çıkmadı.

İktidar ortağı Halkın Partisi’nin ilk Bakanlar Kurulu toplantısının ardından yeniden değerlendirme yapma kararı aldığı öğrenildi.

Halkın Partisi (HP), ülkeye karantinasız özel uçuşla gelen ve adaya özel izinle giren heyet skandalı sonrasında, Parti Meclisi’ni topladı. Kudret Özersay’ın da katıldığı Parti Meclis’i toplantısında, hükümetten çekilme dair farklı senaryoları tartışıldı.HP Parti Meclisi’nin, Turizm Bakanı Ünal Üstel de dahil gelişmelerle ilgili “soruşturma” istenmesi yönünde görüş birliğinde olduğu bildirildi.Kudret Özersay bir süre önce Bağımsız cumhurbaşkanı adayı olması nedeniyle parti başkanlığından istifa etmişti.UBP’nin de HP’nin tavrına göre değerlendirme yapması bekleniyor.

Şeffaf Gazete.com


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR