Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
KKTC'DE DEVLET VE HÜKÜMET ARASINDA KAVGA
KKTC'DE DEVLET VE HÜKÜMET ARASINDA KAVGA
KKTC Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Barış Burcu, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'ya yönelik "Akıncı ve arkadaşları” ile “marjinal ve azınlık gruplar” yakıştırması nedeniyle KKTC Başbakanı Ersin Tatar'ı eleştirdi.
20 Eylül 2019, 20:08
 
 
KKTC Başbakanı Ersin Tatar’ın, Türkiye’de verdiği bir demeçte, KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı’yı “Kıbrıs Türk Halkını maceraya sürüklemekle” itham ettiğini kaydeden Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Barış Burcu, “Bu üslup, Başbakanın ısrarla sürdürdüğü yakışıksız üslubun yeni bir örneğini teşkil etmiştir” dedi.
 
Cumhurbaşkanı Akıncı’nın halkın desteği ile doğru ve gerçekçi çizgide politikalarını sürdürmeye devam edeceğinin altını çizen KKTC Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Barış Burcu açıklama yaptı.
 
image
 
KKTC Başbakanı Sayın Ersin Tatar, Türkiye’de verdiği bir demeçte müzakerelerle ilgili olarak Sayın Cumhurbaşkanımız Mustafa Akıncı’yı, “Akıncı ve arkadaşları” diyerek “marjinal ve azınlık gruplar” yakıştırması yapmak suretiyle “Kıbrıs Türk Halkını maceraya sürüklemekle” itham etmiştir. Bu üslup, Başbakanın ısrarla sürdürdüğü yakışıksız üslubun yeni bir örneğini teşkil etmiştir.
 
Başbakan, kendi Cumhurbaşkanı’nı özellikle yurtdışında böyle etik olmayan bir üslupla karalamaz.
 
Sayın Cumhurbaşkanımız, halkın ciddi oranda oyu ve güveni ile bu makamdadır ve halkımızı en iyi şekilde temsil etmektedir.Yapılan araştırmalar da halkımızın Cumhurbaşkanı’na duyduğu güvenin artarak devam etmekte olduğunu göstermektedir.
“Marjinal ve azınlık gruplar” ile “Akıncı ve arkadaşları” söylemleriyle aslında sadece Cumhurbaşkanımıza değil ona büyük destek veren halkımıza da büyük bir saygısızlık yapılmaktadır.
Sayın Cumhurbaşkanımız, halkın desteği ile doğru ve gerçekçi çizgide politikalarını sürdürmeye devam edecektir,dedi.
 
image
 
Bilindiği gibi,Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres'in Kıbrıs sorunu için görevlendirdiği geçici özel danışmanı  Sayın Jane Holl Lute’un Sayın Cumhurbaşkanımız Mustafa Akıncı ile sürdürdüğü referans kavramlarını oluşturma çabası henüz sonuçlanmış değildir. Kıbrıs Türk tarafı olarak çabamız yapıcı yaklaşımlarla bunu oluşturmaya yöneliktir.
 
Biz, Kıbrıs Türk tarafı olarak yaşanan süreçle ilgili doğru bilgileri aktarmaya devam edeceğiz. Bu süreçte serinkanlı kalarak iyi niyetle ve yapıcı bir anlayışla BM ile işbirliği yaparak çalışmalarımızı sürdüreceğiz.
 
Önümüzdeki hafta, Sayın Cumhurbaşkanımız, BM Genel Merkezi’nde, BM Genel Sekreteri Sayın Antonio Guterres ile görüşecektir. Geçmiş mutabakatlara ve BM parametrelerine bağlı kalarak, BM ile temaslarımız sürecektir. 
 
Şeffaf Gazete.com

 


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR