Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
KKTC BAŞBAKANI STATÜKODAN MEMNUN
KKTC BAŞBAKANI STATÜKODAN MEMNUN
Ankara’daki temasları çerçevesinde Gazeteciler Cemiyeti’nin ev sahipliğinde Basın Evi’nde medya mensuplarıyla buluştu. KKTC Başbakanı Tatar’ın, 19 Nisan 2020’de yapılması planlanan Cumhurbaşkanlığı Seçimi’ni işaret etti.
20 Eylül 2019, 19:45
 
 
KKTC Başbakanı Ersin Tatar, Ankara’daki temaslarında Pazartesi BM nin davetlisi olarak ABD'ye gidecek olan KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’yı eleştirdi.
 
Ersin Tatar,Cumhurbaşkanı Akıncı ve arkadaşlarının bir yolda gittiğini ancak başlarına ne geleceğini hesaplamadığını söyledi.
 
Tatar, “Ben maliyeciyim, hesaplarım. Güney’de ne bıraktık, kuzeyde ne bulduk? Hesaplaşalım... Bu olduğu anda Kıbrıslı Türkler batar. Yunanistan, Rumlar bir oldu, halkımız mezara girdi, göç etti” dedi.
 
Tatar, Crans Montana’nın son şans olduğunu ilk önce Akıncı’nın söylediğini ifade ederek “garantörlüğü de tartıştılar, harita da verdiler. Ki ben ve partime göre garantörlük tartışılamaz.
 
Ersin Tatar, Rumlarla 'kadife ayrılıktan' yana olduklarını söyledi.
 
Tatar, KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın hala Kıbrıs sorununa müzakerelerin kaldığı yerden devam etmesi yoluyla çözüm bulunabileceğini düşündüğünü, kendisinin başkanlığındaki hükümetin ve partisi UBP’nin ise aynı fikirde olmadığını söyledi.
 
Tatar, "Sayın Akıncı umutludur. Ancak biz diyoruz ki, Kıbrıs Türk halkı olarak kendi kimliğimizi koruma adına bu yolu Türkiye ile birlikte yürümek durumundayız” diye konuştu.
 
Akıncı ısrarla bizi tehlikeli bir yola sokmaya çalışıyor.
 
Marjinal ve azınlık gruplarla işbirliği içinde sayın Akıncı bizi bilinmeze sürüklüyor. İki devlet, tek seçenek bu. Ne komisyon, ne mal pazarlığı... kuzey ekonomisinin temellerini dinamitleyecek yapıya asla girmeyiz” dedi.
 
 Tatar, Kapalı Maraş'ın yerleşime açılması konusunda “kesin bir takvim veremeyeceğini” ifade etti.
 
Tatar, “Ancak bunun yakın bir tarihte olabileceğini söyleyebilirim. En geç 10 yıl içinde tüm Maraş'ı tamamen yerleşime açmış oluruz” diye konuştu.
 
Tatar, KKTC hükümetinin Maraş'ı açma eğilimine rağmen, Cumhurbaşkanı Akıncı'nın buna karşı olduğu iddialarının hatırlatılması üzerine ise, “ Maraş yerleşime açılırsa anlaşmadan da vazgeçtik mesajı var orada. Biz zaten anlaşmaya inanmadığımız için Maraş'ı açıyoruz. Akıncı ve arkadaşları bizim başımıza ne geleceğini iyi anlasalar zaten öyle bir yoldan gitmezler” dedi.

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR