Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
KKTC'DE EMLAK SAHTEKARLIĞI TAPU DAİRESİNDE
KKTC'DE EMLAK SAHTEKARLIĞI TAPU DAİRESİNDE
KKTC emlak sektöründe noerin sahte imzaları derken olay Girne Tapu Dairesine uzandı. Mehmet Eminoğlu ile Serdar Özbekoğlu davasında dün tutuklanan Girne Tapu Dairesi çalışanı 3 kişinin ardından bu sabah yine 3 kişi daha tutuklandı. İçişleri Bakanlığına bağlı bir çok noktada yeni tutuklamalar yapabileceği ihtimalini doğurdu.
9 Ağustos 2019, 21:04
 
 
KKTC emlak sektörü kabus gibi günler yaşıyor.
 
Ülkenin tanınmış inşaat şirketi sahibi Mehmet Eminoğlu'nun sahte imzalarla yaptığı vurgunun boyutu büyüdükçe büyüyor.
 
Lefkoşa Adli Şube’de görevli polis, zanlıların, Mehmet Eminoğlu tarafından sahtelenen 5 vekâletnameye işlem yaptığını söyledi. Tapu Dairesi’ne sunulan 5 sahte vekâletnamede de Hasan Bilgiç’in isminin yazdığını, tapu çalışanı zanlıların beş sahte evrakı işleme koyup dairelerin devrini sağladıklarını söyledi.
 
image
 
Tapu memuru zanlıların telefon görüşmelerinin, mesajlarının ve yazışmalarının inceleneceğini belirten polis, 3 gün süreyle tutuklu kalmalarını talep edildi.
 
Polisin talebine karşın zanlıların avukatları süreye itiraz etti. Savunma, tapu dairesinin yoğun çalıştığını, zanlıların önlerine gelen evrakın sahte olduğunu bilemeyeceklerini, dolayısı ile ortada bir suç değil hata olduğunu öne sürdü.
 
Soruşturma memuru ise vekaleti onaylarken kontrol etmeleri gerektiğini, okumuş olsaydılar sahte olduğunu anlayabileceklerini, bir vekaletin Türkan Dayı tarafından şahsen onaylandığını, diğer ikisinin işlemlerini yapıp - Vedia Veziroğlu’na onaylattığını, Özlem Akdağ’ın da iki vekaletnameyi işleme koyarak devir ve takdirlerini hazırladığını ve onaylattığını ve böylelikle 5 dairenin devrinin gerçekleştiğini söyleyerek olayın kasıtlı ve bilerek yapıldığını iddia etti...
15 gün önce ellerine Hasan Bilgiç adına düzenlenmiş bir vekalet geçtiğini ancak tapu çalışanlarının hata yapmış olduklarını düşündüklerini ancak vekalet sayısı 5’e çıkınca soruşturma gereği duyduklarını söyledi.
 
image
 
Eminoğlu'nun eşinin kardeşi olan Noter tasdik memuru, Ulusal Birlik Partisi Girne İlçe Başkanı Serdar Özbekoğlu, attığı sahte imzalar için akrabamdı güvendim derken, Girne Tapu Dairesi’nden 3 tapu memuru görevli  tutuklandı! İddialara göre gözaltıların süreceği ve dev işadamlarına uzayabileceği konuşuluyor.
 
Mehmet Eminoğlu ile ilgili yeni şikayetler gelirken, olay Girne Tapu Dairesine sıçradı. Polisin genişlettiği soruşturma kapsamında Girne Tapu Dairesi’nde görev yapan Özlem Akdağ,Türkan Dayı,Vedia Vaizoğlu tutuklandı.
 
image
 
İşadamı Mehmet Eminoğlu ve tasdik memuru, Ulusal Birlik Partisi Girne İlçe Başkanı Serdar Özbekoğlu, Girne bölgesindeki iki ayrı dairenin devrin ilişkin vekâletnameye sahte imza atarak tasdikledikten sonra Girne Tapu ve Kadastro Daresi’ne verip, söz konusu taşınmaz malları Investment İnşaat Şirketi’ne devrini sağladıkları suçlamasıyla tutuklanan Mehmet Eminoğlu ile Serdar Özbekoğlu davasında dün tutuklanan Girne Tapu Dairesi çalışanı 3 kişinin ardından bu sabah yine 3 kişi daha tutuklandı. Dün tutuklanan Girne Tapu Dairesi çalışanlarının Türkan Dayı, Vedia Vaizoğlu ve Özlem Akdağ oldukları belirtildi. 
 
Çok sayıda ismin polise giderek, Eminoğlu tarafından dolandırıldığı gerekçesi ile şikayetçi olduğu öğrenildi.Şikayetçiler arasında “evrak sahteleyerek, ipotek verdiği ve yüklü borç aldığını” iddia edenler de var.
 
Sahte evrakla yapılanan işlemler, üzerine çevirdiği evler, işyerleri ve sahte evrakla alınan borçların boyutunun 10 milyon sterlinin üzerinde olduğu  iddia  ediliyor...Eminoğlu'ndan daire alanların arasında çok sayıda Türkiye vatandaşı olduğu iddia ediliyor.
 
Emlak sahiplerinin yerine vekalet düzenleyip imzaları kendi atttığı için  tutuklu bulunan Noter Serdar Özbekoğlu ise, savunmasını, “Enişteme güvendim, kötü bir niyet taşımadım” üzerine kurdu.
 
image
 
Mahkeme her iki ismi de tutuklu olarak sorguluyor,soruşturma genişliyor
 
Yeni şikayetlerle birlikte 6 kişi daha tutuklandı bunlardan  3 tanesi , Girne Tapu Dairesi’nde çalışıyor diğer  3 kişi hakkında bilgi alınamadı.
 
Girne Tapu Dairesi personeli yapılan tutuklamalara tepki göstererek Türkan Dayı, Vedia Vaizoğlu ve Özlem Akdağ'a destek olmak amacıyla Girne Kaza Mahkemesi'ne gitmek istedikleri sırada Girne Tapu Dairesi Müdürü, çalışanların izinsiz bir şekilde tutuklu arkadaşlarına destek amaçlı gitmeleri durumunda çalışanlarını polise şikayet edeceğini söylemesine rağmen,Girne Tapu Dairesi çalışanları beraberlerinde 3 avukat ile daireden çıkarak arkadaşlarına destek olmak üzere Girne Kaza Mahkemesi'ne gittiler. 
 
image
 
Tutuklanan iş arkadaşlarına destek vermek isteyen Girne Tapu Dairesi çalışanları, iş bırakma eylemi gerçekleştirerek, davanın görüşüldüğü Girne Kaza Mahkemesi’ne gitti, yaşananları protesto ederek asıl suçluların ‘sahte evrakla üzerlerine mal geçiren Mehmet Eminoğlu ve Serdar Özbekoğlu olduğunu’ söylediler.
 
Girne Tapu Dairesi çalışanları, bugün çalışma arkadaşlarının haksız yere tutuklandıkları gerekçesiyle önce iş bırakmış, ardından bir günlük uyarı grevine gitmişti. 
 
image
 
Öte yandan mahkeme Mehmet Eminoğlu ve Serdar Özbekoğlu hakkında 7’er gün tutukluluk kararı aldı.
 
KKTC'de karaparanın inşaat sektörüne aktığı birçok ünlü işadamının Eminoğlu ile bu sektörde şaibeli işlemler yaptığı konusunda polise ulaşan şikayetler var,vatandaş bu konuların araştırılmasını  bekliyor.
 
Şu ana kadar içişleri bakanı Ayşegül Baybars bir açıklama yapmadı, polisin İçişleri Bakanlığına bağlı bir çok noktada yeni tutuklamalar yapabileceği iddia ediliyor.
 
Şeffaf Gazete.com

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR