Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
KUZEY KIBRIS'IN ÜNLÜ İŞ ADAMI TUTUKLANDI
KUZEY KIBRIS'IN ÜNLÜ İŞ ADAMI TUTUKLANDI
Kuzey Kıbrıs'ta önemli inşaat projeleri yapan Mehmet Eminoğlu ve Ulusal Birlik Partisi Girne İlçe Başkanı Serdar Özbekoğlu'nun sahtekarlıktan tutuklanması, Kıbrıs adasında güven sorunu yaşayan ve aynı zamanda durgunluk içinde olan,KKTC inşaat sektörüne bomba gibi düştü.
28 Temmuz 2019, 15:40
 
 
Kuzey Kıbrıs'ın en büyük inşaatlarına imza atan Müteahhit Mehmet Eminoğlu tutuklandı.
 
Kıbrıslı ünlü işadamı Mehmet Eminoğlu ile suç ortağı kayınçosu Serdar Özbekoğlu Girne’de mahkeme  huzuruna çıktılar.
 
Kuzey Kıbrıs'ta marka inşaat projeleri üreten Eminoğlu Investment şirketinin sahibi Mehmet Eminoğlu ve Ulusal Birlik Partisi Girne İlçe Başkanı ve aynı zamanda noter olan yakın akrabası Serdar Özbekoğlu tutuklandı.
 
Özbekoğlu polise aynı yolla 6 tane vekaletnameye daha onay verdiğini itiraf etti
 
Uzun süredir ticari sıkıntı içinde olduğu iddia edilen Eminoğlu “sahte evrak düzenleme, tedavüle sürme ve sahtekârlıkla mal temini” ile iki daireyi sahte imzalar ile şirketinin üzerine geçirmekle suçlanıyor,olayın çok daha büyük olduğu yönünde iddialar var.
 
image
 
Kuzey Kıbrıs'ta MagicTouch,MagicTower, MagicRecedence,MagicLoft gibi önemli marka inşaat projeleri yapan Mehmet Eminoğlu'nun ve yakın akrabası UBP Girne İlçe Başkanı Serdar Özbekoğlu ile beraber sahtekarlıktan tutuklanması Kuzey Kıbrıs iş hayatında bomba etkisi yaptı.
Kıbrıs adasında bir süredir güven sorunu yaşayan ve aynı zamanda durgunluk içinde olan inşaat sektörüne büyük zarar verecek nitelikte bir olay olarak dikkat çekiyor.
 
image
 
Girne Adli Şube Polisi, '' İşadamı Mehmet Eminoğlu, Gizem Aksun’a ait Güzelyurt’ta bulunan gayrimenkulun devrine ilişkin vekaletnemeye sahte imza atıp, tasdik memuru olan kayınçosu Serdar Özbekoğlu’na yasal olmayan bir şekilde onaylatmış.
Daha sonra konu belgeyi Girne Tapu ve Kadastro Dairesinde görevli memura vererek taşınmaz malları kendisine ait Eminoğlu Investment inşaat şirketi adına devrini sağlayıp sahtekârlıkla mal temin etmiş '' dediği raporunu açıkladı
 
Zanlılar Girne Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.
 
Girne Polisi, şikâyetin gelmesi ile hemen olaya müdahale edildiğini, zanlıların önceki gün tutuklandığını, Serdar Özbekoğlu’nun ifadesinde eniştesi olduğu için Mehmet Eminoğlu’na güvendiğini, vekâletnameyi onayladığını, ayrıca aynı yolla 6 tane vekaletnameye daha onay verdiğini itiraf ettiğini söyledi. 
Soruşturmanın devam ettiğini, incelenecek evraklar olduğunu kaydeden polis, her iki zanlının 3 gün tutuklu kalmasını mahkemeden talep etti.
 
Mehmet Eminoğlu ve kayınbiraderi Tasdik Memuru Serdar Özbekoğlu “sahte evrakla mal temin etme” ile suçlandı.
 
KKTC yasalarına göre sahte evrak düzenleme suçundan mahkemeye çıkarılan Eminoğlu ve Özbekoğlu hakkında 3 gün tutukluluk emri verildi.
 
Polisin ardından söz alan zanlıların avukatı, şikâyetin yapıldığı gün müvekkillerinin, Gizem Aksun’a ev bedeli olarak 60 bin 500 TL ödeme yaptığını, Aksu’nun parayı aldığını, ancak daha sonra parayı iade ederek, polise gidip şikâyetçi olduğunu söyledi. 
 
Her iki ismin de tutuklanarak mahkemeye çıkarılmasından sonra KKTC'nin en büyük müteahhitlerinden olan Mehmet Eminoğlu'nun bir süredir ticari sıkıntıda olduğu olayın boyutunun Kuzey Kıbrıs'ın en büyük ticari vurgun davalarından olabileceği,olayın arka planında çok büyük bir karapara trafiği çıkacağı iddia ediliyor.
 
image
 
Sahte evrak düzenleme suçundan  mahkemeye çıkarılıp tutuklanan  Serdar Özbekoğlu noterlik görevi, KKTC'de iktidarda bulunan  UBP'nin Girne İlçe Başkanı olma dışında KKTC İçişleri Bakanlığı resmi sitesinde Aşağı Girne Muhtarı olarakta  görülüyor.  
 
Şeffaf Gazete.com

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR