Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
KUZEY KIBRIS BOĞULAN AİLEYE AĞLIYOR
KUZEY KIBRIS BOĞULAN AİLEYE AĞLIYOR
KKTC İskele'de Ailesiyle birlikte gittiği sahilde denize giden Merve Katırcı (18), bir süre sonra suda çırpınmaya başladı. Kızlarının akıntıyla birlikte açığa sürüklendiğini gören baba Ramazan (48), anne Filiz (40) ve kardeşleri Mert (13) ve Barış Katırcı (12) da yardıma koştu. Ancak Ramazan ve Filiz Katırcı ile çocukları Merve ve Mert, kayboldu.
13 Temmuz 2019, 13:40
 
KKTC'de denize giren 5 kişilik Katırcı ailesinden 2 kişi dalgalara kapılınca ailenin diğer bireyleri de peşi sıra onları kurtarmak için suya girdi ancak akıntıya kapıldı. Baba Ramazan, anne Filiz, 18 yaşındaki Merve ve 13 yaşındaki Mert boğularak can verirken; 12 yaşındaki Barış’ı bir balıkçı kurtardı
 
image
 
Kuzey Kıbrıs'ın İskele Büyükkonuk bölgesinde denize giren Katırcı Ailesinden 4 kişi boğularak can verdi.
 
48 yaşındaki Ramazan Katırcı, 40 yaşındaki Filiz Katırcı, 18 yaşındaki Merve Katırcı ve 13 yaşındaki Mert Katırcı dalgalara yenik düştü.
 
48 yaşındaki baba Ramazan Katırcı, 40 yaşındaki anne Filiz Katırcı, 18 yaşındaki Merve Katırcı ve 13 yaşındaki Mert Katırcı’nın cansız bedenlerine ulaşıldı.
 
image
 
Dalgalardan tek kurtarılan ailenin en küçük bireyi   Barış Katırcı oldu.
 
12 yaşındaki  Barış Katırcı, boğulma tehlikesi yaşadığı sırada Osman Göztaş isimli vatandaş tarafından kurtarıldı. Küçük Barış'ı kurtaran Osman Öztaş'da boğulma tehlikesi atlattı. Öztaş, kurtardığı Barış Katırcı ile birlikte ambulansla Magosa Devlet hastanesine kaldırıldı. 
 
13 yaşındaki Mert Katırcı, dalgalar arasında kayboldu. Mert icin başlatılan arama çalışmaları olaydan 3.5 saat sonra sonuç verdi. Küçük Mert’in cansız bedenine ulaşıldı.  Helikopter ile deniz içerisinde tespit edilen  Mert Katırcı’nın  cansız bedeni karaya çıkarıldı.
 
Ramazan Katırcı, Filiz Katırcı, Merve Katırcı ve Mert Katırcı’nın cenazeleri yarın öğle namazının ardından İskele Büyükkonuk Mezarlığı’nda defnedilecek.
 
Yaşanan talihsiz olayla ilgili Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, sosyal medya hesabından açıklamada bulundu. Akıncı’nın açıklama yaptı.
 
“Anne, baba, iki kardeş bugün denizde dalgalara kapılarak can verdi. Aynı aileden geriye bir tek 12 yaşında bir çocuk kaldı. Bu tarifi imkansız büyük acıyı yüreğimizde hissederek kendilerine Allah’tan rahmet diliyorum. Geride kalan çocuğa Devlet olarak sahip çıkmanın vicdani bir sorumluluğumuz olduğunu da ifade etmek istiyorum” dedi.
 
image
 
BAŞBAKAN ERSİN TATAR BAŞSAĞLIĞI DİLEDİ 
 
Başbakan Ersin Tatar ise, "Aynı aileden 4 kardeşimizin denizde boğularak ölmelerini büyük bir üzüntü ile öğrenmiş bulunuyoruz. Ölenlere Allah’tan rahmet, yaslı ailelerine, sevenlerine ve Halkımıza başsağlığı diliyorum. Geride kalan yavrumuza, Barış’ımıza devletimizin sahip çıkacağından kimsenin kuşkusu olmasın. Gerekenlerin yapılması konusunda devletimizin ilgili tüm kurumları devreye sokulmuştur. Hepimizi acıya boğan bu olay vesilesiyle vatandaşlarımızı denize girerken dikkatli davranmaya ve uyarılara kulak vermeye davet ediyorum" dedi.
 
KÜÇÜK BARIŞ  HASTANEDE
 
Büyükkonuk Belediye Başkanı Ahmet Sennaroğlu, dün Kaplıca’da yaşanan faciada ailesini kaybeden 12 yaşındaki Barış Katırcı’nın iyi durumda olduğunu ve hastanede birlikte olduklarını kaydetti. Sennaroğlu, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada “Barışımızla beraberiz... Lütfen doktorların isteği ziyaret gerçekleşmemesi. Durumu Allah’a şükür iyi...” dedi. Barış Katırcı’nın, Mağusa Devlet Hastanesi’nde tedavisi sürüyor,dedi.
 
Olay, dün saat 18.30 sıralarında yaşandı. Osman Göztaş isimli balıkçının teknesiyle bölgeden geçtiği sırada Barış Katırcı’yı yardım isterken görmesi üzerine olay fark edildi. Hemen polisi arayan Göztaş, kısa sürede ekiplerin olay yerine ulaşmasını sağladı. 
image
                 18 Yaşındaki Merve Kantarcı kurtarılamadı
 
Arama kurtarma çalışmalarına, KKTC Sahil Güvenlik Komutanlığı, Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı, İtfaiye, polisler ve 2 askeri helikopter katıldı.
 
İskele Adli Şube Soruşturma Subayı Kubilay Çavuşoğlu, Ziyamet Karakol Amiri Ceyhan Paşa, İskele Sivil Savunma Teşkilatı Başkanlığı Müdürü Varol Kalkanel, İskele İtfaiye Amiri Rıskı Sönmez de olay yerine giderek, çalışmaları bizzat yönetti. Arama çalışmaları sırasında 18 yaşındaki Merve Katırcı ve baba Ramazan Katırcı’nın cansız bedenleri balıkçılar tarafından, anne Filiz Katırcı ve 13 yaşındaki Mert Katırcı’nın cansız bedenleri ise askeri helikopterler yardımıyla bulunarak, Tulumba bölgesindeki kıyıya çıkartıldı. Büyükkonuk sakini ailenin başına gelenleri duyanlar, olay yerine akın etti.
 
KKTC'de gündem olan olay sonrası, bugün yapılması beklenen tüm resmi etkinlikler de iptal edildi. 
 
KUZEY KIBRIS'TA DENİZE GİRECEKLERE UYARI
 
KKTC Meteoroloji uzmanı Fehmi Oktay, denize girecek vatandaşları uyardı:
 
“Bu hafta sonu kaba dalgalı bir deniz, güney ve batı yönlerden kuvvetli bir rüzgar esmesini bekliyoruz. Hava sıcaklıkları da yaklaşık Perşembe gününe dek düşmeye devam edecek.
 
Bugün öğle saatlerinde kısa süreli bir yağış da olmasını bekliyoruz.
 
Ultraviyole radyasyonumuz da çok yüksek, fazla güneş altında durmayalım.
 
Bugün ve Pazar günü kaba dalgalı bir deniz mevcut olacak, aman dikkat diyoruz.”
 
Şeffaf Gazete.com
 

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR