Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
EMRULLAH TURANLI KKTC ARASINDA KRİZ
EMRULLAH TURANLI KKTC ARASINDA KRİZ
KKTC Maliye Bakanı Serdar Denktaş, Taşyapı Başkanı Emrullah Turanlı’nın “KKTC Devletinden alacağım var, tahsil edemiyorum” iddialarına yanıt verdi.Denktaş: Ben önümdeki şartnameye bakarım. Ben kâr payı ortağıyım. Neyse ortaya çıkan rakam, üstüme düşen kâr payının zamanında ödenmesini isterim. Geciktiği her gün için de neyse cezası keserim
17 Aralık 2018, 19:38
 
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Maliye Bakanı Serdar Denktaş, Taşyapı ve KKTC Ercan Havaalanı işletmeci firması T&T Yönetim Kurulu Başkanı Emrullah Turanlı’nın “KKTC Devletinden alacağım var, tahsil edemiyorum” iddialarına yanıt verdi:
 
“YOK ÖYLE BİR DÜNYA”: Denktaş: Avukatı, müdürü ‘KKTC Devleti haklıdır’ diyor, Turanlı,  ısrarla ‘33 milyon Euro vereceğim var, 35 milyon Euro da KDV’den alacağım var, mahsuplaşalım, üstünden de bana para ver’ diyor. Yok öyle bir dünya Turanlı.
 
“BENİ İLGİLENDİRMEZ”: Denktaş: CAS’ın kendisine borcu varmış, bu borcu benim ödememi istiyor. Ne münasebet. CAS, devletin şirketi değil ki, borcunu devlet ödeyecek. Bir hava yolu şirketinden asker alacakları varmış. Bu da benim sorunum değil
 
ÖDEMEZSE CEZA KESERİM”: Denktaş: Ben önümdeki şartnameye bakarım. Ben kâr payı ortağıyım. Neyse ortaya çıkan rakam, üstüme düşen kâr payının zamanında ödenmesini isterim. Geciktiği her gün için de neyse cezası keserim
 
image
 
Denktaş: Asker kaynaklı parasını almazsa uçuşları durduracakmış. Durduracaksa durdursunda görelim,blöf yapıyor.. 
 
Maliye Bakanı Serdar Denktaş, Taşyapı Direktörü ve T&T Yönetim Kurulu Başkanı Emrullah Turanlı’nın “KKTC Devletinden KDV alacağım var, CAS alacağım var, asker yolculardan dolayı havayollarından alacağım var” şeklindeki iddialarına KKTC yerel medyası aracılığı ile sert cevap verdi.
 
Emrullsh Turanlı’nın KKTC devletinden herhangi bir alacağı bulunmadığı gibi borcu olduğunu söyleyen Bakan Denktaş, Turanlı’nın “ TSK Asker kaynaklı paramızı almazsak uçuşları durduracağım” şeklindeki ifadelerinin tehlikeli bir söylem olduğunu ulaşımı kesmesi halinde kendisinin  zararlı çıkacağını söyleyeren Emrullah Turanlı'nın blöf yaptığını söyledi. 
 
Maliye Bakanı Serdar Denktaş, Taşyapı Başkanı Emrullah Turanlı’nın batak CAS firmasından olan alacağı KKTC Maliye Bakanlığı’ndan talep ettiğini belirtti.
 
Denktaş, Turanlı’nın asker gösterilip de asker olmayan yolculardan kaynaklı bir havayolu şirketinden alacağı olduğunu söylediğini, bu alacağını da Maliye Bakanlığı’ndan talep ettiğini dile getirdi.
 
Ne CAS’ın ne de ilgili hava yolu şirketinin Turanlı’ya olan borcunun muhatabının Maliye Bakanlığı olmadığını dile getiren Denktaş, şunları kaydetti:
 
“CAS’ın kendisine borcu olduğunu söylüyor ve bu borcu benim ödememi istiyor. Ne münasebet. CAS, devletin şirketi değil ki, borcunu devlet ödeyecek. Bir hava yolu şirketinden asker alacakları varmış. Bu alacak da asker diye gösterilip de asker olmayan yolculardan kaynaklı bir alacakmış, fakat bu da beni bağlayan bir konu değil. Bu sorunu da ilgili havayolu şirketiyle çözmek durumundadır. Ne CAS ile ilgili ne de söz konusu hava yolu ile ilgili alacak meselesinin benimle hiçbir alakası yoktur.”
 
Maliye Bakanı Denktaş, Turanlı’ya gerek KDV, gerek CAS’tan alacağı gerekse askeri kaynaklı alacakları konusunda hiçbir taahhütte bulunmadığını söyledi.
 
image
 
“Ben şartname ne ise ona uyarım”
 
Maliye Bakanı Serdar Denktaş, Taşyapı Direktörü ve T&T Yönetim Kurulu Başkanı Emrullah Turanlı ile imzalanan sözleşmenin dışına çıkmak gibi bir durumun söz konusu olmadığını belirtti.
 
Denktaş, “Benim önünde bir şartnamem var. İmzalanan bir sözleşme var. Ben kâr payı ortağıyım. Neyse ortaya çıkan rakam, üstüme düşen kâr payının zamanında ödenmesini isterim. Geciktiği her gün için de ceza uygulanır” dedi.
 
Türkiye’de öyleymiş ama burada öyle değil,Yasalarımızda yok
 
Burada olay nedir örneğin inşaat malzemesi alır ve KDV’lerini öder. Bileti sattığında onun KDV’si yok. Uçaklara hizmet verdiğinde onun KDV’si yok. Dolayısıyla kendi ödediği KDV’yi geri alamıyor. Bunun dediği, ‘33 milyon Euro vereceğim var, 35 milyon Euro da KDV’den alacağım var, mahsuplaşalım, üstünden de bana para ver’. Yok öyle bir dünya. Yasalarımda da yok böyle bir şey.”
 
Şeffaf Gazete

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR