Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
KUZEY KIBRIS ŞAFAK NÖBETİ İLE AYAKTA
KUZEY KIBRIS ŞAFAK NÖBETİ İLE AYAKTA
Kıbrıslı Türk'ün, Türk askerinin Kıbrıs'a ilk çıktığı Girne'deki plajda sabahın erken saatine kadar devam eden 'Şafak Nöbeti'yle başladı.
20 Temmuz 2018, 10:38

 

 

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC), 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı etkinlikleri kapsamında Yavuz Çıkarma Plajı'nda "Şafak Nöbeti" tuttu.

KKTC'de Kıbrıs Barış Harekatı’nın 41'inci yıldönümü vesilesiyle düzenlenen etkinlikler sürüyor. Türk Hava Kuvvetleri’ne bağlı Solo Türk ile Türk Yıldızları'nın Girne’deki hava gösterileriyle renklendirdiği kutlamalar, Yavuz Çıkarma Plajı’nda yapılan geleneksel “şafak nöbeti” ile devam etti.

image

Kıbrıs Barış Harekatı'nın 44. yıl dönümünde temsili 50. Alay, o dönem olduğu gibi sahile gelip, sancaklarını açarak mücahitlerle buluştu. Şafak Nöbeti Organizasyon Komitesi Başkanı Fevzi Tanpınar, etkinlikte yaptığı konuşmada, Kuzey Kıbrıs'ın içinde bulunduğu coğrafyanın alev alev yandığına işaret etti. Adadaki barışı beğenmeyenlerin halen Kıbrıs Türk halkını bilinmezliğe sürüklemeye çalıştığını belirten Tanpınar, "Şafak Nöbeti, Kıbrıs Türkü'nü kimliksizleştirmeye çalışanlara ve Türkiye ile olan sağlam bağlarını kopartmak isteyenlere karşı bir duruştur." dedi.

Tanpınar, Şafak Nöbeti’nin, göğsünü yıllarca çocuklarına siper eden analara, geceleri gözünü kırpmadan bekleyen babalara, dedelere, tüm farklılıkları ile özgürlük savaşını verenlere hürmet için tutulduğunu sözlerine ekledi. 

image

ŞEHİT TÜRK ASKERLERİ ANILDI

Konuşmaların ardından meşalelerin yakılmasıyla devam eden nöbete katılan binlerce kişi, 44 sene önce çıkarmanın yapıldığı sahile indi. Daha sonra harekatta şehit düşen Türk askerleri için Kur'an-ı Kerim okunarak, dua edildi. Özel sahne gösterilerinin yer aldığı etkinlikte sanatçı Kıraç da konser verdi. Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na bağlı gemilerin sahildeki halkı aydınlatmalarıyla selamladığı etkinlik, sabah ezanının sahilde okunması ve havai fişek gösterisiyle sona erdi.


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR