Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
KKTC AFRİKA GAZETESİ TALAN EDİLDİ
KKTC AFRİKA GAZETESİ TALAN EDİLDİ
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan “Kuzey Kıbrıs’ta bir gazete ahlaksızca bir başlık atmış… ‘Türk ordusunu Kıbrıs’tan sonra yeni bir işgal yaptığını’ söylüyor. Bu ne ahlaksızlıktır bu ne edepsizliktir, demiş Afrika Gazetesine karşı bir tavır ortaya koymuştu..
22 Ocak 2018, 14:33
 
 
Kuzey Kıbrıs’ta muhalif yayın yapan ve ‘’ Afrin Harekatı ‘’ karşıtı manşet atıp Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 'Kuzey Kıbrıslı kardeşlerimin cevap vermeleri lazım' dediği KKTC yayın kuruluşu olan,Afrika gazetesine saldırı yapıldı ve gazetenin tabelaları sökülüp içeri girilip kırıp döküp talan edildi...
 
500 kişilik grup gazete binasına  pet şişe, yumurta ve taş attı. Slogan ve Tekbir atan vatandaşlar gazete binasına tırmanıp tabeleleri kırıp,içerideki eşyaları tahrip ettiler.
 
Bu binanın karşısında bulunan KKTC Meclis binasına gitmek isteyan Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı kalabalık arasında kalıp sözlü hakaret ve tacize uğradı.
 
image
 
 Afrika, “Türkiye'den bir işgal harekatı daha” başlığını atmıştı.
 
Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Afrin operasyonuna ilişkin Kuzey Kıbrıs’ta yayın yapan günlük gazete Afrika, “Türkiye’den bir işgal harekatı daha” başlığını atmıştı. 
 
KUZEY KIBRISLI KARDEŞLERİM CEVAP VERMELERİ LAZIM
 
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan “Kuzey Kıbrıs’ta bir gazete ahlaksızca bir başlık atmış… ‘Türk ordusunu Kıbrıs’tan sonra yeni bir işgal yaptığını’ söylüyor. Bu ne ahlaksızlıktır bu ne edepsizliktir. Ben Kuzey Kıbrıslı kardeşlerime böyle bir durum sergilemek suretiyle, Kuzey Kıbrıs’ta onlara cevap vermeleri lazım.” demişti.
 
image
 
Bu protestoyu Ak Parti KKTC temsilciliği,Yeniden Doğuş Partisi,Ulusal Birlik Partisi taraftarlarının organize ettiği veya destek verdikleri iddia edildi.
 
OLAYLAR BUGÜN YEMİN EDEN MECLİS BİNASINA YÖNELDİ
 
Afrika gazetesinin manşetini protesto için yapılan gösteri KKTC Cumhuriyet Meclisi önüne taşındı.
 
GÜVENLİK ZAAFI DİKKAT ÇEKTİ 
 
6-7 eylemcide tansiyonu yükseltti,KKTC, Türkiye ve Selçuklu Kayı Boyu bayraklarıyla Meclis binasının çatısına çıktılar. 
 
Çatıdaki eylemciler polis tarafından aşağıya indirilmeye çalışırken, eylemciler de Meclis avlusuna girmeye çalıştı, polis engel oldu.
 
image
 
Gazetenin Genel Yayın Yönetmeni Şener Levent saldırıyla ilgili medyaya yaptığı açıklamada Kuzey  'Kıbrıs’ta Madımak ruh halini yaşadıklarını' söyledi. Levent, gazete önünde 200-300 kişi toplandığını, atılan taşlarla camların kırıldığını, çevre köylerden grupların gazeteye doğru yola çıktığı duyumunu aldıklarını belirtti.
 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da dün katıldığı Bursa’da Kadın Kolları toplantısında Afrika gazetesinin manşetini şu sözlerle eleştirilmişti.
 
“Kuzey Kıbrıs'ta bir gazete ahlaksızca bir başlık atmış... "Türk ordusunu Kıbrıs'tan sonra yeni bir işgal yaptığını" söylüyor. Bu ne ahlaksızlıktır bu ne edepsizliktir. Kuzey Kıbrıslı kardeşlerimin gereken cevabı orada vermesi lazım.” dedi.
 
AFRİKA GAZETESİ AÇIKLAMA YAPTI
 
Afrika Gazetesi yöneticisi Şener Levent, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu sözlerinden önce kendilerine yönelik herhangi bir tepkinin olmadığını belirtirken, fitili Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sözlerinin ateşlediğini iddia etti.
 
Cumhuriyet Meclisi geçici Başkanı ve Toplumcu Demokrasi Partisi Milletvekili Hüseyin Angolemli, bugün gerek Cumhuriyet Meclisi Genel Kurul Salonu’nda, gerek Meclis avlusunda, gerekse de Meclis çatısında yaşanan istenmeyen olayları esefle kınadığını söyledi.
 
Meclis’ten verilen bilgiye göre, Angolemli yaşanan güvenlik zaafiyeti konusunda Polis Genel Müdürü Süleyman Manavoğlu’nu Meclis Başkanlığına çağırarak gelişmelerle ilgili malumat alarak, yasalar çerçevesinde olaylara karışanlar hakkında gerekli soruşturmanın başlatılmasını istedi.
 
image
 
KIBRIS AK GENÇLİK TEŞKİLATI ADINA KONUŞMALAR YAPILDI
 
Milli ve Manevi Dayanışma Platformu adına AK Parti KKTC Temsilcisi Mehmet Demirci, Afrika gazetesini eleştiri sınırı aşmakla suçladı.
 
Demirci, Afrika gazetesinin önünde bugün yer alan eylemde yaptığı konuşmada, “Vatanın toprak bütünlüğün ve sınırlarını korumak amacıyla, uluslararası teamüllerin  kendisine verdiği yetkileri kullanan Türk Silahlı Kuvvetleri’nin, terör örgütlerini bölgeden temizlemek için başlattığı Zeytin Dalı Harekatı ile Kıbrıs Barış Harekatı arasında bağlantı kurarak eleştiri sınırı ve haddini aşan Afrika gazetesinin, böylesine hassas bir konuda TC Cumhurbaşkanı, Başbakanı ve Türk Silahlı Kuvvetleri’ni hedef alan yayın ve ifadeleri, asla Kıbrıs Türk halkının görüşleriyle örtüşmemektedir” dedi.
 
Afrika gazetesini “yalan ve yanlış” haber yazmakla eleştiren Demirci, Afrin’e yönelik harekatı işgal harekatı gibi göstermenin “alçakça” olduğu görüşünü ifade etti.
Demirci ayrıca, Afrika gazetesinin maddi olarak dış mihraklara bağlı olduğunu ve onların emirleri doğrultusunda haber yaptığını savundu.
 
Kıbrıs AK Gençlik Teşkilatı Başkanı Abdulkadir Kösedağ ise Afrika gazetesinde yayımlanan bahse konu haberin Türkiye’ye karşı “hakaretvari” olduğunu, Türkiye’nin her zaman “mazlumun” yanında duran bir ülke olduğunu söyledi.
Afrika gazetesini “dış güçlerin maşalığını” yapmak ve “bölücülükle” suçlayan Kösedağ, gazeteyi kınadı.
 
Şeffaf Gazete.com

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR