Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
SEÇİM SONRASI KKTC'DE SİYASİ DEPREM
SEÇİM SONRASI KKTC'DE SİYASİ DEPREM
KKTC Halkın Partisi, erken genel seçimde milletvekili olamayan UBP'li bakanlar Tahsin Ertuğruloğlu ve Kemal Dürüst ile ilgili devleti zarara uğrattıkları gerekçesiyle polise şikayette bulundu.
12 Ocak 2018, 15:01
 
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti siyasi hayatına yakın zamanda dahil olup, hafta sonu yapılan genel seçimlerde % 17 oy ile 9 milletvekili kazanan Halkın Partisi , Genel Başkanı Kudret Özersay'ın seçimi kazanamayan eski Dışişleri Bakan Tahsin Ertuğruloğlu ve Ulaştırma bakanı Kemal Dürüst  hakkında  KKTC'yi rüşvet ve usulsüz ihaleler ile zarara soktukları gerekçesi ile polise suç duyurusunda bulundukları haberi KKTC de bomba etkisi yaptı.
 
image
 
2 ESKİ BAKAN ERCAN HAVAALANI ÇERÇEVESİNDE RÜŞVET VE USULSÜZ İHALELER İLE SUÇLANIYOR
 
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Halkın Partisi Genel Başkanı Özersay ,seçim öncesi Başbakan Hüseyin Özgürgün ve bazı siyasiler hakkında yolsuzluk soruşturmaları başlaması için adım atacaklarını seçmenlerine duyurmuştu.
 
Seçimi % 36 ile en yüksek oyu alan UBP ile kesinlikle koalisyon düşünmeyen HP hükümet mensuplarının malvarlıkları ve iddialar ortadayken kendisiyle bir hükümet kurup da kimden neyin hesabını soracağız? dedi ve ilk adımı attı.
 image
 
KKTC Halkın Partisi, erken genel seçimde milletvekili olamayan Tahsin Ertuğruloğlu ve Kemal Dürüst ile ilgili devleti zarara uğrattıkları gerekçesiyle polise şikayette bulundu.
 
Halkın Partisi Genel Başkanı Kudret Özersay, polise yaptıkları şikayeti sosyal medya hesabından duyurdu.Seçimi kazanamayan ve milletvekili olamayan eski bakanların artık dokunulmazlıklarının kalktığını belirten Özersay, “artık dokunulmazlıkları kalktı, zırhları zırh yok” ifadelerine yer verdi.
 
“Biz söylediklerimizi, sırf söylemiş olmak için söylemedik, yapmak yönünde irademiz vardır” diyen Özersay, söylediklerinin gereğini yapmaya devam edeceklerini vurguladı.
 
image
 
 
Taş Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Emrullah Turanlı, KKTC Ercan Havalimanı ihalesini 4 yıl önce yap, işlet, devret modeliyle 250 milyon euro karşılığında 25 yıllığına almış ve ünlü müteahhit, bir süre sonra kendisini kirli bir rüşvet çarkının içerisinde bulduğunu Kuzey Kıbrıs medysına tüm ayrıntıları ile anlatmıştı.
 
Eski Ulaştırma Bakanı olan ve mevcut hükümetin Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, havalimanının aylık 225 bin dolar olan denetim işinin İstanbul merkezli bir şirketin sahibi Ömer Elmas'a verilmesini istemiş '' artık paraları bu şirkete ödeyeceksin '' baskısına Emrullah Turanlı direnmişti.
 
Yıllık yaklaşık 11.5 milyon doları bulan bu talebe karşı çıkan Turanlı, "Ben kimseye rüşvet vermem" diyerek bakan Ertuğruloğlu'na bayrak açmıştı.
 
Bakan baskı yapınca Turanlı, Elmas'ın şirketinin hesabına toplam 450 bin doları iki taksitte gönderdi. Dekonta da şu ifadeyi yazdırdı: "KKTC Ulaştırma Bakanlığı talimatına istinaden idare nam ve hesabına geri talep etme hakkı saklı kalmak kaydıyla protestolu ödeme.
 
İhalesiz verilmesi istenen denetim işi KKTC  ombudsmanı Yüksek Yönetim Denetçisi Emine Dizdarlı'nın hazırladığı raporla netliğe kavuşmuş, Dizdarlı'nın raporunda, "Ercan Havalimanı inşaatının aylık 225 bin dolar, yıllık 11.5 milyon dolara ihalesiz bir şekilde verilmesi hukuka aykırıdır" denilmişdi ve iktidar partisi UBP kendi bakanına sahip çıkıp Emrullah Turanlı'yı suçlamıştı.
 
Şeffaf Gazete.com

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR