Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
DİYALOG YENİDEN BAŞLAMALI
DİYALOG YENİDEN BAŞLAMALI
Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in, Brüksel’de gerçekleştirilen ve dün tamamlanan gayri resmi AB Zirve Toplantısı çerçevesinde, Yunanistan Başbakanı Aleksis Tsipras ile görüştü
12 Mart 2017, 00:42
 
Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in, Brüksel’de gerçekleştirilen ve dün tamamlanan gayri resmi AB Zirve Toplantısı çerçevesinde, Yunanistan Başbakanı Aleksis Tsipras ile görüştüğü haber verildi.
 
Simerini gazetesi, “Kıbrıs Sorunu ve Türk-Yunan Meselelerini Görüştüler- Tsipras ile Anastasiadis’ten Türkiye’deki Referandumdan Önce ‘Geri Dönüş Hareketleri’ Beklenmemesine Dair Ortak Değerlendirme” başlıklarıyla yayımladığı haberinde, Rum Hükümeti Sözcüsü Nikos Hristodulidis’in konuyla ilgili açıklamasına yer verdi.
 
“Çok yapıcı bir ortamda” gerçekleştirilen dünkü görüşme çerçevesinde, Tsipras ile Anastasiadis’in Kıbrıs sorunu ve Kıbrıs sorunundaki gelişmeler başta olmak üzere, beş ana konuyu ele aldıklarını ifade eden Hristodulidis, görüşmenin gündeminde Türk-Yunan ilişkilerinin bulunduğunu da söyledi.
 
Başlangıçta, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in Kıbrıs sorunundaki son gelişmeler hakkında bilgi verdiğini ifade eden Hristodulidis, Anastasiadis’in Türk tarafının diyaloga katılmama kararından ötürü duyduğu üzüntüyü belirterek, diyalogun bir an önce yeniden başlamasını umduğunu ve buna hazır olduğunu dile getirdiğini iletti.
 
Gazeteye göre, Nikos Hristodulidis de, Yunanistan Başbakanı Aleksis Tsipras’ın Türk-Yunan ilişkileri hakkında bilgi verdiğini, ayrıca Türkiye’deki iç durum ile anayasa referandumu ve bunun genel olarak Türkiye hükümetinin tavrını ne derece etkilediği konusunda fikir teatisinde bulunulduğunu belirtti.
 
Gazeteye göre, Hristodulidis, görüşmede, Avrupa’nın geleceğine ilişkin konular ile AB Konseyi’nin gündemindeki önemli konuların ele alındığını da ifade etti.
 
Tsipras ile Anastasiadis’in görüşmesinde, Güney Kıbrıs, Yunanistan ve İsrail ile Mısır gibi komşu devletler ve diğer devletlerarasında yapılması gündemde olan üçlü görüşmelerin ele alındığını da ifade eden Hristodulidis, görüşmede “Güney Devletleri toplantısı” konusunun ele alındığını da kaydetti.
 
“ÜMİT KAYBOLMUŞ DEĞİL…”
 
Gazeteye göre, gayri resmi AB zirvesinin ardından Rum Haber Ajansı (KİPE)’nin sorularını yanıtlayan Yunanistan Başbakanı Aleksis Tsipras ise Kıbrıs sorununun çözümüne ilişkin “ümidin kaybolduğunu söyleyemeyeceğim” dedi.
 
Gazeteye göre, Tsipras, sözlerinin devamında “Bizim, iletişim kanallarımızı açık tutarak, kararlı bir şekilde pozisyonumuzu korumamız gerekir. Türkiye’deki referandum ışığında, diyaloga geri dönüş hareketleri beklemememiz (gerektiği) anlaşılabilir bir durumdur. Durumu takip edeceğiz. Uluslararası hukuk çerçevesindeki çözüme ilişkin görüşü, güçlü bir şekilde destekliyoruz.”
 
Tsipras, sözlerinin sonunda Türkiye’de yapılacak referandumun hemen ardından, yalnızca Kıbrıs sorunu çerçevesinde değil, Türk-Yunan ilişkilerinde de olumlu bir gündem meydana getirilmesinin arzu edileceğini sözlerine ekledi.
 
Politis ise “Erdoğan’la İlgili Hoşnutsuzluk- Üye Devletlerin Liderlerinin Çoğunluğu Arasındaki Ortam Olumsuz- Anastasiadis, Tsipras’ı Gördü- Ümit Var” başlıklarıyla yayımladığı haberinde, Avrupa Konseyi üyelerinin Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tutumu ve hareketleriyle ilgili hoşnutsuzluk ifade ettiklerini yazdı. Haberde, Avrupa Komisyonu Başkanı Jean Claude Juncker ile Almanya Başbakanı Angela Merkel’in ise “hassas dengeler” muhafaza etmeye çalıştıkları eklendi.
 
Haber, Alithia gazetesinde “Anastasiadis ile Tsipras Ayrıntılı Şekilde Görüştü”; Haravgi’de “Anastasiadis- Tsipras Görüşmesinde Birçok Konu Vardı- Tsipras: Kıbrıs Sorununun Çözümüne İlişkin Ümit Kaybolmuş Değil”; Fileleftheros’ta ise “Anastasiadis- Tsipras Görüşmesinde Türk Gündemi- Kıbrıs Sorunundaki Gelişmeleri ve Ankara’nın Faaliyetlerini Ele Aldılar- Tsipras: Referandumdan Sonra Hareketler”  başlıklarıyla yer aldı.

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR