Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
DÜNYACA ÜNLÜ LEZZET USTALARI GELİYOR
DÜNYACA ÜNLÜ LEZZET USTALARI GELİYOR
Türkiye’nin lezzet ustaları ile dünyaca ünlü 18 şef, 2 Aralık Cumartesi günü Haliç Kongre Merkezinde düzenlenecek “3.Uluslararası Gastromasa Gastronomi Konferansı”nda bir araya gelecek.
12 Kasım 2017, 22:36

     

Türkiye’nin lezzet ustaları ile dünyaca ünlü 18 şef, 2 Aralık Cumartesi günü Haliç Kongre Merkezinde düzenlenecek “3.Uluslararası Gastromasa Gastronomi Konferansı”nda bir araya gelecek.

Türk mutfak kültürünü dünyaya tanıtmak, Dünya ve Türk mutfakları arasında köprü kurmak ve Türkiye’deki yeme-içme turizminin gelişimine katkı sağlamak amacıyla düzenlenen konferansın bu yılki teması 'Ürün'. Konferansta, dünyanın en iyi şefleri kendi bölgelerinin özel ürünlerini kullanarak sahnede canlı olarak yemek pişirecek. Etkinliğin bir diğer ilgi çekici içeriği ise ChefChat olacak. Tarihi değerleri ve eşsiz mutfak kültürüyle dünyaya nam salan, UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı’na dahil edilen Gaziantep ve damaklarda iz bırakan lezzetleri, bu yıl Gastromasa’da! Ayrıca, ulusal ve uluslararası birçok marka stantlarda özel tadım etkinlikleri gerçekleştirerek konferansa renk katacak.

Beyoğlu Belediyesi’nin ev sahipliğinde bu yıl 3.sü düzenlenecek olan Uluslararası Gastromasa Gastronomi Konferansı’nın Basın Lansmanında konuşan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, “Türkiye’nin 81 ilini kapsayan haritaya göre 2 bin 500 çeşit yöresel tadımız var. Damak tadıyla kültürü anlatmak en etkili yollardan birisidir. Dolayısıyla bu konferans Türkiye için kıymetli” dedi.

Beyoğlu Belediyesi’nin ev sahipliğinde bu yıl 3.sü düzenlenecek olan Uluslararası Gastromasa Gastronomi Konferansı için geri sayım başladı.

2 Aralık Cumartesi günü dünya gastronomisinin önemli şeflerinin katılımıyla Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek konferans için Swissotel The Bosphorus’da Basın Lansmanı düzenlendi.

Konferansın tüm detaylarının kamuoyu ile paylaşıldığı toplantıya; Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, TUSİD Başkanı Ahmet Gürkaynak ve ETÜDER Başkanı Melih Şahinöz’ün yanı sıra Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Türk Hava Yollarından yetkililer katıldı.

2 BİN 500 ÇEŞİT YÖRESEL TADIMIZ VAR

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, insanoğlunu harekete geçiren en önemli şeyin merak duygusu olduğunu belirterek, “Merakı varsa okuyor, araştırıyor, üretiyor ve dolaşıyor. Dolayısıyla merak en önemli hareket noktası. Teknoloji hayatı tekdüzeleştirdi. Yani merak edeceğimiz  şeyler azaldı ama şükürler olsun ki yiyecek-içecek kültürü kendi tazeliğini ve güzelliğini koruyor. Anadolu’nun zenginliklerini yeni yeni keşfetmeye başladık. Türkiye’nin 81 ilini kapsayan haritaya göre 2 bin 500 çeşit yöresel tadımız var. Gaziantep 290 farklı çeşidiyle liderliği elinde tutuyor.” dedi.

BU KONFERANS TÜRKİYE İÇİN KIYMETLİDİR

Başkan Demircan, “Anadolu hep önemli olmuştur. Çünkü tarih boyunca hep farklı kültürleri beslemiştir. Uluslararası Gastromasa Gastronomi Konferansı ile Türkiye’ye yeni bir soluk, yeni bir tanıtım alanı ve kendisini ifade edebileceği yeni bir kültür alanı açılmış oldu. Dolayısıyla Beyoğlu da kültürün, sanatın, mimarinin ve tarihin olduğu bir yerdir. İnsanlar Beyoğlu’na geldiğinde Galata Kulesi’ni sorarlar,  tarihi tramvayı sorarlar, Beyoğlu çikolatasını sorarlar, Beyoğlu kahvesini sorarlar. Sonuçta insanoğlu hayatta var olanı bilmesi için yeni bir şey bilmesi gerekiyor. Damak tadıyla kültürü anlatmak en etkili yollardan birisidir. Dolayısıyla bu konferans Türkiye için kıymetlidir.” şeklinde konuştu.

image

ANADOLU MUTFAĞININ HAZİNESİNİ  DÜNYAYA ANLATACAK BİR MEKANİZMA

Türkiye'nin her bölgesinin kendine özgü lezzetlerinin olduğunu ve bunların dünya insanları tarafından bilinirliğinin sağlanmasının önemli olduğunu belirten Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise,"Sürdürülebilir kalkınmada artık ekonomiyle beraber insani ve kültürel kalkınma yükselen bir değer. Gastronomi tam bunların ortasında olan, şehirlerin ve ülkelerin ekonomisini, sosyolojisini direkt etkileyen bir alan. 2 Aralık'ta burada yapılacak olan çalışmayla yerelden evrensele Anadolu mutfağının tüm dünyaya çok daha iyi tanıtıldığı bir çalışmanın ilk aşamasını yaptık. Dünyaca ünlü şefler bizim şeflerle birlikte deneyim paylaşıp birbirlerinin mutfağıyla ilgili farklılıkları konuşup Anadolu mutfağının hazinesini tüm dünyaya anlatacak bir mekanizma çalışacak.” şeklinde konuştu.

      DÜNYA GASTRONOMİSİNİN PARLAYAN YILDIZLARI İSTANBUL'DA!

Mutfağın dünyaca ünlü yıldız şefleri; 'The Best Chef' ödülüne layık görülen ve 'Dünyanın En İyi 50 Restoranı' listesinin üçüncüsü Joan Roca,  ‘Dünyanın En İyi 50 Restoranı’ listesine adını altın harflerle yazdıran Mauro Colagreco, Virgilio Martinez, 'Asya'nın En İyi 50 Restoranı' listesine giren Hiroyasu Kawate, İspanya'da ‘Kralların pastacısı’ olarak anılan Paco Torreblanca, Latin Amerika’nın en iyi şefi seçilen Mitsuharu Tsumura, ‘Dünya Barista Şampiyonası’nda birincilik alan James Chen, Michelin Yıldızı’yla başarılarını taçlandıran Kiko Moya, Luigi Taglienti, David Thompson, dünyanın en iyi pasta şeflerinden Gianluca Fusto, Andrea Dopico, başarılı çikolata şefi Stelios Parliaros, dünya gastronomisinin önemli şefleri Carlos Garcia, Diego Guerrero, Basque Culinary Center'ın Genel Müdürü Jose Mari Aizega ve 2016 yılında ‘Latin Amerika’nın En İyi Kadın Şefi’ seçilen Kamilla Seidler başta olmak üzere birçok ünlü şef İstanbul’da bir araya gelerek  “Ürün”ü konuşacak.

Konferansa 2000 katılımcı bekleniyor

Bu etkinliğin amacının Türkiye’deki gastronomi profesyonellerini, yatırımcıları ve şefleri Dünya seviyesine çıkarmak olduğunu belirten Sözen Organizasyon’un sahibi Gökmen Sözen, 2 bin kişinin katılacağı konferansta “ürün” konusunun ele alınacağını belirtti.
 
Sözen şöyle devam etti: “3’üncü Uluslararası Gastromasa Gastronomi Konferansı’nın bu yıl yönünü biraz daha değiştirmeye karar verdik. Bu konferansın ana misyonu Türkiye turizmine katkı sağlamasıdır. Bundan dolayı her yıl İstanbul’daki konferansın yanına Türkiye’nin önemli şehirlerine gastro tur detayını da ekledik. Bu sene iki gün şeflerimizi Nevşehir’e Göreme Belediyesi’nin de katkılarıyla Kapadokya’ya götürüyoruz. Kapadokya, eşi benzeri olmayan doğal güzellikleri, tarihi dokusu ve gastronomisiyle önemli bir bölgemiz. Önümüzdeki sene ise UNESCO tarafından da tescillenmiş olan kıymetli gastronomi şehrimiz Gaziantep’e iki günlük bir seyahat gerçekleştireceğiz. Misyonumuz ve hedefimiz Gastromasa’yı Dünya’nın en iyi 5 gastronomi konferansı haline getirmek. 2020’den sonra ise Türkiye’nin global gastronomi markası olurken Dünya’ya açılmayı ve konferansımızı yurtdışına taşımayı hedefliyoruz. İstanbul gibi jeopolitik, coğrafi ve tarihi dokusu eşsiz bir şehirde şeflerimize yapacağımız tarihi ve gastronomik turlar bizim için ve ülkemizin turizmi için de önem taşıyor.” 

Taylan Berk Erturan

   Şeffaf Gazete

 

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR