Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
KILIÇDAROĞLU YAKILAN ASKERİN EVİNDE
KILIÇDAROĞLU YAKILAN ASKERİN EVİNDE
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, IŞİD’in yakarak öldürdüğü asker Fethi Şahin’in Konya’daki ailesini ziyaret etti. Şahin’in ailesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yazdıkları mektupta, “Sefter Taş’ın şehit olduğu söylenirken abimin akıbetinin belli olmaması bizi derin bir hüzne boğuyor. Abime ne olduğunu bilmek hakkımız, bir bilgi istiyoruz” diye yardım istemişti.
26 Eylül 2022, 12:25
 
 
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, IŞİD'in 2016 yılında zincire bağlayarak canlı canlı yakarak katlettiği Fethi Şahin ve Safter Taş'ı unutmadı.
 
Kılıçdaroğlu yakılarak katledilen iki askerden biri olan Fethi Şahin’in ailesini Konya’daki evinde ziyaret etti.
 
image
 
Ziyaret sonrası açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, "Bu olayın görüntülerini ilk Denizli'de bir akşam saatinde izlemiştim sosyal medyada. Aradan yaklaşık 6 yıl geçti. Bir evimizin şehitliği kabul edildi ve ailesine bildirildi.
 
Fethi Şahin kardeşimizle ilgili olarak 6 yıl geçmesine karşın şu ana kadar akıbeti meçhul. Anne, baba evladını bekliyor" ifadelerini kullandı.
Kemal Kılıçdaroğlu, "Bu arada beni en çok üzen olay, olay sosyal medyaya yansıdıktan sonra ordumuzdan ve hükümet kanadından hiçbir açıklamanın gelmemiş olmasıydı. Bir ordu önce kendi askerine sahip çıkar. Bu temel görevidir. Bu olayı TBMM açıldığında parlamentonun gündemine getireceğiz" dedi.
 
image
 
"BU CANAVARLIĞIN TÜM AYRINTILARINI ORTAYA ÇIKARACAĞIZ"
"İktidar olursak bu canavarca öldürülen askerlerimizin  tüm ayrıntılarını ortaya çıkaracağız. Hiçbir ordu kendi askerini yalnız bırakamaz” diyen Kılılçdaroğlu “Başka bir acı olay daha... Bu olayın faillerinden birisi Türkiye'de yakalandı ve hapse atıldı fakat bir süre sonra serbest bırakıldı.Bizler bunu gazeteci İsmail Saymaz yazdıktan sonra öğrendik. Kim bu katili serbest bıraktı, kimler aracı oldu? Kimler serbest bırakılmasına imkan verdi? İsmail Saymaz yazdıktan sonra tekrar yakalandı ve yargılanıyor” hatırlatması yaptı. 
 
NE OLMUŞTU?
IŞİD, 2016 yılında, Suriye’de rehin aldığı Türk askerleri Sefter Taş  ve Fethi Şahin’i yakarak öldürmesine ilişkin bir video yayınlamıştı.O günün hükümeti kafasını gömsede tüm Türkiye, 22 Aralık 2016 akşamı internete servis edilen bu video ile sarsıldı.
 
Videoda, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) üniforması giyen iki kişinin, "radikal terör örgütü" Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) tarafından yakılarak infaz edildiği görülüyordu.Görüntülerin yayınlanmasının ardından, Ekşi Sözlük, Facebook, Twitter ve Youtube'a erişim engellendi, internet yavaşlatılmışdı.
 
Görüntülerde ateşe verilen TSK üniformalı iki kişinin isimleri Sefter Taş ve Fethi Şahin'di. Olay tarihinde Taş 23, Şahin ise 26 yaşındaydı.
 
TSK ve bakanlık tarafından teyit edilmiş bir bilgi olmadığını ifade eden Ak Parti hükümeti sözcüsü Numan Kurtulmuş, "Bazı arkadaşlar da ayaklarını denk alsınlar. Sosyal medya sorumsuzca yayın yapılacak bir yer değildir" diyordu.
Videonun yayınlanmasından yaklaşık 11 ay sonra, 9 Ekim 2017'de Sefter Taş'ın ailesine, çocuklarının şehit olduğu bildirildi. Ancak Fethi Şahin'in ailesine ise herhangi bir bilgi verilmedi.
     image
 
IŞİD’in yayınladığı görüntülerde iki Türk askerini yakan militanın, Türkiye vatandaşı IŞİD’li Talip Akkurt olduğu yargılama aşamasında ortaya çıkmıştı.
 
Türkiye’deki IŞİD yargılamalarına giren belgelerde ise Safter Taş ve Fethi Şahin'in canlı görüntüsünü çektirip, servis ettiren kişinin de IŞİD’in medya bakanı Ömer Yetek olduğu anlaşılmıştı. İşid katliamcısı Ömer Yetek, itirafçı olduktan sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı. Talip Akkurt’un ise Suriye’de SİHA saldırısı sırasında öldüğü ileri sürüldü fakat başka bir iddia ise kimlik değiştirerek Avrupa'ya kaçtığı yönünde..

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR