Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
İNGİLİZ GEMİSİYLE KAÇANLARI UNUTMADIK
İNGİLİZ GEMİSİYLE KAÇANLARI UNUTMADIK
Soyer '' Sevgili İzmir hepimizin tek yürek olduğu bu muhteşem buluşmaya hiç kimse gölge düşüremez. Biz işgalcilerin gemileriyle kaçan saray erkanının değil, bağımsızlığımız için göğsünü siper eden Mustafa Kemal Atatürk'ün ve bu uğurda canını feda eden atalarımızın izinden yürümeye devam edeceğiz. ''
12 Eylül 2022, 21:03
 
 
İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi eylül ayı olağan toplantısı Fuar Kültürpark Alanı'ndaki yeni meclis toplantı salonunda Tunç Soyer başkanlığında gerçekleşti.
 
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, dün 9 Eylül İzmir'in kurtuluşunun 100. yıldönümü nedeniyle kentte tüm gün süren ve akşamında Tarkan konseriyle son bulan coşkulu kutlamaların ardından bugün kendisini hedef alanlara yanıt verdi.
 
Soyer ise kentin 100. kurtuluş yılını kutladığı için kendini çok şanslı hissettiğini ifade etti.
Atalarıyla kendisinin de gurur duyduğunu ifade eden Soyer, şunları kaydetti:
 
"Vahdettin ve Damat Ferit Paşa, Sevr'i imzaladılar. Fatih Sultan Mehmet Han, İstanbul'u almış, 4 dil bilen vizyon sahibi genç bir lider. Biz atalarımızla iftihar ediyoruz. Atalarımızla iftihar etmek birilerinin tekelinde değil. Bizim ecdadımızla bir problemimiz yok. Ayrıştırıcı dil kullandım çok doğru. Neyi ayrıştırdım biliyor musunuz? Vatan hainleriyle vatan kahramanlarını ayrıştırmak lazım. Eğer ayrıştırmazsanız aynı kaba koyarsanız olmaz. Şehitlerin ruhunu incitirsiniz.
image
 
Bizim milli kahramanımız Mustafa Kemal Atatürk'e 5 tane idam fermanı çıkartıp öldürmek istemişler. Kim? Vahdettin.
 
Kaç tane suikast düzenlemek istemişler kim? Damat Ferit Paşa.
Ne yapmışlar İngiliz zırhlılarına binip gitmişler. Şimdi ben bu atamın nesini savunayım. Bizim ecdadımızla bir problemimiz yok. Osmanlı da bizim Cumhuriyet de bizim. Ama Vahdettin ama Damat Ferit Paşa, o vatan hainleriyle asla yolumuz buluşmaz."
Soyer, barışı savunmak zorunda olduklarını, varsa öyle bir işgal ve emperyalist saldırı Yunan'a ve Fransız'a gerektiğinde yine İzmir'in ayakta durup gerekli dersi vereceğini sözlerine ekledi.

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR