Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
2 YAŞINDAKİ BEBEK ÖLÜMÜNDE KORKUNÇ SIR
2 YAŞINDAKİ BEBEK ÖLÜMÜNDE KORKUNÇ SIR
İstanbul Beylikdüzü Devlet hastanesine balkondan düştüğü gerekçesiyle hastaneye kaldırılan 2 yaşındaki bebeğe Dr.raporunda nitelikle cinsel istismar teşhisi konmuştu.Savcılık soruşturma başladı.Bu ölümün düşme değil hunharca tecavüz edildiği ve ölüm nedeninin bu olduğu bulguları doktorlarca '' korkunç sır '' olarak değerlendiriliyor.
10 Eylül 2022, 10:20
 
Beylikdüzü'nde, 'balkondan düştü' denilerek Beylikdüzü Devlet Hastanesinde Acil servisine getirilen ve burada hayatını kaybeden 2 yaşındaki bebeğe müdahalede bulunan doktor, cinsel istismar bulgularına rastlandığını söylenmişti.
image
 
 2 yaşındaki E. Y. bilinmeyen nedenle balkondan bahçe zeminine düştü
 
Bianet’in ulaştığı hastane raporlarından birinde “çocuğun balkondan düşme” şikâyetiyle hastaneye getirildiği belirtilirken, “Genel Adli Muayene” Raporunda çocuğun istismar edildiği bilgisi yer aldı. Otopsi raporunda ise "çocuğun balkondan düşme sonucu" öldüğü bilgisine yer verilmişti.
 
image
 
İsminin açıklanmasını istemeyen hastahane doktorları, otopsi raporunun gerçeği yansıtmadığını söylemişlerdi.
 
İstanbul Büyükçekmece ilçesine bağlı  Beylikdüzü Devlet Hastanesinde Acil Tıp uzmanı olarak görev yapan hastane doktorlarından Acil Tıp Uzmanı Dr. Evren Arslan, şunları söyledi:
“Çocuk hastaneye getiriliyor, ailesi ‘balkondan düştü’ diyor. Buna göre çocuğa ilk müdahale yapılıyor. Ardından detaylıca bakıldığında 2 yaşındaki çocuğun vajinal bölgesinde ve popo kısmında yırtıklar görünüyor. Bu ikinci genel muayene raporunda da yer aldı.'' dedi ve  “Bu durumun anlaşılmasının ardından hastane polisi devreye girdi, savcı geldi çocuğun ailesindeki erkekler gözaltına alındı.
“Çocuğun ailesi otopsi istemediklerini ve hemen cenazeyi alıp gitmek istediklerini belirtip durdular,bundan sonraki süreç savcının görevi.'' diye durumu açıkladı.
 
              image     
                                   image
 
Dr.Evren Aslan çok vahim saptamalarına şöyle devam etti. 
“Erkek tarafı aşırı sinirli yüzsüz tavırlar içindeydi. Üzüntü belirtileri yoktu hiçbirinde. Rapora ‘düştü öldü’ yaz diye tutturdular. Aynı anda Hastaneye çok sayıda kişiyi topladılar. Çünkü bebeğe otopsi yapılmasını istemediler. Otopsi yapılmasın diye direndiler. 
 
Polis bu kişileri zorla dağıttı.
'' Aile çocuğun cenazesini hemen alıp gitmek isteyince biz ‘şüpheli durumlar olduğunu’ söyledik. Bu sefer ona  ‘fasulye sırığına düştü’ diyorlar. Tek görgü tanığının 5 yaşındaki ablası olduğunu söylediler.Biz onun için de çok endişeliyiz.''
 
5 YAŞINDAKİ ÇOCUK KORUMAYA ALINMALI
“Bu çocuğun aileden alınıp derhal sosyal hizmetler korumasına verilmesi gerekiyor. Bunca yıldır doktorum ben böyle bir vahşet görmedim. Deliller bunun bir kerelik bir tecavüz olmadığını söylüyor. Bu çocuğun çok uzun zamandır tecavüze uğradığını düşünüyorum.”
Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı, iddia ile ilgili soruşturma başlattığını duyurdu.
Haberi ilk yayınlayan Bianet muhabiri Evrim Kepenek '' Çocuğun amcası olduğunu söyleyen biri aradı "12 bin kişilik aileyiz, korkutmak gibi olmasın haberi kaldırın" dediğini sosyal medya hesabından açıkladı.
 
Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı, soruşturma başlattığını duyurdu.
 
Haberi ilk yayınlayan Bianet muhabiri Evrim Kepenek '' Çocuğun amcası olduğunu söyleyen biri aradı "12 bin kişilik aileyiz, korkutmak gibi olmasın haberi kaldırın" dediğini sosyal medya hesabından açıkladı.
       image
 
Öte yandan Gazeteci Hakan Gülseven, Twitter hesabından dün sabah saatlerinde “Size bir şey diyeceğim. Bugün Beylikdüzü hastanesine üç-dört yaşında bir kız çocuğunun cesedi geldi. Fotoğrafları bana yolladılar. Tecavüz... Aile büyük ihtimal. Siyasî partiler normal defin için arıyor. Ne kadar Allah varsa, onlar belanızı vermezse ben ve arkadaşlarım vereceğiz” açıklamasında bulundu.
 
Tüm bu iddialara rağmen soruşturma sürerken Adli Tıp Kurumu'nda yapılan incelemede cinsel istismara uğradığına ilişkin bir tespit olmadığı raporunun savcılığa gönderildiği iddia edildi.
 
   image
 
Türkiye İşçi Partisi (TİP) İstanbul Milletvekili Ahmet Şık, İstanbul'da 2 yaşındaki çocuğun tecavüz sonucu öldüğü iddialarını Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne taşıdı.
Ahmet Şık’ın 4 ayrı Bakanlığa verdiği soru önergesiyle gündeme getirdiği olay, 6 Eylül’de Beylikdüzü Devlet Hastanesi’ne "balkondan düşme" şikâyetiyle getirilen kız çocuğunun "Genel Adli Muayene" raporunda istismar edildiği bilgisinin yer almasını, otopsi raporunda ise "çocuğun balkondan düşme sonucu" öldüğünün kaydedilmesini içeriyor. 
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Adalet Bakanlığı’na verdiği önergelerde Şık, doktorlara gerçeğin gizlenmesi yönünde rapor yazılması için siyasi baskı uygulandığı iddiasını hatırlatarak, "Bu insanlık dışı olayın üstünü örtmeye çalışan ve bu aileyi koruyanlar kim?" diye sordu.
 
Bebeğin cenazesinin otopsi işlemine girmesini engellemek için kargaşa çıkaran ve  TCK madde 265’de düzenlenen 'Görevi Yaptırmamak İçin Direnme Suçu'nu açıkça işleyen şahıslar hakkında herhangi bir adli işlem yapılmış mıdır? Gözaltına alınan kaç kişi vardır?
 
Yaşanan vahşete ilişkin rapor ve fotoğrafları bizzat gördüğünü kaydeden Şık, "Gereğini yapacak mısınız yoksa Ensar Vakfı’nda ortaya çıkan taciz ve istismarı örtbas etmeye çalıştığınız gibi "Yine bir kereden bir şey olmaz mı diyeceksiniz?" ifadelerini kullandı.
 
Şeffaf Gazete

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 TÖREHAN ÇİFTİ DOKUNULMAZLIK PEŞİNDE
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR