Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
BAKAN SOYLU'DAN SURİYELİ AÇIKLAMASI
BAKAN SOYLU'DAN SURİYELİ AÇIKLAMASI
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bayramda ülkelerine dönmek isteyen Suriyeli sığınmacılarla ilgili açıklama yaptı.Türkiye'de 3 milyon 768 bin Suriyeli'nin olduğunu hatırlatan Bakan Soylu, "Sınır güvenlik önlemlerinin tamamını almaya çalışıyoruz" açıklamasını yaptı.
23 Nisan 2022, 10:45
 
 
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin bayram ziyareti için ülkelerine giden Suriyelerin geri gelmelerine gerek olmadığı yönündeki açıklamalarına yönelik konuşan Bakan Soylu, "Yaklaşık 4 bayramdır hem pandemi nedeniyle de bu gidişleri önemli ölçüde durdurmuştuk. Gittiler, yüzde 60'ı kaldı. Sonra gittiler, geri döndüler. Bayramlarda gidenler çok bir sayı değil." dedi..
 
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ramazan Bayramı'nda Suriye'ye giden mültecilere dönüş izni verilmeyeceğini söyledi. Soylu, Türk vatandaşı olan ve seçimlerde oy kullanacak Suriyelilerin sayısını da açıkladı.
image
 
Ülkelerine giden Suriyelerin geri gelmelerine gerek olmadığı yönünde bir açıklama yapan Bakan Soylu, şunları söyledi:
 
– Yaklaşık dört bayramdır hem pandemi nedeniyle de bu gidişleri önemli ölçüde durdurmuştuk. Gittiler yüzde 60’ı kaldı. Sonra gittiler geri döndüler. Bayramlarda gidenler çok bir sayı değil. Geçen hafta itibarıyla valilerimize bayram izni verilmeyecek dedik. Şu anda bayram izni verilmiyor. Güvenli bölgeye gidip orada kalabilirler.
 
– 31 Mart itibarıyla 200 bin 950 Suriye uyruklu, Türk vatandaşı oldu. Bunun 87 bin 296’sı çocuktur. 2018-19 seçimlerinde yüzde 30-35 oy kullandı. Türkiye’de tımarhanede olması gereken adamlar bugün ”900 bin Suriyeli vatandaş yapıldı” diyor. Bu nasıl bir sayıdır? Oy kullanabilecek kişi sayısı 113 bin 654.

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR