Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
İSTANBUL MARATONUNDA BULUŞTULAR
İSTANBUL MARATONUNDA BULUŞTULAR
İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki Spor İstanbul tarafından düzenlenen 43. İstanbul Maratonu'nda, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'yla birlikte start verdi. Startının ardından Kılıçdaroğlu, Akşener ve İmamoğlu da maratona birlikte katıldı.
7 Kasım 2021, 21:14

 

İstanbul Maratonu'na Kılıçdaroğlu, Akşener ve Kaftancıoğlu'nun göğüs numaraları damga vurdu.

43. İstanbul Maratonu bugün gerçekleştirildi. Maratona katılan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun göğüs numarasının 1923, Akşener'in 2023 ve Canan Kaftancıoğlu'nun 1919 olması gözlerden kaçmadı.

Dünya'da iki kıta arasında gerçekleştirilen tek maraton olma özelliğine sahip N Kolay 43. İstanbul Maratonu, İBB iştiraki Spor İstanbul A.Ş. organizasyonuyla koşuldu.
 
      image
 
15 Temmuz Şehitler Köprüsü‘nün Anadolu yakasından Avrupa yakası istikametine koşulan, yaklaşık 40 bin kişinin katıldığı maratonun başlangıç kornasını; CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile eşi Dilek Kaya İmamoğlu birlikte çaldı.
 
Ev sahibi sıfatıyla bir konuşma yapan İmamoğlu, “Bugün harika bir gün. İstanbul için, barış için, ülkemiz için, huzur için, dünya için yeşilin korunduğu güzel bir dünya için koşacaksınız. İYİ Parti Genel Başkanı Sayın Meral Akşener hanımefendiyle ve Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’yla birlikte sizleri selamlamaktan büyük onur duyuyoruz” dedi.
 
image
 
İMAMOĞLU: “BAŞLATANLARA MİNNET DUYUYORUZ”
 
“Bu koşunuz, bu emeğiniz, bu alın teriniz önce size sağlık ama sonra bu güzel şehrimize şans getirsin, güzellik getirsin” diyen İmamoğlu, şunları söyledi:
 
* Dünyanın en güzel coğrafyasında iki kıtayı birleştiren, başka eşi benzeri olmayan muazzam bir koşuya eşlik etmeniz bizi çok mutlu ediyor. 50'nci yılına doğru giden bu güzel koşuyu başlatanlara minnet duyuyoruz.
 
* İlk koşuyu yapıp, bize bu güzel armağanı veren hayatını kaybedenleri rahmetle, minnetle anıyorum. İnşallah nice koşular barışın, huzurun simgesi olur. Dünyada böyle bir coğrafya yok.
 
* Coğrafyası güzel, tadımı güzel köprüden selamladığınızda İstanbul’u, inanın hayatınızın en güzel anlarından birisi olacak. Olimpizm ruhu için koşuyoruz. 2036 Olimpiyatları'nı İstanbul’a almak istiyoruz.
 
* Devletimizle, milletimizle şehrimizle, her bileşeniyle olimpiyatın bu şehre yakışacağını biliyoruz. Hep beraber başarabiliriz. Ama insanla başarabiliriz.
 
AKŞENER’İN “2023” GÖĞÜS NUMARASI DİKKAT ÇEKTİ
 
Kılıçdaroğlu, Akşener, İmamoğlu ve beraberlerindeki heyet, farklı kategorilerde koşulan maratonun ardından Altunizade'ye geçti.
 
Burada 8 kilometrelik halk koşunu başlatan heyet, vatandaşlarla birlikte 15 Temmuz Şehitler Köprüsü çıkışına kadar yürüdü. Maratona CHP lideri Kılıçdaroğlu “1923”, İYİ Parti Genel Başkanı Akşener “2023”, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu “34”, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu “1919” göğüs numarasıyla katıldı.
 
Heyete yoğun ilgi gösteren yarışçılar, kendileriyle birlikte yürüyen Kılıçdaroğlu, Akşener ve İmamoğlu'yla anı fotoğrafları çektirdi. Kılıçdaroğlu, duygularını soran gazetecilere, “Bugün çok mutluyum. Çok da güzel” yanıtını verdi.
 
Akşener de “Neler ifade ediyor size bugün” sorusunu, “Bugün; birliği, beraberliği, dostluğu, arkadaşlığı, Türkiye’nin geleceğine yönelik inancı ve özgürlüğü ifade ediyor” şeklinde yanıtladı.
 
DİLEK İMAMOĞLU'NDAN EĞİTİM İÇİN ‘EŞİTLİK' PANKARTI
 
Kılıçdaroğlu, Akşener ve İmamoğlu, İBB'nin kadın yöneticileriyle birlikte kız çocuklarının eğitimine dikkat çekmek amacıyla yürüyen Dilek İmamoğlu'nun açtığı, üzerinde “Eşit Eğitim Her Çocuğun Hakkı” yazısı bulunan pankartın arkasında poz verdi.
 
Pankartı, “Büyüt Hayallerini” projesi kapsamında açtıklarını belirten Dilek İmamoğlu, duygularını, “Her çocuk, eşit eğitim hakkına sahip olmalıdır. Güzel bir maraton oldu bizim için. Güzel bir birlik mesajı verdiğimizi söylemek istiyorum. Hepimiz birlik olmalıyız aslında. Sonuçta Türkiye hepimizin. Hepimiz, sevgi ve barış içinde yaşamımızı, hayatımızı sürdürmeliyiz” sözleriyle dile getirdi. Yaklaşık 7000 adım atan heyet, yürüyüşünü köprü çıkışında noktaladı.
 
Öte yandan halk yürüyüşüne, Eskişehir’deki Gezi Parkı eylemleri sırasında hayatını kaybeden 19 yaşındaki Ali İsmail Korkmaz’ın anısına kurulan Ali İsmail Korkmaz Vakfı (ALİKEV) üyeleri de maratona katıldı. Ali İsmail Korkmaz’ın annesi Emel Korkmaz, Canan Kaftancıoğlu ve Dilek İmamoğlu’nun koluna girerek 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde yürüdü.
 
ÖDÜL TÖRENİ SULTANAHMET MEYDANI'NDA YAPILDI
 
Dünya Atletizm Birliği (World Athletics) tarafından “altın kategori”de gösterilen organizasyonda; 42 kilometre 195 metrelik maraton, 15 kilometre koşusu ile 8 kilometrelik halk koşusu kategorilerinde yarışlar gerçekleştirildi.
 
Maratonun ödül töreni, Sultanahmet Meydanı'nda gerçekleştirildi. Ödül töreni öncesinde konuşan İmamoğlu, bu tür organizasyonların pandemiden olumsuz etkilendiğini belirterek, “İnşallah bunu hızlıca atlatıp, önümüzdeki yıldan itibaren çok daha güçlü seviyelere maratonumuzu kavuşturacağız” dedi. Maratonun içinde güçlü mesajlar barındırdığını kaydeden İmamoğlu, şunları söyledi:
 
“2036 OLİMPİYATLARI'NI İSTANBUL’A KAZANDIRMALIYIZ”
 
* İçinde barış var. Zaten insanların birleştiği yer İstanbul. Yani aynen iki kıtanın birleştiği gibi, insanları birleştiren bir kent İstanbul. Açıkçası bu duygunun bir başka taçlanması var. O da olimpiyat.
 
* Bu kente olimpiyatı istiyoruz biz. Bu şehir olimpiyatı hak ediyor. İstanbul halkı olarak, devletimizle, bütün bileşenleriyle en güçlü şekliyle olimpizm ruhunu bütün bireylerine nakşederek 2036'ya hep birlikte hazırlanmalıyız.
 
* Ve 2036 Olimpiyatları'nı İstanbul’a kazandırmalıyız. Gerçekten bir kentte bambaşka bir neşeye, bambaşka bir enerjiye kavuşturuyor. Bu yönüyle de olimpiyat bizim için önemli bir hedeftir.
 
ŞAMPİYONLAR MADALYALARINI İMAMOĞLU'NDAN ALDI
 
15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nün 250 metre gerisinden, Anadolu Yakası'nda başlayan yarış, Sultanahmet Meydanı'nda son buldu. 42,195 kilometrelik parkuru, erkeklerde, 2:10:18'lik derecesiyle Ugandalı atlet Victor Kiplangat kazanarak, kariyerinin ilk maraton birinciliğini elde ederken; 2:10:23 ile Kenyalı atlet Robert Kipkemboi ikinci, 2:10:25 ile Ugandalı Solomon Mutai üçüncü oldu. Kadınlarda, 2:24:15'lik derecesiyle Kenyalı atlet Sheila Jerotich birinci olurken; 2.24.21 ile Kenyalı atlet Jackline Chepngeno ikinci, 2:24:45 ile Etiyopyalı Ayantu Abdi ise üçüncü oldu. Maraton şampiyonları ödüllerini; İBB Başkanı İmamoğlu, İstanbul Vali Yardımcısı Niyazi Erten ve Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar'ın elinden aldı.
 
ÖZGÜR ÖZEL DE MARATONDA KOŞTU
 
Maratonun halk koşusuna katılan CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel, sosyal medya hesabından yaptığı videolu paylaşımda,  “Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’nin eğitim hakkından mahrum kalan öğrenciler için düzenlediği kampanyaya destek olmak için koştuğum #İstanbulMaratonu’nda köprüyü geçiyorum. Gençlerimize destek olmak için bağışlarınızı bekliyorum” ifadelerini kullandı.

 


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR