Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
10 BÜYÜKELÇİ KARARI UYGULANACAK MI ?
10 BÜYÜKELÇİ KARARI UYGULANACAK MI ?
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Eskişehir’de yapılan toplu açılış törenindeki konuşmasında 5 yıldır tutklu bulunan ve AHİM'in haksız yere tutuluyor serbest bırakılmalı kararı verdiği aktivist işadamı Osman Kavala için çağrı yapan 10 büyükelçinin ülkelerine yollanması kararı uygulanacak mı ? Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu henüz açıklama yapmadı.
24 Ekim 2021, 18:32
 
 
Amerika, Almanya ve Fransa'nın da aralarında bulunduğu 10 ülke büyükelçisinin tutuklu iş insanı Osman Kavala’nın serbest kalması için Türk hükümetine yaptığı ortak çağrı sonrası Batı’yla ilişkilerinde "tarihi kırılma" yaşayan Ankara’da dikkatler Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başkanlığında toplanacak cumhurbaşkanlığı kabinesine çevrildi.
 
Erdoğan’ın "Büyükelçilerin istenmeyen adam ilan edilmeleri için dışişleri bakanına talimat verdim"  açıklamasını yaptığı sırada Güney Kore'de olan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun büyükelçilerin bakanlığa çağrılıp uyarılmasıyla başlayan süreç hakkında kabine toplantısında bilgi sunması bekleniyor.
 
Çavuşoğlu’nun yurt dışında olduğu süreçte AKP yönetiminin Cumhurbaşkanı Erdoğan’la gelişmeleri değerlendirdiğinin konuşulduğu AKP’de ise 10 ülkeyle iplerin koparılıp koparılmayacağı tartışması var.
 
image
 
AKP kulislerinde "Büyükelçilerin Osman Kavala konusu ile Türkiye'nin içişlerine karışması büyük hataydı deniliyor. Bu gergin süreç idare edilebilir mi, onun üzerinde duruluyor. Yoğun bir müzakere süreci yaşanıyor. Son kararı Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan verecek" değerlendirmeleri öne çıkıyor.
 
Erdoğan’ın büyükelçilerin "istenmeyen adam" ilan edilmesi için Dışişleri’ne talimat verdiğini kamuoyu önünde açıklamasının Dışişleri Bakanlığı’nın "elini-kolunu bağladığına" dikkat çeken diplomatik gözlemciler, "Bakanlık bu talimatı uygulamakla yükümlü. Erdoğan açıklama yaptığında hafta sonuydu. Türkiye'de ve Batı’da diplomatik misyonlar tatildi. Pazartesi; büyükelçiler için –istenmeyen adam- sürecinin başlaması kaçınılmaz" görüşünü dile getiriyor.

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR