Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
ÖZDAĞ'A SALDIRANLAR TAHLİYE OLDU!
ÖZDAĞ'A SALDIRANLAR TAHLİYE OLDU!
Selçuk Özdağ'ı 5 kişi birden döven vandallar tahliye edildi.Saldırganlar hakkında dava açılmış, iddianamede, saldırgan sanıklar Abdurrahman Gülseren, Berke Aygün, Gülahmet Türk, Kadir Hukanoğlu ve Muhammet Raşit Gürsoy için şaşırtan karar.
13 Şubat 2021, 07:21
 
Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun liderliğini yaptığı Gelecek Partili Selçuk Özdağ’a saldırı davasında Asliye Ceza Mahkemesi görevsizlik kararı verilmiş ,Mahkeme, saldırıyı “yaralama” değil, “kasten ve tasarlayarak öldürmeye teşebbüs" suçu kapsamında değerlendirerek dosyayı Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderilmişti 
 
image
 
Selçuk Özdağ'ı 5 kişi birden döven vandallar tahliye edildi.
 
Saldırganlar hakkında dava açılmış, iddianamede, saldırgan sanıklar Abdurrahman Gülseren, Berke Aygün, Gülahmet Türk, Kadir Hukanoğlu ve Muhammet Raşit Gürsoy için şaşırtan karar.
 
Selçuk Özdağ'a yönelik kasten yaralama suçundan 9 yıla kadar, şoförünü ise silahla tehdit suçundan 5 yıla kadar hapisle cezalandırılmaları istenmişti.
 
İddianameyi inceleyen Ankara 17. Asliye Ceza Mahkemesi, sanıkların eyleminin kasten yaralama değil, öldürmeye teşebbüs olabileceği gerekçesiyle görevsizlik kararı vererek, dosyayı ağır ceza mahkemesine göndermişti.
 
Savcılık, asliye ceza mahkemesinin görevsizlik kararına itiraz etti.
 
9. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilen itirazda, eylemin kasten yaralama aşamasında kaldığı iddia edildi ve “Görev uyuşmazlıklarında dosyanın istinafa gideceği, bu sürenin zaman alacağı, bu nedenle sanıkların tutuklulukta geçirecekleri sürenin, kanunla öngörülen miktardan fazla olacağı” iddia edilerek tahliyesi istendi.
 
Talebi değerlendiren Ankara 9. Ağır Ceza Mahkemesi de, asliye cezanın görevsizlik kararını kaldırırken, sanıkların da tahliyesine hükmetti.
 
Kararda, “Sanıklara isnat olunan suçun kanundaki cezasının alt ve üst sınırları, sanıkların tutuklulukta geçirdikleri süre ve olumsuz görev uyuşmazlığı çıkma ihtimali, bu durumda dosyanın Ankara Bölge Adliye Mahkemesi'ne gidiş gelişinde geçecek muhtemel süre dikkate alınmakla sanıkların mağduriyetlerine neden olmamak için tahliyelerine karar verildiği” ifade edildi.
 
Mahkeme, 5 sanığa haftada bir gün imza atma şeklinde adli kontrol şartı uygulanmasına da karar verdi.
 
“ÜLKEDE KİMSENİN CAN GÜVENLİĞİ YOKTUR”
 
Saldırganların serbest bırakılmasına ilişkin olayın birinci dereceden mağduru olan Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ , “Ülkede daha ne kadar adaletsizlik, hukuksuzluk, haksızlık, kanunsuzluk olabilir diye düşünürken her gün bunlara bir yenisi ekleniyor. Bir Cuma günü namaza giderken uğradığım saldırının üstünden 20 gün geçti ve o saldırganların yine bir Cuma günü serbest bırakıldığını öğreniyoruz.
 
Bu saldırı yalnızca şahsıma yönelik bir saldırı değildir.
 
Bunu herkesin anlaması lazım. O yumruk, tekme, sopa bana değil ifade özgürlüğüne, demokrasiye, hak arayışına, Türkiye’ye atılmıştır. Bu demektir ki ülkede hiç kimsenin can güvenliği yoktur. Ansızın bir saldırıya uğrayabilirsiniz ve size saldıranlar cezasız kalabilir. Sonra ülkede can güvenliği yok, mal güvenliği yok, iktidara güven yok, bu yüzde ne yatırımcı geliyor ne de burada olan yatırımcı ülkede kalıyor deyince hain ilan ediliyoruz. Asıl ihanet, göz göre göre yapılan saldırıya karşı eli kolu bağlı olan bir adalet sisteminin olmasıyla demokrasiye edilmiştir.” İfadelerini kullandı.
 
       image
 
Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ'a saldıran isimlerden biri olan ve tutuklanan Abdurrahman Gülseren'in sosyal medya paylaşımlarında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı da tehdit ettiği ortaya çıkmıştı.
 
Saldırganlardan biride Ankara Üniversitesi DTCF öğrencisi olan Abdurrahman Gülseren'di .Gülseren hakkında daha önce “IŞİD propagandası yapmaktan” dava açılmış Gülseren, halen bu suçtan yargılanıyordu.
 
HER KESİMDEN TEPKİLER YÜKSELDİ
 
Saldırganlar tahliye edilmesine başta siyasetçiler ve sosyal medyada toplumun her katmanından tepki geldi.
 
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu: Suçun cezasız kaldığı, mafya artıklarının cesaretlendirildiği bu düzen, sadece siyasileri, STK'ları, evlatlarımızı değil, tüm Türkiye'yi ve demokrasimizi hedef almaktadır. Bedeli ne olursa olsun, bu ülkeye demokrasi gelecek ve hiçbir suç cezasız kalmayacak!
 
Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu: Tuz koktu, tuz! Selçuk Özdağ'ı sokak ortasında öldürmeye teşebbüs eden 5 zanlı bir cuma gecesi sessiz sedasız serbest bırakıldı! Bu sadece partimize değil demokrasimize saldırıdır! Başta siyasi partiler ve STK’lar olmak üzere milletimizi dayanışma içinde olmaya davet ediyorum.
 
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener: Sözü yetmeyenler hakarete, siyaseti yetmeyenler kanunsuzluğa başvurur. Ama bugün susanlar, milletimizin ferasetini unutuyorlar. Sandık geldiğinde elbette demokrasi kazanacak. Millet iradesi elbette bunların hesabını soracak…

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR