Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
KAYYUM REKTÖR'ÜN DANIMANLIĞINI İSTEMEDİ!
KAYYUM REKTÖR'ÜN DANIMANLIĞINI İSTEMEDİ!
Boğaziçi Rektörü’ne danışman atanan Boğaziçi Üniversitesi öğretim görevlisi Oğuzhan Aygören, '' Kayyum Rektör '' danışmanlığı görevini kabul etmediğini açıkladı.
2 Şubat 2021, 08:00
 
 
Cumhurbaşkanlığı kararıyla Boğaziçi Üniversitesi rektörlüğüne atanan Prof. Dr. Melih Bulu'nun rektör danışmanlığına atadığı DEVA Partisi Kurucu Üyesi de olan Dr. Oğuzhan Aygören, görevi kabul etmeyeceğini açıkladı.
 
Twitter hesabından paylaştığı açıklamada “sürpriz bir şekilde atandığını öğrendiğini” belirten Aygören, "Bu atamayı kabul etmemin mümkün olmadığını tüm kamuoyu ile paylaşmak isterim dedi.
 
DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı İdris Şahin, Aygören'in görevi kabul etmesi halinde parti ile yollarının ayrılacağını duyurmuştu.
 
“Kabul edilebilir değil”
 
Aygören açıklamasında özetle şunları kaydetti:
 
“Bana girişimcilikten sorumlu rektör danışmanlığı önerisi geldiğinde birçok kişi ile görüştüm, istişare ettim ve nihayetinde rektöre önce Senato ve ÜYK üyeleri ile iletişim kurmasını ve sonrasında rektör yardımcılarını belirlemesini önerdim. 
 
“Benim bir unvana ihtiyacım olmadığını, zaten Girişimcilik Merkezi Müdürü olarak okulda bu alanda çalışmalar yaptığımı ve Boğaziçi’nin girişimcilik alanında öncü rol üstlenmesi için her zaman olduğu gibi elimden geleni yapmaya devam edeceğimi ilettim.
 
“Bu kadar şeffaf ve samimi bir iletişimle diyalog kurmaya devam ederken bugün sürpriz bir şekilde rektör danışmanlığı görevine atandığımı öğrendim. Kendisinin de aynı şeffaflıkta hareket etmesini beklerdim. Boğaziçi, bu ülkenin en değerli beyinlerini yetiştirme sorumluluğu ile sıradanlaşmayı hak etmeyen çok özel bir yerdir. 
 
“Gülse Birsel’in 2017 mezuniyet konuşmasında söylediği gibi bizim Türkiye’yi koskoca bir Boğaziçi yapmaya ihtiyacımız var. Ancak Boğaziçi’ni küçük Türkiye yaptığımızda hepimiz kaybederiz. 
 
“Ayrıştırıcı ve hedef gösterici mesajlar, bugün üniversite ve çevresinde polis baskısıyla gerçekleşen olaylar, öğrencilerimize güvenlik görevlilerinin müdahalesi kabul edilebilir değildir. Tüm bu sebeplerle, bu atamayı kabul etmemin mümkün olmadığını tüm kamuoyu ile paylaşmak isterim.”
 
Ne olmuştu?
Prof. Dr. Melih Bulu'nun Boğaziçi Üniversitesi'ne Rektör olarak atanması kararının ardından başlayan protestolar dün (1 Şubat) gün boyu devam etmişti.
 
Eylem öncesi polisler öğrencilerin kampüsten çıkışına izin vermedi ve kampüs önünde toplanan öğrencilere müdahale etti, 51 öğrenci gözaltına alındı.
 
Polisler akşam saatlerinde üniversiteye girerek yine öğrencilere müdahale etti, gözaltı sayısı 159’a yükseldi. İstanbul Valiliği bu sabah yaptığı açıklamada ifadesi alınan 98 öğrencinin serbest bırakıldığını açıkladı.

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR