Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
GÖZALTINA ALINAN ÖĞRENCİLERE DESTEK
GÖZALTINA ALINAN ÖĞRENCİLERE DESTEK
Boğaziçi Üniversitesi protestolarında 159 öğrenci gözaltına alındı,CHP'li vekiller gözaltına alınan öğrenciler için İstanbul Emniyet Müdürlüğü önünde bekledi
2 Şubat 2021, 07:51
 
 
Boğaziçi Üniversitesi protestolarında 159 öğrenci gözaltına alınırken başta CHP'liler olmak üzere çeşitli partilerden çok sayıda milletvekili ve avukat destek için İstanbul Emniyet Müdürlüğü önünde bekledi.
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Boğaziçi Üniversitesi'ne atadığı Melih Bulu'ya karşı öğrencilerin protesto eylemleri 1 aydır sürüyor. Akşam saatlerindeki eyleme polis müdahalesi sonucu 159 öğrenci gözaltına alındı. Öğrenciler, İstanbul Emniyeti'ne götürülürken başta CHP'li siyasiler olmak üzeri birçok siyasi öğrencilerle dayanışma için emniyete gitti. 
 
CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen, CHP milletvekilleri Sezgin Tanrıkulu, Sare Kadıgil, Ali Şeker, CHP Parti Meclisi üyesi Eren Erdem, gözaltına alınan Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin getirildiği İstanbul Emniyet Müdürlüğüne gitti. Gözaltındaki öğrencilerin serbest bırakılmasını isteyen CHP'liler, "Buradayız" dediler.
 
Öğrencilerin itiraz haklarını kullandıklarını belirten Tanrıkulu, "Biz buradayız, dayanışma içerisindeyiz. Burada olduğumuzun da bilinmesini istiyoruz" dedi. 
 
CHP'li Kadıgil, öğrencilerin ifade tutanaklarını okuduğunu söyledi. İfade veren öğrencilerin birinin 1996, diğerinin 1998 doğumlu olduğunu ifade eden Kadıgil, "Tek kabahatleri yapılan bir çağrı üzerine bir basın açıklaması destek vermek için Etiler mahalinde bulunmak. Derhal bu hukuksuzluğun sona erdirilmesini, gözaltına alınan öğrenci arkadaşları serbest bırakılmasını bekliyoruz, buradayız" diye konuştu. 
 
Öğrencilerle dayanışma için emniyete geldiklerini belirten CHP'li Şeker, "Başı dik öğrencilerimizin yanındayız" diyerek destek mesajı verdi. 

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR