Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
KIZILAY KOLİLERİ İÇİN AÇIKLAMA GELDİ !
KIZILAY KOLİLERİ İÇİN AÇIKLAMA GELDİ !
İYİ Partili İlay Aksoy "Görüntüler, İstanbul Fatih'ten... Kızılay'ın yardım kolileri açılıp, içindeki malzemeler Suriyeli Derneğin kolilerine yerleştiriliyor. Kızılay yardımlarının Suriye'deki gruplara dağıtıldığı öğrenildi'' mesajına karşı Kızılay açıklama yaptı.
26 Eylül 2020, 22:10
 
İYİ Parti Kurucular Kurulu Üyesi İlay Aksoy; sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki şahsi hesabından açıklamada bulunmuştu.
 
İlay Aksoy; "Fatih Suriye Nur Derneği muhaliflerin derneğidir''.
 
Dernek Suriyelerin üniversiteye yerleşmesinde, denklik almak isteyen doktorlara yardımcı oluyor. Ayrıca Kızılay'dan yardım alıyor ! Bakın bağışlarımız nereye gidiyor ve nasıl daha sonra yeniden ambalajlanıp yeni etiketlerle başka yerlere sevk ediliyor!" iddiasında bulunmuş bu  iddiayi görüntülerle somut şekilde anlatmıştı.
 
image
 
KIZILAY İDDİALARA CEVAP VERDİ
 
"26 Eylül 2020 tarihinde bazı twitter hesaplarından Türk Kızılay'ı zan altında bırakarak, bağışçıların güven duygusunu yok etmeyi amaçlayan paylaşımlar üzerine aşağıdaki açıklamanın yapılması zorunlu olmuştur."
 
KIZILAY KENDİSİNE YAPILAN BAĞIŞLARI SURİYELİ MÜLTECİLERE DAĞITTI MI?
 
"Kötü niyetli olduğu anlaşılan paylaşımların iddia ettiği gibi Türk Kızılay başka bir amaçla ve şartla kendisine yapılan bağışları Suriyeli mültecilere dağıtmamıştır. Pandemi sürecinde isminin açıklanmasını istemeyen Ş.K. isimli bağışçımız Türkiye'de bulunan çeşitli milletlerden mültecilere dağıtılmak üzere Kızılay'a 4 bin 495 paket gıda kolisi bağışında bulunmuştur. Söz konusu bağış, bağışçının talebi doğrultusunda aralarında Filistin, Suriye, Etiyopya gibi birçok milletten mülteciye, bu mültecilerin dayanışma örgütleriyle birlikte dağıtılmıştır. Görüntülerde yer alan Kızılay kolileri de aynı süreçte Suriyelilere dağıtılmak üzere hazırlanmış, Suriyelilerin kendi aralarında kurmuş olduğu dernek, ellerinde bulunan hurmaları Kızılay kolilerine koyarak dağıtım gerçekleşmiştir."
 
SURİYELİ MÜLTECİLERE YARDIM ETMEK UTANILACAK  BİR DURUM DEĞİL
 
"Kaldı ki; Suriyeli mültecilere yardım etmek utanılacak ve saklanacak bir durum değil, bilakis insanlık görevidir. Kızılay 2011 yılından beri yani Suriye'deki çatışmaların başladığı günden bugüne kadar gerek Suriye içinde gerekse ülkemizde milyonlarca Suriyeliye milyonlarca liralık insani yar dım yapmıştır. Bağışçıların talepleri doğrultusunda yüzlerce kez hem Kızılay hem bağışçı firmaların logolarının bulunduğu yardım kolileri Suriyeli ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmıştır."
 
İFTİRALAR BİZİ İNSANLIĞA HİZMETTEN ALIKOYAMAYACAKTIR
 
"Bütün bu gerçekler de gösteriyor ki; Kızılay belirli bir grubun belirli bir amaçla hedef seçtiği Kurum'dur. Amacın Kızılay'ı iş yapmaktan alıkoymak olduğu aşikardır. Ancak şu bilinmelidir ki Kızılay 152 yıldır insani yardım faaliyetinde bulunurken, bu tür fitnelerle de uğraşarak gelmiştir bugüne. Yalan ve iftiralar bizi insanlığa hizmetten alıkoyamayacaktır. Kamuoyunun dikkatine saygılarımızla sunulur."
 

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR