Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
İSTANBUL'DA DÜĞÜN VE BİRÇOK ETKİNLİK YASAK
İSTANBUL'DA DÜĞÜN VE BİRÇOK ETKİNLİK YASAK
İstanbul İl Hıfzıssıhha Meclisi toplantısında alınan karar gereği, İstanbul Boğazı'nda yat ve teknelerde nişan, kına ve düğün etkinlikleri ile açık havadaki konser ve festivaller koronavirüs tedbirleri kapsamında yasaklandı.
11 Eylül 2020, 21:33
 
İstanbul'da Koronavirüs salgını nedeniyle, açık alanlarda konser, gösteri, festival vb. etkinlikler ile deniz turizm araçlarında yapılan düğün, nikâh, nişan gibi etkinliklere de izin verilmeyecek. 
 
İstanbul Valiliği, Koronavirüs'le mücadele kapsamında aldığı yeni kararları duyurdu. Koronavirüs  kararın İstanbul İl Hıfzıssıhha Meclisi'nce alındığı belirtildi. 
 
Valilik'ten yapılan açıklamada, "Deniz turizmi hizmetinde faaliyet gösteren deniz turizm araçlarında; düğün, nikah, sünnet düğünü, kına gecesi, nişan vb. etkinliklere hiçbir surette müsaade edilmeyecektir. çık alanlarda yapılacak; konser, gösteri, festival vb. etkinliklere itibaren hiçbir surette müsaade edilmeyecektir" denildi. 
 
Söz konusu kuralların 12 Eylül'den önce geçerli olacağı belirtilirken, değişiklik yapılarak 14 Eylül'de uygulanmaya başlamasına karar verildi. 
 
Valilikten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
 
"Koronavirüs salgınının toplum sağlığı ve kamu düzeni açısından oluşturduğu riski yönetme, sosyal izolasyonu temin, fiziki mesafeyi koruma ve hastalığın yayılım hızını
kontrol altında tutma amacıyla içinde bulunduğumuz kontrollü sosyal hayat döneminde, salgınla mücadelenin başarıya ulaşması için İçişleri Bakanlığınca yayınlanan genelgeler ile maske takma zorunluluğu getirilmiş, şehiriçi ve şehirlerarası yolcu taşımacılığına düzenlemeler yapılmış, düğün, nikah, sünnet düğünü, kına gecesi,nişan vb. etkinliklere kısıtlama getirilmiştir.
 
Başta fiziki mesafe kuralı olmak üzere, alınan tedbirlere yeterince riayet edilmemesinin hastalığın yayılım hızını artırması ve toplum sağlığını riske atması nedeniyle;İstanbul İl Hıfzıssıhha Meclisi tarafından bugün yapılan toplantı sonrasında alınan 89 sayılı karar ile 12. 09. 2020 tarihinden itibaren;
 
1- Kültür ve Turizm Bakanlığı veya İstanbul Valiliği Günübirlik Deniz Turizmi Kurulunca belgelendirilen gezi, spor, eğlence amaçlı olarak faaliyet gösteren deniz turizm araçlarında, gezi, tur ve restoran teknelerinde, ticari yatlarda, Şehir Hatları işletmesi, Turyol, Dentur, Avrasya, Mavi Marmara vb. işleticiler tarafından gezi, spor, eğlence amaçlı olarak;
 
deniz turizmi hizmetinde faaliyet gösteren deniz turizm araçlarında; düğün, nikah, sünnet düğünü, kına gecesi, nişan vb. etkinliklere hiçbir surette müsaade edilmeyecektir.
 
2- Açık alanlarda yapılacak; konser, gösteri, festival vb. etkinliklere itibaren hiçbir surette müsaade edilmeyecektir. Herhangi bir mağduriyete neden olunmaması için alınan kararlara uyulması önem taşımaktadır. Yapılacak denetimlerde alınan kararlara uymayanlara Umumi Hıfzıssıhha Kanunu uyarınca idari işlem tesis edilecek, konusu suç teşkil eden davranışlarla ilgili olarak adli işlem başlatılacaktır.Kamuoyuna saygıyla duyurulur. "

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR