Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
VAN'DA 1 YÜZBAŞI 2 ÇAVUŞ ŞEHİT DÜŞTÜ
VAN'DA 1 YÜZBAŞI 2 ÇAVUŞ ŞEHİT DÜŞTÜ
Van İl Jandarma Komutanlığı’nca ‘Yıldırım-10 Norduz Operasyonu’nun başlatıldığını duyurduktan 2 gün sonra bölgeden çok acı bir haber geldi..1 Jandarma yüzbaşı ile 2 Jandarma uzman çavuşun şehit olduğunu ve 1 Jandarma yarbayın yaralandığını duyuruldu.
11 Eylül 2020, 16:15

 

İçişleri Bakanlığı, terör örgütü PKK’yı tamamen ülke gündeminden çıkarmak ve bölgede barındığı değerlendirilen teröristleri etkisiz hale getirmek amacıyla Van İl Jandarma Komutanlığı’nca ‘Yıldırım-10 Norduz Operasyonu’nun başlatıldığını duyurduktan 2 gün sonra bölgeden çok acı bir haber geldi..

image

Operasyona Jandarma Komando, Jandarma Özel Harekat , Polis Özel Harekat ve Güvenlik Korucu timlerinden oluşan 1040 kişilik güç katılmıştı..

İçişleri Bakanlığı, Yıldırım-10 Norduz Operasyonu kapsamında Van’ın Çatak ilçesinin kırsalında 3 teröristin ölü olarak ele geçirildiği operasyonda 1 Jandarma yüzbaşı ile 2 Jandarma uzman çavuşun şehit olduğunu ve 1 Jandarma yarbayın ise yaralandığını açıkladı.image
 
ŞEHİTLERİN KİMLİKLERİ BELLİ OLDU
 
Jandarma Genel Komutanlığı, sosyal medya hesabından Jandarma Kıdemli Yüzbaşı Mahmut Top’un Jandarma Uzman Çavuş Yusuf Uyar’ın ve Jandarma Uzman Çavuş Sezer Uçar’ın şehit olduğunu açıkladı.
 
image
 
TERÖRİSTLER İLE ÇATIŞMA ÇIKMIŞTI
 
Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada Yıldırım-10 Norduz operasyonu kapsamında Çatak kırsalında İl Jandarma Komutanlığı tarafından gerçekleştirilen hava destekli operasyonun ardından bölgede yürütülen arama ve tarama faaliyetleri sırasında Jandarma Özel Harekat birlikleri ile teröristler arasında çatışma çıktığı belirtilmişti.
 

 

Çatışmada 3 teröristin silahlarıyla birlikte etkisiz hale getirildiği açıklanmıştı.

image


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR