Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
NATO DEVREYE GİRDİ
NATO DEVREYE GİRDİ
NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, Türkiye ile Yunanistan'ın Doğu Akdeniz krizi konusunda müzakereye hazır olduğunu bildirdi. Bu arada Erdoğan ile Merkel bir görüşme gerçekleştirerek, Doğu Akdeniz konusunu ele aldı.
4 Eylül 2020, 22:11
 
NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Türkiye ile Yunanistan'ın Doğu Akdeniz'deki doğal gaz yatakları ile ilgili sorunun çözümü için müzakereye hazır olduğunu açıkladı.
 
Stoltenberg, Doğu Akdeniz'de çözüm arayışıyla ilgili olarak "Teknik görüşmelerde herhangi bir anlaşma sağlanamadı. Teknik görüşmeler siyasi müzakereden ayrı tutulmalı. NATO olarak gerginliği azaltma mekanizmasını devreye sokmaya çalışıyoruz." açıklaması yaptı. 
 
Stoltenberg, her iki ülkenin, "Askeri bir çatışmayı önleyici mekanizmalar oluşturmak" konusunda hemfikir olduğunu ve bu sayede "Doğu Akdeniz'de bir olay ya da kaza riskinin" azaltılmasının amaçlandığını ifade etti.
 
Öte yandan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Almanya Başbakanı Angela Merkel, video konferans yöntemi ile bir görüşme gerşekleştirerek, Doğu Akdeniz gerilimi konusunda görüş alışverişinde bulundu. T.C. İletişim Başkanlığı tarafından konuya dair yapılan açıklamada, söz konusu görüşmede diğer bölgesel meselelerle, Türkiye-Almanya ilişkilerinin de ele alındığı bildirildi.
 
Akdeniz'in doğusunda zengin doğal gaz yataklarının keşfedilmesinden bu yana, bölgedeki yetki alanları konusunda derin görüş ayrılıkları yaşanıyor. Söz konusu bölge üzerinde hak iddia eden Türkiye ve Yunanistan, bir süredir savaş gemilerini hak iddia ettikleri bölgede yüzdürüyor. NATO müttefiki olan iki ülke arasındaki ilişkiler uzun bir süredir son derece gergin bir seyir izliyor.
 

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR