Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
UŞŞAKİ TARİKATI LİDERİNE PEDOFİLİ TUTUKLAMASI
UŞŞAKİ TARİKATI LİDERİNE PEDOFİLİ TUTUKLAMASI
"Hele bir İslam Devleti kurulsun; en güzel sarığı biz sarıp en güzel cübbeyi biz giyeceğiz" diyerek tüm Türkiye'nin dikkatini üzerine çeken Uşşaki Tarikatı Şeyhi Fatih Nurullah, bir müridinin 12 yaşındaki kız çocuğuna cinsel istismarda bulundu. Küçük kızın babası Nurullah'tan şikayetçi olunca tarikat üyeleri şikayetçi babayı döverek omzunu kırdılar.
3 Eylül 2020, 13:46
 
Sakarya’nın Akyazı ilçesi Kuzuluk mahallesinde bulunan dergâhta gerçekleşen olayın ortaya çıkmasının ardından tutuklanan Uşşaki tarikatı lideri Fatih Nurullah’ın her şeyi itiraf ettiği ses kaydı ortaya çıktı. Nurullah, ses kaydında 12 yaşındaki çocuğu istismar ettiğini kabul ediyor, “İnsan nefis taşıyor, aramızda nikah konuşmaları geçti, hata etmiş olabilirim” diyor.
image
Uşşaki tarikatının sözde şeyhi Fatih Nurullah, müridinin 12 yaşındaki kızına cinsel istismardan tutuklandı.
 
Sami Menteş'e konuşan görgü tanıkların anlattıkları ve ses kayıtları , sözde şeyh Fatih Nurullah'ın da yaşadığı dergahlarının bulunduğu Sakarya’nın Akyazı'da adeta deprem etkisi yarattı.
 
Kuzuluk mahallesindeki binaya jandarmanın ve ardından birkaç kişinin geldiğini yaşanan tartışmadan sonra tarikat mensuplarının jandarmaların yanındaki bir adama saldırdığını söyledi. Görgü tanıkları, jandarmanın biber gazı dahi kullanmasına rağmen, müritlerin saldırısını güçlükle durdurabildiklerini anlattı.Kavganın ardından Fatih Nurullah gözaltına alındı.
 
İstismar edilen çocuğun babası darp edildi
 
Jandarmaların Nurullah’ı gözaltına alma sebebinin, yakın zamana kadar annesiyle dergahta bulunan 12 yaşındaki bir kız çocuğuna yönelik cinsel istismar ihbarıydı. Jandarmanın yanında müritlerin saldırısına uğrayan kişinin de çocuğunun babasıydı. Habere göre, babanın omzu kırıldı, belinde ve kolunda yaralar var.
 
Nurullah’ın gözaltına alınmasının ardından soruşturmayı yürüten Akyazı Cumhuriyet Savcısı, tacize uğrayan küçük kızın ifadesine başvurdu. Çocuk İzleme Merkezi, uzmanların eşliğinde alınan ifadesinde 12 yaşındaki Y. A. yaşadıklarını detaylarıyla anlatırken istismarın daha önce de tekrarlandığı ortaya çıktı.
 
12 yaşındaki Y.A., söz konusu dergahta 10 yaşında bir kız çocuğunun daha Nurullah tarafından istismar edildiğini söyledi. İfadede bulunan uzman da habere göre çocuğun ifadesinin güvenilir olduğunu söyledi.
 
Sapık tarikatcı tutuklandı
Perşembe akşam gözaltına alınan Fatih Nurullah, Pazartesi mahkemeye çıkarıldı. Mahkeme, Nurullah’ın tutuklanmasına karar verdi. Dava dosyasında Y.A.’nın ifadesinin haricinde Fatih Nurullah’ın Y.A.’nın babasıyla yaptığı ve yaşananları kısmen de olsa itiraf ettiği telefon görüşmesine ait ses kaydının olduğu da öğrenildi.
 
Habere göre Y.A.’nın ailesinin can güvenliklerinden endişeli ve çaresiz olduklarını söyledi. Tarikat müritlerinin aileyi, küçük kızın ifadesini değiştirmesi için ölümle tehdit ettiği de iddia edildi.
image
 
Uşşaki Tarikatının gündem olmasını sağlayan olaylardan biride Fatih Nurullah’ın yaptığı  povakatif açıklama olmuştu.
 
Tarikatın kanalı Nurani Tv’de “Sarık veya cübbe giymek, resmî işlerimizde engel oluşturuyorsa nasıl bir yol izlemeliyiz?” sorusuna yanıt veren Nurullah, “Devletin kontrol mekanizmalarında olalım” demiş, “Hizmetten kopma yok, ticaretten kopma yok. Tembellik yok. Biz devleti bıraktığımız zaman oraya ne idüğü belirsizler geliyor. Daha sonra amir oluyorlar, başımızı ezmeye uğraşıyorlar. Hele İslami devlet olsun; en güzel sarığı biz saracağız, en güzel cübbeleri biz giyeceğiz. Vakti saati var her şeyin. Mesela başörtü meselesi çözüldü değil mi? Ayasofya mayasofya, Tayyip Bey 'bekleyin' dedi. Ayasofya açıldı…. Devletin kontrol mekanizmalarında olalım. Çünkü ne idüğü belirsizler karar mekanizmalarına geçince Müslümanlar sıkıntı çekiyor” ifadesini kullanmıştı.
 
Kasımpaşa merkezli olan tarikat, geçtiğimiz yıllarda ‘Kasımpaşalı’ Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı yeni Osmanlı padişahı ilan etmiş, ‘Cumhuriyet tarihinde ilk defa bir stadda zikir çekildi’ haberlerine konu olmuştu.

 


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR