Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
EGE'DE ÇATIŞMADAN DÖNÜLMÜŞ !
EGE'DE ÇATIŞMADAN DÖNÜLMÜŞ !
Türkiye ve Yunanistan arasında ipler geriliyor. Türkiye dün denizcilere yeni bir duyuru yayınlayarak Meis adasının güney ve doğusunda sismik araştırma yapacağını bildirdi. Yunanistan Dışişleri Bakanlığı bunun ardından Türkiye'nin ilan ettiği araştırma sahasının kısmen kendi kıta sahasına girdiği ve egemenlik haklarını ihlal ettiği uyarısında bulundu.
23 Temmuz 2020, 10:09
 
Alman Bild Gazetesi, NATO üyesi iki ülke Türkiye ve Yunanistan arasındaki krizin, 1962 Küba krizinden sonra en büyük kriz olduğunu yazdı.
 
Yunanistan‘ın Türk donanmasını engellemek için savaş gemilerini göndermesi üzerine dün akşam Aksaz‘dan 18 Türk savaş gemisinin bölgeye geldiğini belirten Bild, gerginliğin bir çatışmaya dönüşmesini Almanya Başbakanı Merkel‘in son anda önlediğini yazdı.
 
Gazete, dün sabah önce Türk jetlerinin ardından Yunan jetlerinin bölgede uçtuğunu belirtti.
 
HABERDE “MERKEL ARADI GEMİLER GERİ DÖNDÜ” İDDİASI
 
image
 
Haberde şöyle denildi:
 
*Yunanistan donanması alarma geçti. Donanmada izinler kaldırıldı. Yunan Genelkurmay Başkanı, tatilden başkent Atina‘ya döndü. Türkiye’deki Aksaz üssünden 18 Türk Savaş gemisi bölgeye hareketlendi.
 
*Yunan savaş gemileri de Ada‘ya geldi. Merkel son anda telefonla Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ulaştı. Merkel daha sonra da Yunanistan Başbakanı Miçotakis ile görüştü. Silahli bir çatışmadan son anda dönüldü ve Türk savaş gemileri Aksaz’a geri döndü.
 
*Alman Hükümet Sözcüsü Ulrike Demmer, Başbakan Merkel‘in Erdoğan ve Miçotakis ile Dogu Akdeniz-Ege konusunda görüştüğünü doğruladı.
 
TÜRK DIŞİŞLERİ AÇIKLAMA YAPMIŞTI
 
Türkiye’nin arana yapacağını ilan etmesinin arkasından yaşanan gerilim ile ilgili Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada şu ifadeler kullanılmıştı:
 
*Oruç Reis gemimizin araştırma yapacağı deniz alanı, ülkemizin Birleşmiş Milletler’e bildirdiği kıta sahanlığı sınırları ve 2012 yılında hükümetimizce Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı’na (TPAO) verilen ruhsat sahaları içindedir.
 
*Söz konusu sahanın bir bölümünde Barbaros Hayrettin Paşa sismik araştırma gemimiz esasen geçmiş yıllarda faaliyette bulunmuştu. 

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR