Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
BAKAN HULUSİ AKAR UKRAYNA'DA
BAKAN HULUSİ AKAR UKRAYNA'DA
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ile bir araya geldi.Akar, resmi ziyaret kapsamında bulunduğu Kiev’deki temaslarını sürdürüyor.
10 Temmuz 2020, 22:43
 
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ile Kiev'de bir araya geldi.
 
Akar, resmi ziyaret kapsamında bulunduğu Kiev’deki temaslarını sürdürüyor.
 
Savunma Bakanlığındaki görüşmelerin ardından Bakan Akar, Cumhurbaşkanlığı Ofisi'ne geçti.Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy tarafından kabul edilen Akar'ın görüşmesi basına kapalı gerçekleştirildi. Görüşmeye Milli Savunma Bakan Yardımcısı Muhsin Dere ile Türkiye’nin Kiev Büyükelçisi Yağmur Ahmet Güldere'nin yanı sıra Ukrayna Savunma Bakanı Andriy Taran da katıldı.
 
Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ile görüşmesinin ardından Bakan Akar, Ukrayna Ekonomik Kalkınma, Ticaret ve Tarım Bakanı Pedraşka ile bir araya geldi. 
 
Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi’nden yapılan açıklamada, “Muhataplar, 22 Haziran’da imzalanan 2020 Ukrayna-Türkiye İşbirliği Yol Haritası’nın uygulanmasını görüştü” dendi.
 
Ukrayna-Türkiye Hükümetler Arası Ticaret Ve Ekonomik İşbirliği Komisyonu’nun yeni toplantısının ve iki ülke arasında serbest ticaret anlaşmasının imzalanması için görüşmelerin en yakın zamanda yapılmasına ihtiyaç olduğu kaydedildi.
 
Taraflar, savunma alanındaki işbirliğiyle ilgili hükümetler arası anlaşmanın imzalanması olasılığı üzerinde çalışma kararı verdi.
 
Savunma sanayisindeki işbirliğinin de ele alan taraflar, Karadeniz ve Azak Denizi bölgesinde güvenliğin sağlanmasıyla ilgili görüşmeler düzenleme konusunda anlaşıldığı öğrenildi..

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR