Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN PAKİSTAN'DA
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN PAKİSTAN'DA
Erdoğan, "Yabancı yatırım yerine uluslararası yatırım demeyi tercih ediyoruz. Sermaye milliyetçiliği yapmak doğru bir yaklaşım değil. Uluslararası yatırımları sadece yasal düzenlemelerle değil kurumsal olarak da destekliyoruz. Uluslararası müteşebbislere belli şartlar altında vatandaşlık hakkı tanıdığımız bir modeli işliyoruz. Şimdiye kadar ülkemize güvenen hiç kimse pişman olmamıştır. Pakistanlı kardeşlerimizin Türkiye'nin geleceğine itimat etmelerini istiyoruz."
14 Şubat 2020, 12:09
 
 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Pakistan Başbakanı İmran Han ile bir araya geldi.Başbakanlıktaki baş başa görüşme, basına kapalı gerçekleşti.
 
Türkiye özel sektörü ile dünyanın en büyük 20 ekonjomisi içindedir" diyen  Erdoğan, Pakistan ile ticaretin daha da artacağını söyledi. Pakistan'ın Türkiye'nin geleceğine güvenmesini isteyen Erdoğan, iki ülkenin ticari ilişkileri hakkında açıklamalarda bulundu..
 
image
 
Erdoğan, "İş Formu münasebetiyle kurduğunuz ve kuracağınız irtibatlar inşallah yeni ortaklıkların kapısını aralayacaklar. Pakistan ile ticari ve ekonomi bağlarımızı siyasi bağlarımızın seviyesine çıkarmak istiyoruz. Son yıllarda artan ticaret ve yatırımlara rağmen potansiyelimizin bir hayli gerisindeyiz. Toplam nüfusları 300 milyonu bulan Türkiye ile Pakistan'ın ticaretinin 804 milyon dolarda kalmasını yakıştıramıyorum. İkili ticaretimizi önce süratle 1 milyar doların züeirne çıkarmalı ve sonrasında 5 milyar dolar hedefimize taşımalyız" ifadelerini kullandı.
 
İki ülkenin ihraç kalemlerinde benzerlikler bulunduğunu ifade eden Erdoğan, "Birbirini tamamlayabilecek çok sayıda alan da bulunuyor. Ticareti hak ettiği konuma taşımamız gerekiyor. Korumacılık duvarlarının aramıza girmesine engel olmalıyız. Yatırım noktasında son dönemde görülür bir ivme yakaladık. Türkiye'nin Pakistan'daki doğrudan yatırımları 500 milyon doları buluyor. Firmalarımız Pakistan-Türkiye dostluğuna yakışır şekilde çalışıyorlar. Anadolu Grubu'nun 200 milyon dolar, Hayat Kimya'nın 350 milyon dolar değerinde ilave yatırım planları var. Sütaş en büyük tesislerinden birini Pakistan'da hayata geçirecek. Ülkemizde 158 adet Pakistan sermayesine ait şirket faaliyet gösteriyor. Yatırım miktarları 100 milyon dolara dayanıyor." şeklinde konuştu.
 

 


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR