Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
CUMHURBAŞKANININ MAL VARLIĞI ...
CUMHURBAŞKANININ MAL VARLIĞI ...
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, "Cumhurbaşkanımızın mal varlığı bellidir, mal beyanı bellidir" dedi.
11 Aralık 2019, 21:56
 
 
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, "Cumhurbaşkanımızın mal varlığı bellidir, mal beyanı bellidir" dedi.
 
Aylardır öğretmenlerin eğitim öğretim ödenekleri ile maaşlarını ödemeyen Doğa Koleji ile ilgili de konuşan Kalın, "Özel okulda maaş krizinde öncelik, öğrencilerin mağduriyetini önlemektir. Milli Eğitim Bakanlığımızın bir çalışması var. Bakanlık bu konuyu çok yakından takip ediyor. Umarım bu dar boğazdan çıkarlar, mali sorunlarını çözerler ve çocuklarımız ve velilerimiz mağdur olmazlar" ifadelerini kullandı.
 
Kalın'ın konuşmasından diğer satır başları şöyle:
 
"PYD/YPG sıkıntısı devam ediyor. Saat 19.30'da Cumhurbaşkanımız Sayın Putin ile telefonda görüşecekler. Sayın Putin 8 Ocak'ta ülkemizi ziyaret de edecek ama bu telefon görüşmesiyle Suriye'deki durumu ele alacağız.
 
"S-400'ler alındı, o iş bitti; bundan sonra NATO ittifakı içinde S-400'leri etkin kullanacak bir formül için çalışacağız."
 
"Mültecilerin dönüşü, BM'nin belirlediği üç ana kritere göre olacak. Güvenli, gönüllü ve onurlu bir şekilde dönüşler sağlanacak."
 
"Sayın Cumhurbaşkanımızın uluslararası düzeyde devam eden temasları çerçevesinde, önümüzdeki hafta Cenevre'de küresel mülteciler forumuna eş başkan olarak katılımı planlanmakta.
 
"Bütçe görüşmeleri devam ediyor. Yükseliş trendinin memnuniyet verdiğini ifade etmeliyim. Güven endeksleri yukarı doğru hareketlenmiş durumda. Turizm gelirleri de giderek artıyor. 50 milyon turist hedefi artık çok uzak değil. Faizlerdeki düşüşün devam edeceği görülüyor. Türkiye'nin insanlık gelişmişlik kategorisinde 'yüksek'ten 'çok yüksek'e çıkmış olması ekonominin iyiye gittiğini gösteriyor.
 
"Suriye'de Barış Pınarı Hakrekatı'ndan sonra ABD ve Rusya ile yaptığımız iki önemli anlaşma var. Anlaşmaların ardından sahadaki gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Teröristlerin sınırlarımızdan tamamen uzaklaştırılması ve güvenli bölge kurma çalışmalarımız sürüyor. Tel Abyad Resulayn'da bu çalışmalar sürüyor. Güvenli bölgenin kurulması ve mültecilerin evine güvenli bir şekilde dönebilmesi amacıyla BM Mületiciler Yüksek Komiserliği ile görüşüyoruz. Cenevre'de de bunu ele alacağız. Güvenli, gönüllü ve onurlu bir şekilde dönüşleri için çalışma yapıyoruz. Açık kapı politikamız değişmedi. İstemeyen kimseyi gitmeye zorlayamayız. Türkiye Cumhuriyeti ve Türk milleti olarak mültecilere, mağdurlara yardım etmeye devam edeceğiz. Ama mültecilerin küresel bir sorun olduğunu, her kesin adım atması gerektiğini hatırlatıyoruz.
 
"Suriye'de Anayasa çalışması devam ediyor. Ama rejimin tavrı nedeniyle ilerleyemedi. Rejimin dayatma yoluyla anayasa komisyonunun altını oyma çalışmasını kınıyoruz.
 
"Trafikte aslolan trafik kurallarına uyulmasıdır, milletvekilleriyle ilgili yasa Cumhurbaşkanımıza gelince takdir kendilerinindir."

 


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR