Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
BİR YANDA ŞATAFAT BİR YANDA KITLIK
BİR YANDA ŞATAFAT BİR YANDA KITLIK
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İslam İşbirliği Teşkilatı Yatırım Konferansı’nda konuştu. Erdoğan, "İslam ülkelerindeki Müslümanlar kendi aralarında zekat müessesini çalıştırmıyor. Zekat verilse İslam aleminde fakir kalmaz. Bir yanda lüks içinde yaşayanlar bir yanda kıtlık için yaşamaya çalışanlar var" dedi.
8 Aralık 2019, 13:33
 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmasından başlıklar şöyle: 
 
"İslam ülkeleri arasındaki yatırımların artması için teknik ve fırsatları konuşacaksınız. Biz devlet adamları için ufuk açıcı kararlar alacaksınız. İstişarenin gayesine ulaşabilmesi için samimi olmasının yanında uygulamaya dönüşmesi de gerekir.Tartıştığımız bütün konuları hayata geçirmemiz son derece önemlidir. Bu konuda hassas olmamız gerekiyor. 
 
Müslümanlar olarak 1,7 milyar gibi muazzam bir beşeri kaynağa sahibiz. Nüfus yanında, doğal kaynakları ve strateji konumları nedeniyle büyük bir önem teşkil ediyor İslam İşbirliği ülkeleri.
 
İslam ülkeleri coğrafi olarak stratejik konumda. Millî gelir ve gelişmişlik seviyesinde ülkelerimiz arasında ciddi farklılıklar var. Müslümanlar demek ki kendi aralarında zekat müessesini çalıştırmıyor.  İZekat verilse İslam aleminde fakir kalmaz. Bir yanda lüks içinde yaşayanlar bir yanda kıtlık için yaşamaya çalışanlar varSadece Müslümanlar kendi aralarında zekat verme fakir kalmaz fakir.Kendi sorunlarımız için başkalarını suçlamak yerine önce kendi muhasebemizi yapabilmeliyiz. Neden ticarette dış politikada hak ettiğimiz konumda olmadığımızı hassasiyetle düşünmemiz gerekiyor."
 
"TAHKİM MERKEZİ'Nİ FAALİYETE GEÇİRECEĞİZ"
İstanbul Tahkim Merkezi'nin kuruluş prosedürünü tamamladık. İnşallah bu sene içerisinde Tahkim Merkezi'ni faaliyete geçireceğiz. Turizmde 2018'de 46 milyon ziyaretçiyle en çok turist çeken 6.ülke konumuna geldik.Bu sene 50 milyon aşkın turisti misafir etmeyi bekliyoruz. Türk ekonomisinin makro göstergeleri ve temelleri son derece güçlü ve sağlıklıdır. Küresel ticaret savaşlarının ve finansal piyasalardaki dalgalanmaların etkilerine en hazırlıklı ülkelerin başında geliyoruz.
 
İslam ülkelerinin ekonomik büyümesi ve refah seviyelerinin artırılabilmesi için gerekli maddi ve tarihi şartlar son derece elverişlidir. Dünyanın neresinde olursa olsun kardeşlerimizin dertleriyle dertlenmek bizim ana vazifemizdir. Arnavutluk depremini ardından Türkiye oyarak gerekli desteği verdik. Orada 500 konut yapmak için çalışma sürdürüyor. 

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR