Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
S-400 BATARYALARI 2. BÖLÜMÜ GELDİ
S-400 BATARYALARI 2. BÖLÜMÜ GELDİ
Milli Savunma Bakanlığı (MSB), 27 Ağustos'ta başlayan ve Rusya'dan temin edilen hava ve füze savunma sistemi S-400'lerin ikinci batarya malzemelerinin Ankara'ya getirildiğini duyurdu.
15 Eylül 2019, 12:14
 
 
Bakanlıktan yapılan açıklamada, Türkiye'nin hava ve füze savunma ihtiyacının karşılanmasına yönelik S-400 Uzun Menzilli Bölge Hava ve Füze Savunma Sisteminin tedarik sözleşmesi’nin 11 Nisan 2017'de Rusya Federasyonu ile imzalandığı, sözleşme kapsamında sistemin birinci batarya malzemelerinin intikalinin 12-25 Temmuz'da tamamlandığı hatırlatıldı.
 
Açıklamada, 27 Ağustos'ta başlayan ikinci batarya malzemelerinin Mürted Hava Meydanı'na intikalinin de bugün tamamlandığı bildirildi.
 
Nisan 2020’de aktif
 
Sistemin kurulum çalışmaları ve kullanıcı personelin eğitimlerinin devam ettiği belirtilirken, Nisan 2020'de faal hale getirilmesinin planlandığı kaydedildi.
 
S-400 nedir?
 
Rusya'nın ürettiği ikinci nesil kısa-orta-uzun menzilli hava savunma füze sistemi. İlk modeli S-300 idi. Taktik ve stratejik uçaklar, balistik füzeler ve hipersonik hedefler de dahil olmak üzere tüm modern hava silahlarını yok edebiliyor.
 
Aynı anda 300 hedefi takip edebilen sistem 3 dakika içinde atışa hazır hale gelebiliyor. 300 km üzerinde menzile sahip olan sistem Rus Silahlı Kuvvetleri hizmetine 2007 yılında girdi.
 
Sistem, NATO sistemleri ile uyumlu teknik özelliklere sahip değil.

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 TÖREHAN ÇİFTİ DOKUNULMAZLIK PEŞİNDE
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR