Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
BU SAPIKLARA KİM DUR DİYECEK ?
BU SAPIKLARA KİM DUR DİYECEK ?
Ümraniye’de Fıkıh-Der isimli derneğin bünyesinde faaliyet gösteren yatılı Kuran kursunda, kurs sorumlusu Ömer Işıktekin ve eğitmenler Hacı Serkan B. ile Tarık Bektaş'ın kursta yatılı olarak kalan çok sayıda erkek öğrenci çocuklara cinsel tecavüzde bulundukları ortaya
1 Eylül 2019, 11:07
 
Ümraniye’de Fıkıh-Der isimli ruhsatsız bir derneğin bünyesinde faaliyet gösteren yatılı Kuran kursunda, kurs sorumlusu Ömer Işıktekin ve eğitmenler Hacı Serkan  ile Tarık Bektaş'ın kursta yatılı olarak kalan çok sayıda öğrenciye cinsel istismarda bulundukları ortaya çıktı. Mağdur çocukların savcılığa gidip şikâyette bulunmasının ardından başlatılan soruşturmada üç sanık tutuklandı. Altı öğrenci şikâyetçi olurken 20’yi aşkın mağdur çocuğun bulunduğu belirtildi.
 
Ümraniye’deki Fıkıh-Der’e ait yatılı kurstaki 6 öğrenci şikâyetçi oldu.Cumhuriyet’ten Seyhan Avşar kuran kursunda kan donduran bir sapıklık olayını gündeme taşıdı.
 
6 mağdur erkek çocuğu polise giderek aileleri tarafından din eğitimi almaya gönderildikleri Kuran Kursu veren 3 kişiden şikâyette bulunmasının ardından Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nca soruşturma başlatılmasının ardından  kuran  kursuna giden çocukların başına gelen  iğrenç olaylar ortaya çıktı..
 
3 sanık tutuklanırken, sanık Tarık Bektaş’ın Sancaktepe’de devlet okulu olan 75. Yıl Cumhuriyet Ortaokulu’nda ücretli öğretmenlik yaptığı ortaya çıktı.
 
6 öğrenci şikâyetçi olurken 20’yi aşkın mağdur çocuğun bulunduğu belirtildi. Kuran kursunda yaşanan skandal, kurstan ayrılan 17 yaşındaki H.R.Ö. isimli çocuğun Ocak ayında yaşadıklarını polise giderek anlatmasıyla ortaya çıktı.
 
H.R.Ö. ifadesinde Ömer Işıktekin, Hacı Serkan B. ve Tarık Bektaş’ın kursta kalan öğrencilere cinsel istismarda bulunduklarını ayrıca şiddet uyguladıklarını belirtti. H.R.Ö’nün verdiği ifadenin ardından başlatılan soruşturma kapsamında 6 öğrenci de polise giderek şikâyette bulundu. İddialar üzerine Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturmayı derinleştirdi.
 
Madur çocuk yaşadığı dehşeti anlattı
 
H.R.Ö. isimli çocuk Savcılılık ifadesinde yaşadığı dehşeti şu sözlerle anlattı: “2014 ve 2016 yılında kursta yatılı olarak kalmaktaydım. Ömer Işıktekin cinsel bölgesine yakın alanlara bana masaj yaptırdı bana zorla Cinsel organını tutturdu.
 
Baskılar bir süre devam etti korkudan kimseyle konuşamadım olayların devamında Ömer Işıktekin bana cinsel tacizde bulundu ,itiraz ettim karşı koydum kabul etmedim,vaz geçmedi  bana zor ödevler verdi. Mescit kapısını kilitleyip beni yalnız başıma aç bıraktı.Çeşitli baskılar uyguladı defalarca kez bana tecavüz etti. Daha sonra diğer hocalarla da beni cinsel ilişkiye zorladı” dedi.
 
Bir başka madur erkek çocuğu  Y.İ.A. ise ifadesinde Ömer Işıktekin’in kendisini odasına çağırdığını ve cinsel bölgesine dokundurduğunu bu temasların ileri boyutlara geçirerek zorladığını aktardı. Mağdur çocuk beyanında Ömer Işıktekin ile beraber Hacı Serkan B’nin kendisine defalarca cinsel tecavüzde saldırıda söyledi.
 
Yürütülen soruşturma sonucunda hazırlanan iddianamede, “Şüphelilerden Ömer Işıktekin’in Ümraniye’de Fıkıh-Der isimli derneğin bünyesinde başlangıçtan itibaren izinsiz ve ruhsatsız faaliyet gösteren erkek çocuklara yönelik yatılı Kuran kursunun yöneticisi ve sorumlusu olduğu, diğer şüpheliler Hacı Serkan B. ve Tarık Bektaş’ın söz konusu kayıtsız kursta öğretici olarak çalıştıkları, her üç şüphelinin de kursta yatılı olarak kalan çocuklar üzerinde yönetici, eğitmen sıfatı ile bakım ve gözetim yükümlülüklerinin bulunduğu zira kursun bu kişilerin planlama talimatları doğrultusunda sürdürüldüğü belirlenmiştir” ifadeleri kullanıldı.
 
3 SAPIK  TECAVÜZDEN TUTUKLANDI
 
İddianamede 6 çocuğa yönelik “Cinsel saldırı” suçunu işlediği belirtilen kurs sorumlusu Ömer Işıktekin’in 145 yıla kadar hapsi istendi. Kursta eğitici olan şüpheli Hacı Serkan Bektaş’ın mağdur öğrenci H.R.Ö. ve Y.E.T.’ye yönelik olarak “zincirleme cinsel saldırı” suçunu işlediği yönünde birden fazla mağdur beyanı bulunduğunun aktarıldığı iddianamede şüpheli için 50 yıla kadar hapis cezası istendi.
 
H.R.Ö.’ye yönelik olarak “zincirleme nitelikte cinsel saldırı” suçunu işlediği iddia edilen Tarık Bektaş’ın ise 25 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılması istendi. Çıkarıldıkları ilk duruşmada iddiaları reddeden 3 şüpheli tutuklandı
 
Şeffaf Gazete.com

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 TÖREHAN ÇİFTİ DOKUNULMAZLIK PEŞİNDE
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR