Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
SEÇİMLE GELEN BELEDİYELER KAYYUMLA GİTTİ
SEÇİMLE GELEN  BELEDİYELER  KAYYUMLA GİTTİ
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Adnan Selçuk Mızraklı, Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Başkanı Ahmet Türk ve Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Bedia Özgökçe Ertan görevden alındı.Mardin Valisi Mustafa Yaman, Van Valisi Mehmet Emin Bilmez, ile Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu belediye başkan vekili olarak görevlendirildiler.
19 Ağustos 2019, 16:07
 
 
Yerel seçimin üzerinden henüz 4,5 ay geçmişken üç büyükşehir belediyesine ikinci kez kayyım atandı. Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Selçuk Mızraklı, Mardin Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Ahmet Türk ve Van Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Bedia Özgökçe Ertan İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alındı.
 
image
 
Van’da Büyükşehir Belediye Başkanı HDP’li Bedia Özgökçe Ertan’ın İçişleri Bakanlığı’nca görevden alınmasının ardından yerine atanan kayyum Vali Mehmet Emin Bilmez'ın ilk yaptığı iş Başkan odasındaki Atatürk resimini kaldırtıp yerine Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın resimini koyarak görevine başlamak oldu..
 
image
 
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ne Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Mardin Büyükşehir Belediyesi’ne Mardin Valisi Mustafa Yaman, Van Büyükşehir Belediyesi’ne Van Valisi Mehmet Emin Bilmez başkan vekili olarak atandı.
 
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi karşısında oturma eylemi yapmak isteyen gruba da polis müdahale etti. Grup, polisin müdahalesiyle dağıtıldı.
 
image
 
İÇİŞLERİ: HAKLARINDA SORUŞTURMA VAR
 
İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada;  Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Selçuk Mızraklı hakkında ağır ceza mahkemelerinde süren 9 soruşturma, Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk hakkında 6 soruşturma, Van Büyükşehir Belediye Başkanı Bedia Özgökçe Ertan hakkında ise 7 soruşturma yürütüldüğüne vurgu yapılarak, görevden almalar bu gerekçeye dayandırıldı.
 
Seçimin üzerinden henüz 4,5 ay geçmesine rağmen İçişleri açıklamasında, belediye başkanlarına ‘belediye imkanlarını PKK’ye kullandırma’ suçlaması yöneltildi.
 
image
 
Açıklamada, şu gerekçeye yer verildi:
 
“Bu durumun adli ve idari soruşturmalar ile tespit edilmesi sonucu; Bakanlığımızca terör örgütleri ile iltisak-irtibatı olan, terör örgütlerine destek verdikleri yönünde tespit ve deliller bulunan belediye başkanları Anayasanın 127 nci maddesi ve 5393 sayılı Belediye Kanununun 47 nci maddesine istinaden görevden uzaklaştırılmış, yerlerine belediye kanununun 45’inci maddesi uyarınca belediye başkan vekilleri görevlendirilmiştir.
 
Silahlı terör örgütü kurma veya yönetme, silahlı terör örgütüne üye olma, terör örgütü propagandası yapmak, suçu ve suçluyu övmek suçlarından hakkında bir (1) kovuşturma, sekiz (8) ayrı soruşturma dosyası bulunan Adnan Selçuk Mızraklı’nın Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı, hakkında iki (2) kovuşturma, dört (4) ayrı soruşturma dosyası bulunan Ahmet Türk’ün Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı, hakkında bir (1) kovuşturma, altı (6) ayrı soruşturma dosyası bulunan Bedia Özgökçe Ertan’ın Van Büyükşehir Belediye Başkanı olduktan sonra da halkın mahalli ve müşterek ihtiyaçlarını karşılamak yerine bölücü terör örgütünün amaçları, ideolojik söylemleri ve eylemlerini destekler mahiyette uygulamalara başladıkları, davranış ve söylemlerde bulundukları, belediyenin imkânlarını terör örgütünü destekleyecek şekilde yönlendirdiklerine ilişkin bakanlığımıza birçok ihbar, şikâyet ve bilgi ulaşmıştır. Belirtilen bu hususlara ilişkin Bakanlığımızca gerekli soruşturmalar derhal başlatılmıştır.”
 
image
 
BÜYÜK FARKLA KAZANMIŞLARDI
 
31 Mart’ta yapılan yerel seçimlerde eş başkanlar Adnan Selçuk Mızraklı ve Hülya Alökmen Uyanık yüzde 63, Ahmet Türk ve Figen Altındağ yüzde 56, Bedia Özgökçe Ertan ve Mustafa Avcı da yüzde 54 oyla Halkların Demokratik Partisi’nden (HDP) eş belediye başkanları seçilmişlerdi.Sanatçılar Diyarbakır, Mardin ve Van Büyükşehir Belediyesi'ne kayyım atanmasına tepki gösterdi: Seçimle alamadıklarını darbeyle almak istiyorlar.
 
 
Van’da Büyükşehir Belediye Başkanı HDP’li Bedia Özgökçe Ertan’ın İçişleri Bakanlığı’nca görevden alınmasının ardından yerine atanan kayyum Vali Mehmet Emin Bilmez görevine başlar başlamaz şehirde protestolar başladı.
 
HDP Van Milletvekili Muazzez Orhan, görevden uzaklaştırılan Büyükşehir Belediye Başkanı Bedia Özgökçe Ertan ve Mustafa Avcı’nın da bulunduğu yaklaşık 30 HDP’li, belediye binasına yürümek istedi.
 
Belediye binasına yürümek isteyen bir grup HDP’liye polis izin vermedi. Aralarında HDP Van Milletvekili Muazzez Orhan, görevden uzaklaştırılan Büyükşehir Belediye Başkanı Bedia Özgökçe Ertan ve Mustafa Avcı’nın da bulunduğu yaklaşık 30 HDP’li, Seyit Fehim Arvasi Mahallesi’ndeki belediye binasına yürümek istedi.
 
Polis aracından kalabalığa dağılmaları yönünde uyarıda bulunularak, aksi halde zor kullanılacağı bildirildi. Bunun üzerine grup, Erek Dağı Caddesi’ne yöneldi. Kalabalıktan bazıları sloganlar attı. Polis de gruba müdahale etti.
 
image
 
Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk, yerine kayyım atanması haberini, Ankara'da belediye için kredi ararken öğrendi.
 
Mardin Büyükşehir Belediyesi bir borç batağıyla devralınmıştı. Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk dün Ankara’ya geldi. Birçok görüşme yaptık Mardin’in yaraları nasıl sarılabilir, nereden kredi bulunabilir diye. Öyle bir günün bitiminde bu haberi aldık. Yeni bir kayyım dalgası yeni yaraların açılmasına ve daha da büyük birçok soruna sebep olacak
HDP'li Sırrı Sakık, sine-i millet dahil tüm olasılıkların değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

 


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR