Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
FAZIL SAY'IN KAZDAĞLARI'NDA DESTEK KONSERİ
FAZIL SAY'IN KAZDAĞLARI'NDA DESTEK KONSERİ
Kaz Dağları’nda 24. gündür devam eden Su ve Vicdan Nöbeti’nde piyanist Fazıl Say, Kirazlı Balaban'da konser verdi.Say, "Yaşamaktan yana olmalıyız" dedi.
18 Ağustos 2019, 18:59
 
 
Alamos Gold şirketinin altın madeni çalışmaları kapsamında ekolojik tahribatın yaşandığı Kaz Dağları’nda, gönüllülerin başlattığı Su ve Vicdan Nöbeti bugün 24. gününde.
 
Nöbete destek vermek ve piyanist Fazıl Say’ın Kirazlı Balaban’da vereceği konser için Türkiye’nin birçok kentinden binlerce kişi sabah saatlerinden itibaren bölgeye gelmeye başladı.
 
image
 
Nöbet alanında çadırlarda kalanlar sabah saat 05.00 sıralında uyandırıldı. Kamp alanından maden sahasına kadar her sabah olduğu gibi yürüyüş başladı. Farklı bölgelerden gelenlerin eklenmesiyle kortej kalabalıklaştı.
 
Yürüyüş, boyunca “Kaz  Dağları bizimdir, bizim kalacak”, “Bu daha başlangıç, mücadeleye devam”, “Havama suyuna toprağıma dokunma”, “Kaz Dağları sincabı yalnız değildir”, “Siyanürlü Altıncı’ Kaz Dağları’nı terk et” sloganlarıyla maden sahasına kadar yüründü.
 
Dönüşte jandarma arama noktasından geçenler, konser alanına girmeye başladı.  Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan'ın konuşmasının ardından Fazıl Say'ın konseri başladı.
 
image
 
Say konserde “İlk gününden itibaren doğayı savunanlara da bir teşekkür etmek isterim. Bu gezegende insanlar olarak bitkiler, hayvanlar, hep beraber gelecek için bir şey bırakmak istiyorsak korumak zorundayız. Yaşatmaktan yana olmalıyız. Müzik de zaten bunu anlatıyor diye düşünüyorum” dedi.
 
image
 
Sözleri büyük alkış alan Say, ilk gününden beri kamp alanında olan ve Kaz Dağları'nda yaşananlara dikkat çekenlere bu konser fikrini de onlar verdiği için özel olarak teşekkür ederek şöyle devam etti:
 
"Bu gezegende insanlar olarak bitkiler, hayvanlar için, hepimiz için geleceğe bir şeyler bırakmak istiyorsak doğayı korumak zorundayız. Yaşamaktan yana olmalıyız. Müzik de zaten bunu anlatıyor. Bu konsere Türkiye’nin dört bir yanından insanlar geldi. Bu çok büyük bir fedakarlık."image
 
Kapanış İzmir Marşı'yla yapıldı; Fazıl Say dakikalarca ayakta alkışlandı
Kaz Dağları için bestelediği marşı da ilk kez Su Ve Vicdan Nöbeti'nin gerçekleştirildiği alanda icra eden Say, ayrıca Beethoven, Chopin, Mozart ve Erik Satie'nin bestelerinin yanı sıra kendi eserleri olan Nazım Oratoryası ve Troia Sonatı'ndan bölümler de çaldı.

 


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR