Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
SURİYELİ ANKETİ TEHLİKEYE DİKKAT ÇEKTİ
SURİYELİ ANKETİ TEHLİKEYE DİKKAT ÇEKTİ
KONDA araştırma şirketi, son günlerin en çok tartışılan meselesi 'Suriyeli sığınmacılara bakış'ı ele aldı ve çarpıcı sorularla Türk halkının konuya yaklaşımını analiz etti. 2 bin 651 kişinin katıldığı araştırmaya göre, 'Aynı apartmanda otururum' diyenlerin oranı yüzde 41'den 21'e düştü. 'Aynı mahallede yaşarım' diyenlerin oranı ise yüzde 57'den 31'e indi.
29 Temmuz 2019, 20:04
 
KONDA araştırma şirketi 'Suriyeli sığınmacılara bakış'ı araştırdı, ortaya çarpıcı rakamlar çıktı. KONDA Mart 2010'dan beri her ay düzenli olarak yaptığı 'Barometre'nin 100'üncüsünü yayınladı.
 
Birçok konu hakkında sorulara cevaplar aranırken, Suriyeliler hakkında da ankete katılanlara 'Suriyeli sığınmacılarla ilişkiniz hangi seviyede olabilir?' sorusu yöneltildi. 2 bin 651 kişiyle yapılan ankette, Şubat 2016 ile Temmuz 2019 arasında grafikte büyük düşüş yaşandığı dikkat çekti.
 
image
 
Şubat 2016'da Suriyelilerle ilişki seviyesinin aynı evde olabileceğini söyleyen yüzde 14'ken, Temmuz 2019'da bu rakam yüzde 7'ye kadar geriledi.
 
'Aynı apartmanda otururum', 'Komşu veya arkadaş olurum' diyenlerin oranı yüzde 41'den 21'e düştü. 'Aynı mahallede yaşarım' diyenlerin oranı yüzde 57'den 31'e geriledi. Son olarak 'Aynı şehirde yaşarım' diyenlerin oranı ise yüzde 72'den 40'a kadar düştüğü görüldü.

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR