Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
ALİ İSMAİL'İ DE KATİLLERİNİ DE UNUTMADIK
ALİ İSMAİL'İ  DE KATİLLERİNİ DE UNUTMADIK
Gezi Direnişi sırasında Eskişehir’de esnaf ve polis tarafından dövülerek öldürülen Ali İsmail Korkmaz’ın ölümünün 6’ncı yıl dönümü.Bir anaya, “Alişimi dövdüler tekmelediler, çok acı çekti yavrum, keşke kurşunla ölseydi oğlum” dedirttikleri günün yıl dönümü bugün
10 Temmuz 2019, 22:56

 

Gezi eylemleri sırasında Eskişehir'de dövülerek öldürülen Ali İsmail Korkmaz'ın 6'ıncı ölüm yıl dönümü... Siyasetçiler, Korkmaz'ı ölüm yıl dönümünde unutmadı.

Birçok siyasetçi de Ali İsmail Korkmaz’ı ölüm yıl dönümünde unutmadı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Saadet Partisi Milletvekili Cihangir İslam, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, HDP Adana Milletvekili Tülay Hatimoğlulları gibi birçok siyasetçi Korkmaz’ı andı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Korkmaz'ı, "Düşlerinde özgür bir dünya olan tüm masum yüreklere... Rahat uyu güzel çocuk, ruhun şad olsun" diyerek andı.image

CİHANGİR İSLAM: ÇOCUĞUNUZU, KARDEŞİNİZİ ALİ’NİN YERİNE KOYUN
 
Saadet Partisi Milletvekili Cihangir İslam da, Korkmaz’ı unutmadı. İslam, Korkmaz’ın Eskişehir’de dövüldüğü ana dair görüntüleri paylaşarak, “Bunu ibretlik olarak izleyiniz. #AliismailKorkmaz kaçarak uzaklaşırken yakalayıp sopalarla öldüresiye dövmek. Üçüncü saldırganın hareketine dikkatli bakınız. Kafayı hedefleyen öldürücü darbe. Şimdi çocuğunuzu veya kardeşinizi Ali’nin yerine koyunuz. Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.
 
CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel de, Korkmaz’ı andı. Özel, Korkmaz için şunları yazdı: “Düşlerinde özgür bir dünya vardı. 6 yıl önce düşlerini, düşlerimizi tekmelediler. #AliİsmailKorkmaz hep 19 yaşında. Ona yapılanları da düşlerini de unutmayacağız.”
 
HDP Adana Milletvekili Tülay Hatimoğlulları, şair Turgut Uyar’ın şiirinden bir cümle paylaşarak Korkmaz’ı andı: “Hiç unutmam, hiç unutmayın… İnsan nasıl direnir başka? Hiç unutma!”
 
KORKMAZ’IN ÖLÜMÜ VE MAHKEME SÜRECİ…
 
Üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz, Gezi eylemleri sırasında 2 Haziran 2013’te Eskişehir’de evine dönerken aralarında sivil polisin de bulunduğu kişiler tarafından dövüldü, 38 gün sonra da yaşamını yitirmişti. Kamuoyu ve ailesinin baskıları ile soruşturma derinleştirildi, silinmiş güvenlik kameraları görüntüleri de ortaya çıkarıldı. Korkmaz’ı dövdükleri belirlenen İsmail Koyuncu ve akrabaları Ramazan Koyuncu, Muhammet Vatansever, Ebubekir Harlar ile polis Mevlüt Saldoğan tutuklandı.
 
Olay yerinde bulunan polis memurları Şaban Gökpınar, Hüseyin Engin ve Yalçın Akbulut ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Sanıklar hakkında kasten öldürme suçundan ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açıldı. Kayseri 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi polis memurları Mevlüt Saldoğan’a 10 yıl 10 ay, Yalçın Akbulut’a 10 yıl, fırıncı İsmail ve Ramazan Koyuncu ile Muhammet Vatansever’e 6’şar yıl 8’er ay, Ebubekir Harlar’a 3 yıl 4 ay hapis cezası verirken polis memurları, Şaban Gökpınar ve Hüseyin Engin ise beraat etti.
 
İtiraz üzerine dosyayı görüşen Yargıtay, Ebubekir Harlar’a verilen hapis cezasını az bulurken beraat eden polis memuru Hüseyin Engin’in ise cezalandırılmasını istedi. Diğer sanıklar yönünden ise karar onandı. Yeniden yapılan yargılamada Engin’e 7 ay 15 gün, Harlar’a ise 6 yıl 8 ay hapis cezası verildi.

 


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR