Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
SURİYELİLERİ İSTANBUL'A ENTEGRE EDECEKMİŞ !
SURİYELİLERİ İSTANBUL'A ENTEGRE EDECEKMİŞ !
İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Florya Sosyal Tesisleri’nde düzenlediği plaj eğlencesine 300 kadar Suriyeli katıldığı günden bu yana İstanbul halkı korku içinde.İstanbullular sahillerdeki piknik alanlarını ve kamusal sosyal donatı alanlarını Suriyelilere terk etmiş durumda.
6 Temmuz 2019, 14:17

 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Florya Sosyal Tesisleri’nde düzenlediği plaj eğlencesine 300 kadar Suriyeli katıldığı günden bu yana İstanbul halkı korku içinde.Bu korku ile sandığa giden İstanbul'lu Ak Parti iktidarına yeter artık dedi.

Suriyelilerin yılmaz savunucusu İçişleri bakanı Süleyman Soylu toplumun bu tepkisine bulduğu çözüm,Suriyelileri İstanbul'a entegre edeceğiz ,sizin içinizde siz gibi yaşayacaklar dedi. 

İSTANBUL HALKI SAHİLİNİ  PİKNİK ALANLARINI SURİYELİLERE TERK ETTİ.

Yerel seçim sonuçlarında Ak Partinin uğradığı hezimetin  birinci sebebi olduğu artık Ak Parti yöneticilerinin acı yenilgi ile karşılarına çıkan bir gerçek oldu.

image

Bakan Süleyman Soylu nihayet Suriyelilerle ilgili az da olsa önlemden söz etti.

“Öncelikli hedefimiz, özellikle büyükşehirlerimizde, İstanbul’da düzensiz göçmenler konusuna eğilmek olacaktır” diyen Soylu, “Yani hiç kimse kayıtsız kuyutsuz ortalıkta gezinemeyecektir,dedi. 

Kaçak göçmen çalıştırma, kaçak işportacılık gibi faaliyetlere müsaade edilmeyecektir. Keza gettolaşmanın da önüne geçilmeye çalışılacaktır. Kaçak göçmen olarak gelip de mahallelerde dükkan kiralayıp 20 kişinin bir dükkanda gecelediği durumlar kamu düzeni açısından kabul edilemez. 
 
Özellikle iş yeri, fabrika sahiplerine sesleniyorum. Kaçak adam çalıştırıyorsunuz, onları fabrikalarda yatırıyorsunuz, sonra da yangında bedeli de yanarak, o kaçak göçmenler ödüyor. Buna da müsaade etmemiz mümkün değildir.
 
Kamu düzeninin ortadan kaldıran, huzursuzluk getiren hiçbir anlayışa, haksızlığa, bir dükkanı 20 kişiye 12 saat, diğer 20 kişiye 12 saat yatırmak için kiralayan ve bundan para elde eden, gayriinsani bir şekilde kiralayanların vicdanlarının sorgulanmaya açılmasını istiyorum. Bu sadece bir kesimin meselesi değil, toplumsal meseledir” diye konuştu.
 
image 
 
Süleyman Soylu, “Bugün ülkemizde 3,6 milyonu geçici koruma kapsamında Suriyeli olmak üzere yaklaşık 4,9 milyon yabancı insan bulunmaktadır. İstanbul’daki kayıtlı Suriyeli sayısı 546 bin 296’dır.
 
"İstisnaların dışında İstanbul'da Suriyeli kaydı almıyoruz.Bakan Soylu, 2018'de İstanbul'da yakalanan 28 bin 364 yabancıdan 11 bin 292'sinin ülkesine geri gönderildiğini, 2019'un ilk 6 ayında ise 25 bin düzensiz göçmen yakalandığını ve bunların 12 bin 704'ünün sınır dışı edildiğini belirtti.
 
image
 
Soylu, Suriyelilerin mobilitesini sınırlamak ve burada bir istismar alanı oluşmasının önüne geçmek amacıyla yol izin belgesi ve ikamet zorunluluğu getirildiğini kaydetti. Bakan Soylu,  "İstisnaların dışında İstanbul'da Suriyeli kaydı almıyoruz. Suriyeli kaydına İstanbul kapalıdır" şeklinde konuştu.  Soylu, "Hiç kimsenin kendi anlayışını başkasına dayatmasına, yerleşik düzeni bozmasına müsaade etmemiz mümkün değildir" ifadelerini kullandı.
 
image
 
YABANCI TABELALARIN KALDIRILMASI
 
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, suça karışan yabancılarla ilgili olarak geri gönderme işlemlerine ağırlık verildiğini belirterek, "Tabelalar konusunda bazı basın ve yayın organlarında birtakım değerlendirmeler, olumsuz yaklaşımlar söz konusu. Biz akşam yatıp, sabah kalkıp tabelaları şöyle böyle yapalım demiyoruz. Hukuk devletiyiz, kanunlarımız var, ilkelerimiz var, kurallarımız var, onu uygulamakta mükellefiz.
 
image
 
Tabelaların yüzde 75'i Tükçe olacak.
 
Kural bunu getirmiş. Yüzde 25'i de ilgili dilde olacak. Bizim görevimiz kamu düzeninin sağlamak ve hukuku, nizamı gerçekleştirmektir" şeklinde konuştu. 
 
Şeffaf Gazete.com
 

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR