Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
İSTANBUL SEÇİMİ DÜNYA BASININDA
İSTANBUL SEÇİMİ DÜNYA BASININDA
Deutsche Welle, İstanbul'u kaybetmenin siyasi olarak Erdoğan'a negatif yansımaları olabileceğini belirtti. DW'nin analistlerden aktardığına göre bu yenilgi erken seçime ve kabinede değişime sebep olabilir.
23 Haziran 2019, 21:09
 
Dünya medyası Ekrem İmamoğlu'nun başarısını böyle gördü; Financial Times: Erdoğan'ın oynadığı siyasi kumar geri tepti
 
Tekrarlanan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin resmi olmayan sonuçları, dünya basınında yer almaya başladı.
 
Ekonomi gazetesi Financial Times, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın "siyasi bir kumar oynadığını" ve bunun "geri teptiğini" yazdı.
 
AKP'li siyasetçilerin yıllarca takipçilerine, "İstanbul'u kaybetmek Türkiye'yi kaybetmektir" dediğini hatırlatan FT,  seçimleri "ikinci kez kaybetmenin" Erdoğan'a büyük bir darbe olduğunu yazdı. 
 
image
 
The Guardian: Sonuçlar Erdoğan için utanç verici
Britanya'nın önde gelen gazetelerinden The Guardian,  sonuçların Erdoğan için "utanç verici" olduğunu yazdı. The Guardian'dan Bethan McKernan, "sonuçların Erdoğan'ın ülkedeki siyasi gücü hakkında büyük sonuçları olacağını" ifade etti.
 
Der Spigel: Uluslarası arenada yankı yarattı
Berliner Zeitung, Welt ve Spiegel gibi Alman gazeteleri de yenilenen İstanbul seçimlerinin resmi olmayan seçimleri hakkında haberler hazırladı.
 
Seçim sonucunun Erdoğan için büyük bir ters tepki olduğu not edilen Spiegel haberinde de bu seçimin uluslararası derecede yankı yarattığı yazıldı.
 
Washington Post: Erdoğan'ın çabalarına rağmen İmamoğlu kazandı
The Washington Post'tan Kareem Fahim, Erdoğan'ın çabalarına rağmen İmamoğlu'nun seçimleri kazanmayı başardığını yazdı. Fahim, Erdoğan'ın "siyasi servetinin" de zayıflamaya başladığına dair bir güçlü bir işaret olduğunu yazdı. Washington Post, memleketinde böyle bir yenilgi almasının Cumhurbaşkanı için üzücü olacağını yazdı. Resmi olmayan sonuçlar sitede kırmızı bir bant üzerinde "Son dakika" olarak servis edildi.
 
image
 
Soner Çağaptay New York Times'a konuştu: Erdoğan sihirli dokunuşunu kaybetti
ABD'nin en yüksek tirajlı gazetesi New York Times, seçim sonuçlarıyla ilgili hazırladığı haberde Washington Yakın Doğu Araştırmaları Enstitüsü Türkiye Araştırmaları Programı’nın direktörü Soner Çağaptay'ın yorumlarına yer verdi. Çağaptay, resmi olmayan sonuçların "Demokrasinin dayanıklı olduğunu ve seçimlerin hâlâ önemi olduğunu gösterdiğini" ifade etti. Çağaptay, "Erdoğan'ın devletin bütün kaynaklarını kullanmasına rağmen İmamoğlu büyük bir farkla kazandı" dedi. New York Times'ın İstanbul büro şefi Carlotta Gall, İmamoğlu'nun "Herkesi kucaklayan bir yönetim vaat etmesinin" ona seçimi kazandırdığını yazdı. Çağaptay, ayrıca "Erdoğan'ın sihirli dokunuşunu kaybettiğini" ifade etti.
 
Kathimerini: Sonuçlar Erdoğan'ı iş birliği yapmaya çağırıyor
Yunanistan gazetesi Kathimerini, sonuçların Erdoğan'ı muhalefetle "iş birliği yapmaya çağırdığını" yazdı. Gazete, İmamoğlu'nun zaferini internet sitesinin en görünür noktasına yerleştirdi. 
 
DW: Analistler kabinede değişim ve erken seçim olabileceğini söylüyor
Deutsche Welle, İstanbul'u kaybetmenin siyasi olarak Erdoğan'a negatif yansımaları olabileceğini belirtti. DW'nin analistlerden aktardığına göre bu yenilgi erken seçime ve kabinede değişime sebep olabilir. 
 
Bild: Erdoğan bu sefer seçimlerde yenilgiyi kabul etti
Alman tabloidi Bild, İstanbul'da tekrarlanan seçimle ilgili haberine "Erdoğan bu sefer seçimlerde yenilgiyi kabul etti" başlığını attı. Bild, Erdoğan'ın Twitter üzerinden İmamoğlu'nu kutlamasına dikkat çekti. Bild'den Sinan Şenyurt ve Philip Fabian, bu kutlamanın iyiye işaret olduğunu, "çünkü Türkiye'de gücün hâlâ uygun bir biçimde transfer edilebildiğini gösterdiğini ifade etti.  
 
Reuters: Erdoğan için seçimde kaybeden taraf olmak, büyük bir şok etkisi yaratı
CHP adayı Ekrem İmamoğlu’nun resmi olmayan sonuçlara göre büyük bir farkla ikinci kez kazandığı seçimin sonuçlarını dünyanın en büyük haber ajansından Reuters takipçileri ve üyeleriyle paylaştı. Reuters sandıkların %95'i açılmışken yayıma sunduğu haberde AKP adayı Binali Yıldırım'ın sözlerine yer verdi. 
 
Reuters, bu seçimin Türkiye’nin demokrasisi için bir test niteliği taşıdığını yazdı.
Haberde “Bu seçim için büyük bir kampanya hazırlayan ve son 25 yıldır partisiyle şehri yönetiyor olan Erdoğan için seçimde kaybeden taraf olmak, büyük bir şok etkisi yaratır” cümlesi yer aldı.
 
ABD'nin önde gelen ekonomi gazetelerinden The Wall Street Journal, resmi olmayan sonuçlara göre İmamoğlu'nun kazanmasını üyelerine "Flaş haber" olarak e-posta atarak duyurdu

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR