Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
AK PARTİ SEÇİM İPTALİ İSTİYOR
AK PARTİ SEÇİM İPTALİ İSTİYOR
AKP’li yetkililer, YSK binasına üç bavulla gitti ve İstanbul’da seçimin yenilenmesi talepli olağanüstü itiraz başvurusu dilekçesini verdi.
16 Nisan 2019, 19:30
 
Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali ihsan Yavuz, İstanbul’da seçimin iptali ve yenilenmesi talepli olağanüstü itiraz dilekçesini Yüksek Seçim Kurulu’na verdiklerini açıkladı.
 
AKP’li yetkililer YSK binasına üç bavulla gitti, Yavuz, “Üç valizde söylediklerimizin belgeleri var” dedi.
 
"İddia ediyoruz ki..."Konuyla ilgili detayların yarın düzenleyecekleri basın toplantısında açıklanacağını ifade eden Yavuz, YSK binası kapısındaki gazetecilere şunları söyledi:
 
“YSK, 28 bin farkla CHP'nin lehine bittiğine dair bir açıklamada bulunmuştu. Ak Parti de 3 bin 870 oy farkıyla Ak Parti'nin seçimleri aldığını dile getirmişti.
 
“Biz kayıplarımıza ve rakamlarımıza çok iyi güvendiğimiz için maddi hataları düzeltmeye başladık. Zaten sandık sayım çizelgeleri elimizdeydi. Bunları düzeltmeye çalıştık. İkinci olarak geçersiz oyların yeniden sayılması talebimiz vardı. Onlar da yeniden sayıldı.
 
“İddia ediyoruz ki oyların tamamı sayılsaydı veya bu şüpheleri ortadan kaldıracak adımlar atılsaydı, bizim rakamlar gerçekti ve bizim lehimize bu seçim sonuçlanacaktı.
 
“5 binden daha fazla sayım döküm cetvellerinin mühürsüz olduğunu gördüm. Cezaevini birinci adres olarak gösterip seçmen olarak gösterilen seçmen var. Ne hikmetse ve nasılsa yanına oy kullanamaz şerhi düşülmeden 5 binden fazla hükümlü oy kullanmış.”
 
“Mazbata verilmeden, 'olağanüstü itiraz' kabul edilmiyor”
Maltepe’deki yeniden sayımı takip eden eski CHP Milletvekili Barış Yarkadaş ise oyların zaten ikinci kez sayıldığını söyleyerek Yavuz’u yanıtladı:
 
“HATIRLATMA: @KucukkayaIsmail 'in programında da söyledim: AKP ve MHP, 31 Mart'tan bu yana neredeyse İstanbul'daki tüm sandıkları yeniden saydırdı. Kartal, Maltepe, Kadıköy, Esenyurt, Küçükçekmece, Beyoğlu aklıma ilk gelenler... Bu yüzden, "Hepsini yeniden sayalım" boş laftır...”
 
Yarkadaş ayrıca son sayımın sonucunu da açıkladı:
 
“Maltepe'de sayılmayı bekleyen 78 sandık kaldı. Saat 15.30 itibariyle, CHP'li İmamoğlu, AKP'li Yıldırım'ın 13 bin 859 oy önünde. AKP 16 gündür tüm sandıkları saydırarak değiştiremediği bu gerçeği, olağanüstü itirazla masada değiştirmeye çalışıyor. AKP, halkın iradesini kabullenemiyor!”
 
Yarkadaş ayrıca, “Kanunlara yeniden baktım; kanun itirazın şüphe değil 'somut delil' üzerine yapılabileceğini söylüyor. Ayrıca mazbata verilmeden, 'olağanüstü itiraz' kabul edilmiyor” dedi. (AS)

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR