Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
MİLLİ İRADEYE DİRENMEYİN
MİLLİ İRADEYE DİRENMEYİN
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile ortak basın toplantısı düzenleyen İYİ Parti lideri Meral Akşener, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sert sözlerle yüklenerek "Milli iradeye ihanet edilmektedir" dedi.
8 Nisan 2019, 10:36

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile ortak basın toplantısı düzenleyen İYİ Parti lideri Meral Akşener, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sert sözlerle yüklenerek "Milli iradeye ihanet edilmektedir" dedi.

Erdoğan'a çağrıda bulunan Akşener, 'Bedel ödeme korkusuyla çok heyecanlı arkadaşlarınıza lütfen gem vurun' dedi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile İYİ Parti Genel Merkezi'nde bir araya geldi. İki lider birlikte kameralar karşısına geçti.

Ortak basın toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti lideri Meral Akşener, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef alan sert açıklamalarda bulundular.

Kemal Kılıçdaroğlu ; Türkiye'nin seçim atmosferinden çıkıp temel sorunlarına eğilmesi lazım.Seçimlerin yargı denetiminde gerçekleşmesi gerekir. Bu noktada görevli olan yer, Yüksek Seçim Kurulu'dur. YSK, hukuka ve içtihatlara uymak zorundadır.Seçimler yapıldı itirazlar oldu. Oyların yeniden sayılmasına yönelik itirazımız olmadı. Hukuk içine olursa yasalar bu kuralı eğer hayata geçirebilrse hiç bir sorunumuz yok zaten. Bakın yasa ne diyor delil ve gerekçe göstermesi alzım. Gerekçesi ve delili olmayan itirazlar incelenemez diyor.Dün dediler ki 38 ilçede yeniden sayım yapacaz. Bir gariplik var diyerek oyların yeniden sayılmasını istiyor. 'Bir gariplik var' hissiyatı itirazın gerekçesi olabilir mi?YSK da yasalara kanunlara uyması lazım hakimin tarafsızlığı ve bağımsızlığı önemlidir. YSK'da görev yapan hakimlere seslenmek istiyorum. Sizin tarafsızlığınız ve bağımsızlığınız çok önemlidir.Islak imzalı tutanaklarda AKP'lilerin hakimlerin MHP'lilerin imzası var. Bu tutanaklar tutulurken neden AKP'li ve MHP'liler bir şerh düşmediler.İBB adayı AKP Genel BaşkanıI Adalet Bakanı ve İçişleri Bakanı toplantı yapıyorlar. Neden? Bu yaptığınız suç.YSK'da görevli hakimlere sesleiyorum. Islak imzalı tutanakların tamamını önünüze koyup elinizi vicdanınıza koyup karar vereceksiniz.Sandıklarınların yüzde 92'si sayıldı 15 bin 722 oy farkla Ekrem İmamoğlu İstanbul Belediye Başkanı seçilmiştir. 

image

Meral Akşener'in açıklamalarından öne çıkan satır başları şöyle; Milli iradeye saygısızlığı bu millet affetmez. Bugün çok vahim bir iş olmaktadır, "Biz kazanamıyorsak sandığın bir manası yoktur" denilmektedir. Bugün itibariyle sandık sonuçlarını kabul etmemekle. Milli iradeye ihanet etmektedir. Erdoğan'a 'muhtar olamaz' denmişti. Bu millet kendisini başbakan yaptı. 'Cumhurbaşkanı olacağım' dedi, bu millet onu da yaptı. Bu sandıktan çıktı.

Milli iradeye saygısızlığı bu gazi ve aziz millet affetmez.

Sandıkta cezasını vererek affetmez. Bugün 15 bin oyu yetersiz bulan bir Sayın Erdoğan, Kenan Evren'i bir fersah ileriye taşımış bir Erdoğan'la karşı karşıyayız. AKP kazanana kadar seçim yenilenmesi ancak Güney Amerika diktatörlüklerinde olur. Erdoğan'a bir çağrım daha var o da şudur: 'Bedel ödeme korkusuyla çok heyecanlı arkadaşlarınıza lütfen gem vurun. YSK hakimlerine sesleniyorum torunlarınızın ve çocuklarınızın yüzüne bakabilir durumda olun.' Hukuk ve bilim veriye dayanır. Bilgiye belgeye dayanır hislere yer yoktur,dedi.


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR