Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN NE YAPACAK ?
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN NE YAPACAK ?
Gazeteci Murat Yetkin, "Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yakın çevresindekiler iki görüş etrafında toplanmış bulunuyor. Bir grup ki bu sayı olarak azınlıkta olmasına karşın etkisi çok olan grup, ne yapıp yapıp İstanbul seçimlerinin tekrarının sağlanması için Erdoğan’ın ağırlığını koymasını istiyor.
8 Nisan 2019, 09:47
 
 
Gazeteci Murat Yetkin, İstanbul’da itirazlar nedeniyle sayımın bitmek bilmediği süreçle ilgili aldığı son duyumları yazdı.
 
Buna göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yakın çevresindekilerin iki görüş etrafında toplandığını anlatan Yetkin, “Bir grup ki bu sayı olarak azınlıkta olmasına karşın etkisi çok olan grup, ne yapıp yapıp İstanbul seçimlerinin tekrarının sağlanması için Erdoğan’ın ağırlığını koymasını istiyor.
 
Sayıca çok olan ve siyaseten daha deneyimli olan diğer grup ise, seçim tekrarına kalkışılmamasını, YSK kararı ne ise ona saygı gösterilmesini, zaten aksi halde tartışmaların CHP’li Ekrem İmamoğlu’na yaradığını düşünüyor” dedi.
 
Yetkin,  Türkiye’nin 8 Nisan sabahından itibaren 8 gün sürecek bir dizi önemli uluslararası ilişkiler ve ekonomi temasıyla karşı karşıya olduğunu da anlattı.
 
image  
 
Yetkin bu takvimi özetle şöyle verdi:
 
• 8 Nisan: Cumhurbaşkanı Erdoğan yerel seçim ardından ilk ziyaretini Moskova’ya yapacak.
• 10 Nisan: Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın 10 Nisan’da İstanbul’da yeni ekonomik programı açıklaması bekleniyor.
• 11-12 Nisan: Ekonomi programını açıkladıktan sonra ABD yolculuğuna çıkması beklenen Albayrak’ın 11-12 Nisan tarihlerinde Vaşington’da yapılacak G20 ülkeleri Hazine ve Maliye Bakanları ve Merkez Bankası Başkanları toplantısına katılması bekleniyor.
• 12-13 Nisan: Albayrak’ın, 12-13 Nisan tarihlerinde Vaşington’da yapılacak IMF ve Dünya Bankası Bahar Dönemi toplantılarına da katılması bekleniyor. Türkiye’nin yeni bir “stand-by” destek anlaşması için IMF’ye başvurulması şu anda öngörülemese de, bu temaslar beklentilerin aktarılması ve yönetilmesi bakımından önem taşıyacak.
• 12-14 Nisan: Bütün finans dünyasının Vaşington’da olacağı haftayı fırsat bilen Albayrak’ın hafta boyunca, ama ağırlıkla 12-13 Nisan günlerinde fon yöneticileriyle birebir toplantılar yapmayı planladığı bakanlık kaynaklarınca ifade ediliyor. Bakanın bu görüşmelerde fon yöneticilerine açıklanan ekonomik program çerçevesinde güven artırıcı önlemleri anlatıp Türkiye’ye yatırıma davet etmesi bekleniyor.
• 15-16 Nisan: Yine Vaşington’da yapılacak Amerikan-Türk Konseyi (ATC) toplantılarının yalnızca (ağırlıkla savunma sanayiinde faaliyet gösteren) iş çevrelerini değil, hükümet çevrelerini de bir araya getirmesi bekleniyor. Erdoğan’ın Rusya temasları ve ekonomik programın açıklanması ardından bu toplantılara katılım düzeyinin siyaseten daha da yükselip yükselmeyeceği sadece Türk-Amerikan ilişkilerinin değil, Türk ekonomisinin yakın geleceği bakımından da önem taşıyacak gibi görünüyor

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR