Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
İSTANBUL HAVALİMANI İÇİN UYARI
İSTANBUL HAVALİMANI İÇİN UYARI
İlker Aycı, uçuşlarda kısa bir süre azalma olacağını daha sonra kademe kademe artacağını belirtti ve İstanbul Havalimanı'ndan uçacak yolculara en az 2 saat daha erken gelme tavsiyesi yaptı.
18 Mart 2019, 21:59
 
 
İstanbul Havalimanı’na taşınma işlemi 6 Nisan’da başlıyor.
 
Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı yaptığı açıklamada, İstanbul Havalimanı’ndan ilk defa uçacak olanlar için alana yurt dışı uçuşlarda 3 saat, yurt içi uçuşlarda ise 2 saat erken gelmeleri tavsiyesinde bulundu. Aycı’nın bu sözleri İstanbul Havalimanı’na ulaşımın nasıl olacağını ve ne kadar süreceğini tekrar akıllara getirdi.
 
image
 
18 HAT, 150 OTOBÜS
 
İstanbul Havalimanı’na ulaşım, İstanbul gibi günün her saati yoğun trafiği olan bir şehirde oldukça zor. 18 farklı hatta 150 otobüs, şehir merkezinden havalimanına ve havalimanından şehir merkezine yolcu taşıyacak. Havalimanından şehir merkezine en uzak hat Pendik yönünde 30 TL, en sık sefer düzenlenen hat ise 18 TL ile Yenikapı-Sirkeci.
 
İstanbul Yeni Havalimanı'ndan şehir merkezine olan otobüs hatları şu şekilde: Beylikdüzü Tüyap, Otogar, Bakırköy, Beşiktaş, Alibeyköy Cep Otogarı, Kadıköy, Hacıosman, Tepeüstü, Arnavutköy, Kemerburgaz, Sarıyer, Başakşehir, Bahçeşehir, Mahmutbey Metro, Halkalı ve Mecidiyeköy.
 
METRO HAZIR DEĞİL
 
İstanbul Yeni Havalimanı ile şehir merkezi arasında ulaşımı sağlayacak metro hatlarının çalışmaları devam ediyor. Gayrettepe-İstanbul Havalimanı metrosu, 2019 yılı sonunda hizmete açılacak, 6 istasyon ve 27 kilometre uzunluğa sahip olacak Halkalı-İstanbul Havalimanı metrosunun ise 2020 sonunda hizmete açılması planlanıyor.
 
image
 
İZMİR’E GİTMEK 6 SAATİ BULUYOR
 
THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı’nın sözlerinden yola çıkarak hesaplandığında İstanbul’dan İzmir’e saat 19.00’da uçağı olan birisi saat 17.00’da havalimanında olmalı. İstanbul Havalimanı’na ortalama iki saatte ulaşıldığını düşündüğümüzde, Beşiktaş’ta oturan bir yolcunun, İzmir uçuşu için saat 15.00’da evinden çıkması gerekiyor.
 
İstanbul İzmir arası uçakla 1 saat 5 dakika sürüyor. Yolcunun uçağa valiz vermediği iyi senaryoda İzmir Adnan Menderes Havalimanı’nın kapısında olduğu saat (10 dakikada uçaktan çıktığı düşünüldüğünde) 20.15. Adnan Menderes Havalimanı’ndan evine gitmesi de ortalama 1 saat sürse yolcunun evine varması 21.15. Başka bir deyişle İstanbul’dan İzmir’e hareket edecek olan bir kişinin yolculuğu saat 15.00’da başlayıp 21.15’te yani 6 saat 15 dakikada bitiyor.
 
BAKAN TURHAN: İSTANBUL-İZMİR TRAFİĞİ 4 SAATE DÜŞÜYOR
 
İstanbul-İzmir Otoyolu’nun Balıkesir kuzey ve batı kavşakları ile Akhisar-Saruhanlı kavşakları güzergahı dün, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan’ın katıldığı törenle hizmete açıldı. Turhan burada yaptığı konuşmasında, “Bugünden sonra İstanbul-İzmir trafiği 4 saate düşüyor. Önümüzdeki 6 ay içinde, bu yıl yaz sonlarında kalan kesimleri de trafiğe açarak projenin tamamı hizmete girecek.” ifadelerini kullandı.
 
ŞEFFAF GAZETE

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR