Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
8 MART ONLAR İÇİN DİRENME GÜCÜ
8 MART ONLAR İÇİN DİRENME GÜCÜ
Flormar, Sibaş Gıda, Muğla Tüvtürk… Ülkenin dört bir yanında onlarca işçi kadın, emeğine ve haklarına sahip çıkarak direniyor. Kadınlar, “Gücümüzü birliğimizden, dayanışmamızdan alıyoruz” diyor
8 Mart 2019, 16:14
 
Kozmetik firması Flormar’ın Gebze’deki fabrikasında Petrol-İş Sendikası’na üye oldukları için işten atılan çoğu kadın 132 işçinin direnişi, bugün 298’inci gününde. İşçilerden Ayşe Öztürk’le konuşuyoruz, bize önemli bir gelişme yaşandığını aktarıyor. Anlattığına göre, 10 aydır çözüm için hiçbir adım atmayan Flormar patronları, avukatları aracılığıyla işçilere bir teklifte bulunmuş. “12 aylık maaş tutarında sendikal tazminat, boşa geçen süreler için 4 aylık maaş, kıdem ve ihbar tazminatı verelim, fabrikanın önünü boşaltsınlar” demiş.
 
ONURUMUZ SATILIK DEĞİL!
Bu teklifi hep bir ağızdan reddettiklerini söylüyor Öztürk, “Bizim onurumuz satılık değil” diyor. “Biz zaten davaları kazanacağız. Flormar’ın amacı 8 Mart’ta bizim üzerimizden reklam yapmak, başka bir şey değil. ‘8 Mart’ta kadınları mağdur etmedik, barışı sağladık, hakları neyse verdik’ diyecekler.”
 
Direnişin ilk günlerinden bu yana feministler, kadın örgütlenmeleri, çeşitli kesimlerden kadınlar işçilerle dayanışma içinde oldular. Ziyaretler yapıldı; sosyal medya kampanyaları, eylemler düzenlendi, Bu kadın dayanışmasının kendileri için anlamını soruyoruz Öztürk’e, şu yanıtı veriyor: “Biz başından beri onlarla beraberiz. Bugün her yerde boykot çağrımız karşılık buluyorsa bu onların sayesinde. Bu dayanışma hepimize güç veriyor.”
 
Flormar işçisi kadınlar, 8 Mart’ı birlikte, alanlarda, direnişle karşılayacak olmanın heyecanını yaşıyor.“Biz 8 Mart’ı ilk defa bu kadar farklı kutlayacağız” diyor Öztürk, “Alanlarda olacağız. Sendikamızın etkinliğine katılacağız. Orada kadınlara derdimizi anlatacağız, onların dertlerini dinleyeceğiz. Birbirimizden güç alacağız ve bu güçle direnmeye devam edeceğiz.

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR